Отговори
# 375
  • Обетованата земя
Добро утро на всички.
Момичета, тези от вас, които са обикаляли магазините за колички, имате ли някаквя информация за тези?На тази например влиза ли в цената коша за новородено или е отделно?Някой да има повече информация?
 http://www.kasidabg.com/transport-transpurple-mutsy.html
Тази количка и аз много си я харесах снощи, страхотна е и аз чакам отзиви от по-запознати! Wink

# 376
и при мен е като натъртено и при покой отшумява, само като стана от легло или от стол при продължително заседяване, докато се раздвижа. Болкакта не е по цял ден, вчера дори почти не ме е боляло.Но кръста от време навреме си ме боли, не го свързвам с контракции, защото когато ме боли кръста не ми се е стягал корема, но щом доктора казва...Опитвам се да се поуспокоя, че е доста рано за такива работи

# 377
Относно магнезия, доколкото знам се пие до 10 дни преди термина

# 378
Мерси за информацията за магнезия Иветка  Hug По колко ти казаха да пиеш на ден - на мен биолектра магнезии 240 мг - дали не е много? Чудя се понеже ми го предписа кардиолог, а не гинеколог, гинекологът после само вдигна рамене и каза че не пречи да го пия, аз се чудя дали е необходимо понеже нямам контракции или схващания на прасците ...
Надявам се болката ти да отшуми както е при мен (държа ме около седмица); може да е някакво временно неразположение на този етап; за болките в кръста съм чувала че много бремнни се оплакват, ако не са като силни спазми, а по-скоро тръпими постоянни болки, може би пак е свързано с нарастващото натоварване на гърба

# 379
Относно Спазмалгона, не е вярно. Също се пие от бремени, но само при препоръка от лекаря. Аз също го пиех в началото, когато но- шпато не ми помагаше. Тогава ми предписаха и спазмалгон и го пиех по схема заедно с но-шпа

# 380
  • Варна
Голямо мъртвило е днес в темичката ни.  Mr. Green
Да не ви излъжа, но Transporter-а май няма напълно легнало положение на летния кош. В "Биберон" ми обясняваха надълго и на широко, Slider-a има, но пък цената е....  ooooh!
Днес си намерих трикотажен колан, за над панталона, беше последния и е зелен, важното е да ми върши работа. Бебчо не остана и той без покупка, изкуших се и купих едни бибки на Tommee Tippee, идва ми да ги отворя и да ги засмуча аз, толкова са сладки.  Crazy
Alexova, поръчах си и аз пола от Conti. Бях им писала за размерите и ми отговориха, че от този модел, който съм си харесала имат само една бройка, да видим дали ще имам късмет. А и аз бях забравила, че имам едни джинси от тях, които са ми малко големички (XL), полата е L и трябва да ми е ок. Колко ти излезе доставката и с коя куриерска фирма?

# 381
магнезия го пия 4 пъти по 500 мг, пии го дори и да нямаш контракции, превантивно, не може да ти навреди по никакъв начин, дори наистина е добре за сърцето, за нерваната система, преди съм го пила срещу пролетна умора и депресия разбира се в по-малки дози. Относно болките в кръста не са нетърпими, по-скоро е дискомфорт на моменти

# 382
ivetka79 благодаря отново за информацията за магнезия
За спазмалгона препдоложих понеже в състава му както на аналгина влиза основно Metamizole Sodium 500 мг, но предполагам че щом е предписано от лекар няма проблем
Сега обаче погледнах листовката в сайта на фрамар и за спазмалгон пише че  "Не се прилага по време на бременност и в периода на кърмене" http://www.framar.bg/spazmalgon-tabl.-20-pid18000274.html, знам ли и аз може би това е обща препоръка, както например за аспирина а по преценка на лекар може.
Дали нош-па не е по-добър вариант?

# 383
Здравейте момичета!
Много ви благодаря за прекрасните пожелания!  Hug
Рожденият ден мина страхотно, беше ми супер приятно, бях със скъпи и ценни за мен хора.
За болките в срамната кост и аз си ги имам. Ако не ме лъже паметта и с предишната бременност си ги имах с напредването на месеците.
Относно честотата на прегледите и на мен гинеколожката ми каза, че от април, т.е тамън като влезна в 8 месец, ще започнем да правим консултациите на 15 дни. Според мен посещенията при лекаря от ЖК нямат нищо общо прегледите при избрания за раждането лекар.
Някой май спомена са спазми в чревцата. И аз си ги имам. Току ми мине през главата, дали е контракция или колики, ама вече ще престана да се психясвам и прекалено да се вглеждам в мен. Сестра ми пак ме скастри да си бременея по-спокойно и да си почивам, че живот и здраве юни започва маратона и недоспиването.
Май имаше още нещо, ама забравих. Отивам да почивам, че  днес имахме обедни гости и съм измореничка.
Лека нощ от мен!

