Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 12 част

• 43 737
  • 835
  •   1
Отговори
# 720
Елфита, задавам въпроса си към теб, защото преди ти ми отговори   bouquet
От 1 септември си прекъснах майчинството (втората година) и излязох в платен отпуск.
Счетоводителката все още не ми е подала прил 4. Първо го занесла рано и го върнали. След това мина с номера, че в НОИ казали, че щом в прил 12 пише "връщане на работа", не се носи прил 4. Знам, пълни глупости, говорих с нея, изчаках да платят заплатите за септември (на 29 септември, ако е от значение), изчаках да се платят осигуровките и т.н. С ПИК проверих, че още не са занесени, търся я да говоря с нея, но никога я няма в стаята  Twisted Evil

Какво ще ме посъветваш, как да действам?

# 721
  • Пловдив
говори с нея да ти занесе прил 4 тези дни-не си загуби нищо-когато и да го занесе ще ти изплатят парите накуп
ако откаже искаш писмен отказ и отиваш в инспекцията по труда

# 722
Имам въпрос. Доходите за 1 година назад са ми съответно от декември до март - 800 лв., от март до май - 500 лв., след което напуснах и две седмици не се водих никъде на работа. Тогава разбрах, че съм бременна и започнаха да ме осигуряват фиктивно на 800 лв. На 15 декември ще изляза в 45 болничен преди раждане. Колко горе-долу ще ми бъде майчинството ако изляза болничен до болничния преди раждане и ако не излизам в такъв. Много благодаря!

# 723
  • Пловдив
базата ти е декември09-ноември10
ако не ползваш болничен,обезщетението ще е 550 лв
ако ползваш болничен от 1 ноември,обезщетението ще е 540 лв
разликата е нищожна

# 724
Много благодаря, Elfita !

# 725
Здравейте,момичета!Някой може ли да ми каже в какъв срок се изплаща еднократната помощ за бременност от 150лв?Днес излизам по майчинство и подадох документите в социални?Парите в срока от 45 дни до термина ли се изплащат или след раждането на детето? Thinking

# 726
  • Пловдив
би трябвало да ти ги изплатят след 15 ти ноември
ти не пита ли като подаваше

# 727
Елфита, днес имам някакво писмо от нои на сайта им като цъкна на представени документи и ми излиза, че чакат да бъдат представени документи и отдолу линк към писмо, но ми излиза с йероглифи.Та малко не съвсем по темата, но идея с какво се отваря?

# 728
  • Пловдив
Zolka ,нямам идея как се отваря-явно нещо на твоя комп е проблема

# 729
Zolka ,нямам идея как се отваря-явно нещо на твоя комп е проблема

Мдам, явно някакъв шрифти ми липсва...Мерси

# 730
Здравейте, БГ мамчета.

Моя приятелка забременя и ме пита, но аз нямам достатъчно опит и не мога да й кажа, затова се обращам към вас. Моля Ви, дайте идея!

Тя работи по трудов договор и има 12 месеца стаж, но иска да се осигурява 9 месеца на 600 лв. и като земеделски производител. Ще получава и ще декларира в годишната данъчна декларация обаче 200 лв. доход и ще плати данък върху 200 лева. Тя се опасява, че ще й орежат майчинството от НОИ или че няма да си получава обезщетение навърху 600 лв. Вие как мислите?

# 731
  • Пловдив
Kalushka ,пусни си питането тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=530914.360
според мен няма да стане така-трябва да има основание да плати осиг на 600 лв

# 732
Здравейте момичета имам следното питане към вас: детето на моя приятелка става на 7 месеца, тя обаче иска да започне работа от сега още. При какви условия това е възможно?

# 733
  • Пловдив
Здравейте момичета имам следното питане към вас: детето на моя приятелка става на 7 месеца, тя обаче иска да започне работа от сега още. При какви условия това е възможно?

ако е на граждански договор,няма да загуби обезщетението
ако е на трудов,губи обезщетението си
няма да го загуби,ако започне ТД след като й изтекат 410 дни-тогава ще получава  120 лв,вместо 240 лв

# 734
Благодаря много!

Общи условия

Активация на акаунт