За гордостта, че сме българи.

• 3 253
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
Клипчетата, които съм гледала са все с цел позитивен пи-ар. Никога не съм попадала на клипче на красотите на Норвегия, примерно. Фиорди, полярен кръг, гледка на Берген привечер, норвежец ръфа сурова риба в колибката за риболов, а наблизо преминава бяла мечка...
Може имиджът ни да не е чак толкова жалък, че да се рекламираме покрай синоптичните прогнози. Или поне така се надявам.
+ Забелязала съм, че клипчетата на Македония, Хърватска, Черна Гора , България, Словакия и т.н. много си приличат дори съм възкликвала "България!" преди финалното " Хърватска, средиземноморието, каквото беше"..
ПС: Смарти, да, имало е такава тема. Аз съм я пускала. Горе долу със същото съдържание беше - толквоа ли няма какво да покажем... но ми мина:)

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 18:18 от 10 c's

# 31
# 32
Докато ние не започнем да се уважаваме като хора и като нация и да ценим това, което имаме как ще искаме другите да ни ценят. Да не говорим, че много българи, които работят в чужбина плюят по България.Е, тогава за какво говорим, как да искаме да ни приемат сериозно като ние се обръщаме един срещу друг вместо да си помагаме."Не е важно аз да съм добре, важното е на Вуте да му е зле".Аз се гордея, че съм българка, но не се гордея с управляващите и с това, което правят с държавата ни.  

# 33
Всъщност има две противоречиви твърдения в темата. Достойните българи били навън. И плюели по България.
Или едното не е вярно, или другото. Чисто статистически си мисля, че процентът на реално
достойни граждани на РБ е еднакъв в и извън пределите на страната.
Такива клипчета би следвало да докарат туристи, нали? В този смисъл - най-хубавото го оцених във вид на
домати и диня. Simple Smile Не просто да се покажем к'ви сме готини и колко ни е хубаво тук. Пък то за туристите ...
като си спомня гледката от бургаското летища в последните две лета - не са много нещата, които реално
ги интересува. Да ме прощават, но културните и природните забележителности трудно се виждат сред
алкохолните пари. Той пак си ни е наш проблемът - като правим курортите в стил "спални райони", ще си
посрещаме и съответен вид туристи.

# 34
Eто я и нашата реклама : http://www.youtube.com/watch?v=MBB0FfPvXW4
Прекрасна динамика и красота, има го розовото масло, вината, музиката, голфа(?), ските и морето.

аз по тази реклама не бих могла да позная България.
Refrenolog,  Peace

# 35
  • UK
Да, и аз трудно я разпознавам- особено откакто станахме голф рай....

# 36
Ами има голф игрища доста добри. Аз съм посещавала Пирин Голф Ресорт и мисля ( лаик съм в този спорт де,..), че е чудно място.
Ловът също знам, че е доста ценен ( и евтин) у нас. А
Но, ако един голф ресорт иска да се рекламира, има начин да го прави.
Сърфистите как се надушват, същото е и с голфа, лова и т.н.
Като цяло идеята е да покажат, че сме някакъв земен рай (не само Бг, всички подобни клипчета са такива!). Няма лошо.

# 37
  • UK
Аз като съм гледала по CNN много ме беше запленила Армения примерно...хубави клипчета всеки може да направи, въпросът е като отиде един човек да види тези места после да иска да се върне.

# 38
Ами реалността не отговаря на рекламата обикновено, особено в туризма;-)
В Шарм примерно, Анталия ( че там съм била и го давам за пример), те взимат от летището, бутват те в рейсчето и директно през бариерата в ресорта. Не се предполага, че ще имаш някакъв досег с реалността турска или египетска. Е, ние като авантюристи излязохме извън бариерата и видях гледки, далечни от лустросаните брошурки. Така че клиповете са еднакви навсякъде.
Важното е, че на драгият зрител на ББС  му е станало ясно, че във въпросните рекламирани дестинации  хората не са по клоните.

# 39
Ох божкеее, божке...затова не вярвам аз на реклами ooooh!

# 40
  • София
Аз като съм гледала по CNN много ме беше запленила Армения примерно...хубави клипчета всеки може да направи, въпросът е като отиде един човек да види тези места после да иска да се върне.
Анджък. Най- лошото на нашите реклами е, че се излъчват по някакви канали безцелно. Хърватска, например, стратегически прецениха, че французите ще са им най- добър пазар за туризма и се рекламираха предимно във Франция- в метрото, по телевизията и тн. Паралелно с това си обучиха персонала да говори френски, адаптираха си хотелите за френските изисквания и станаха хит сред франсетата.
У нас снимат някаква простотия, в която да има то всичко и я пускат по CNN все едно чакат американци. В същото време курортите са трагични, обслужването- драма, инфраструктурата- шок и ужас... да не продължавам. Руските туристи са най- много, е жив късмет да намериш за морето сервитьор, който знае и две думи руски.

# 41
Стана ми кофти миналата седмица,докато гледах един каталог на Иберия за екскурзии в Европа.България,естествено не фигурираше.За Турция относно кухнята бяха писали за най-хубавото кисело мляко,ракията им.
Кофти ми е,но и съзнавам,4е България сама си го прави,недостатъ4на реклама,не се осъзнава какво притежава тази страна,няма изградени традиции в туризма и т.н.
Наскоро гледах един филм за Родопите,заснет от англи4анин.Беше направен 4удесно.Картини,музика,коментари,беше като приказка.Как 4ужденци идват и напипват къде е богатството на тая земя и създават такива красоти,а българите не могат?

# 42
  • Варна
Най- лошото на нашите реклами е, че се излъчват по някакви канали безцелно. Хърватска, например, стратегически прецениха, че французите ще са им най- добър пазар за туризма и се рекламираха предимно във Франция- в метрото, по телевизията и тн. Паралелно с това си обучиха персонала да говори френски, адаптираха си хотелите за френските изисквания и станаха хит сред франсетата.
У нас снимат някаква простотия, в която да има то всичко и я пускат по CNN все едно чакат американци. В същото време курортите са трагични, обслужването- драма, инфраструктурата- шок и ужас... да не продължавам. Руските туристи са най- много, е жив късмет да намериш за морето сервитьор, който знае и две думи руски.

Точно. Няма държавна стратегия за туризма, а какво говорим за реклама на страната. Туризмът у нас се "развива" на парче.
Спомням си преди повече от 7 години клипче по Euronews за България, в което ни рекламираше Илия Павлов.

Общи условия

Активация на акаунт