# 384
mama jeia мерси за включването  Hug аз съм бременна за първи път и също се бях притеснила за тези болки миналата седмица

# 385
Ей ама днеска в тая тема пална скука! Blush

# 386
Да се включа за количките - за Хаука не го загледах много, за Мътсито- всичко се купува отделно и  е много тежка. Подходяща е за кални и неравни терени, ако не се налага да се носи.
Моя приятелка я има. Живее в нов апартамент, където инфраструктурата не е изградена напълно, но я държи долу в общите части предвидени за велосипеди. Мисля, че не влиза в малък асансьор.

За прегледите - аз ходя възможно най-рядко, все още не искам да знам пола на бебето и ме е страх да не ми го кажат. За срамната кост - боли от разтягането, таза отзад също.
Всяка друга болка според мен не е нормална! Аз лично бих се консултирала с лекар  Peace
Магнезия дейстава с натрупване в организма, аз не взимам.

За стриите, не си правете илюзии, че ако кожата ви е поддатлива и досега не се взели мерки да я предпазите, ще можете оттук нататък.
И ако си взимате студено пресован зехтин е чиста лудост и зиян да го преварявате. От друга страна аз не си падам по правенето на салата с тялото ми - визирам олиото, зехтина, оцета и т.н. добавки, които ползвам за доматите и краставиците ми. Твърдо бих си взела маслото на Икаров, защото най-малкото е правено точно с цел предотвратяване на стрии. Ако ви мирише, защото то СИ мирише ужасно, намерете си какаово масло, то е главния компонент за приготвяне на продукти против стрии (все си мисля, че хората които развиват индустрия с такива продукти не са глупави и знаят защо). А ако все пак решите да се прежалите за химия, най-добри отзиви има за Мустелата въпреки, че е пълна с парабени да речем.... Joy Това е положението девойки - пълно щастие няма  Joy Дано съм била полезна  Hug

# 387
По отношение продуктите против стрии- бяха ми дали в аптеката мостра на крем Pregnacare- пробвах го и на мен ми мирише ужаснооо Sick От днес пак чувствам кожата на корема си много опъната и ужасно ме сърби- не ми се беше случвало последните няколко седмици. Мисля, че забелязвам някакви наченки на стрии и сега ще търся нещо добре миришещо, с което да се мажа- ако някой има идеи- приемам. До сега съм се мазала само с обикновен лосион за тяло, бях пробвала бебешко олио- от него получих кошмарен обрив и спрях.
Днес наистина не пишете Thinking за разлика от предните 2 дни- то нямаше изчитане Grinning

# 388
Здравейте,
ние днес си направихме голяма разходчица. Излязохме в 12ч. с малката и до 14:30ч. бяхме в парка срещу кооперацията ни. След това мъжът ми ни взе и ни заведе на разходка извън градът на една много готина полянка с пейки, люлки и парзалки и там стояхме до 18ч. малката си играеше с другите деца, а ние се бяхме излегнали на припек. Беше много приятно и релаксиращо, в близост имаше рекичка, направо чудно. Много добре ми дойде днес това хубаво време, но утре май ще се отдам на домашни задължение, понеже вкъщи все едно е паднала бомба, а и ми се иска да измия прозорците, че като напича слънцето и ми се виждат още по-мръсни.
Между другото незнам дали от това, че цял ден съм навън, но ме боли нещо около областта на десния бъбрек, незнам дали е бъбрека или не, но точно отзаде и точно там, може би бебето притиска нещо. Болката не е постоянно, а от време на време ме заболява за по 10мин. и после ми минава.
Относно стриите съм много несериозна с мазането, мажа се само след баня с бебешкото олио на Нивея. Предния път се мажех с крема против стрии на Авент, все още имам от него, но нещо не ми се занимава да се мажа. Предната бременност пак не бях редовна с мазането, макар че сравнение със сега тогава съм била направо постоянна - нямах стрии, надявам се и сега да нямам, но каквото такова.
И последно - сложих две снимчици от днес в абумчето, че отдавна не се бях снимала, но днес реших да го направя по случей първия ден на 7-мия месец  Grinning

# 389
Привет и от мен Hug
Валя, Мама Дона на Чико не мирише на нищо. Аз до сега се мажех с него, че от всичко друго ми се гади. Реших обаче, че периодът с гаденето ми е минал и си взех на Дева против стрии (с него се мажех първата бременност и добре ми действаше), но само с едно мазане и щях да повърна от миризмата му Sad та май пак ще се върна на Чикото, макар и скъпо ...

Общи условия

Активация на акаунт