Примерна схема за захранване - 24

• 25 465
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Убърка рейса, Мацо. У тая тема никой не захранва преди петия месец, еле па на 40 дни.
И у форома не устана толкоз заблуден народ.
Тя за Шумен дума, тъй си мисля  Mr. Green

Аз имам един въпрос към мамите, които ползват кухня(има ли такива  newsm78). Всичко ли бяхте въвели, когато започнахте кухня? Специално ме интересува за млечните продукти.

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 22:11 от bobito2

# 226
...1.Как въведохте спанака и граха?Искам да ги въведа, но предпочитам да го направя с готови пюрета.Моля предложете някое пюренце, ако може да не съдържа захар и сол...

Грах въведх днес с пюре на Хип - Ранни зеленчуци (морков, картофи, карфиол, грах). Утре ще му готвя замразен грах на Бондюел с картоф и пилешко. Аз също мисля, че е рано за грах и спанак, но като гледам, вече доста неща си въвела.

Да мерси, стана ми вече ясно, че е рано за граха, но не мисля, че 5 зеленчука за 25 дена откакто съм захранила са "доста неща", при все ,че повечето майки тук захранват на 40 дена.Peace
Недолюбвам толкоз цитати един в друг, ама за да не стане грешка ... Нещо не разбрах - отговарям на твой въпрос съвсем възпитано, а ти коментираш заядливо поста ми. Първо, не мисля, че някоя от майките, пишещи в тази тема, захранва на 40 дни. Второ, хем питаш, т.е. искаш мнение, хем се отбраняваш, без някой да те напада. Трето - това, че си въвела "доста неща" вече, означава, че останалите храни малко по-рано можеш да въведеш в сравнение с другите майки, които са захранили по-късно. Сега ясно ли е какво имах предвид?

# 227
Аз също захраних на 5м и също за 25 дни имах 5 въведени зеленчука. Просто на тази възраст - 5 месеца и нещо си е рано за спанак и грах - хем заради по-силната им алергенност, хем специално за спанака заради нитратността, ако го купуваш от пазара. И наистина тук захранили на 40 дни се съмнявам да има.  Mr. Green Ти защо така реши, че някой те напада? Повечето тук сме съвсем добронамерени и искаме да помогнем  Peace

# 228
Аз имам един въпрос към мамите, които ползват кухня(има ли такива  newsm78). Всичко ли бяхте въвели, когато започнахте кухня? Специално ме интересува за млечните продукти.
Днес за втори ден взимам от детската кухня. Тук групите са разделени на 4, като първата, в която сме записани, е за деца от 4-и до 5-и месец. От млечните съм въвела маслото, и още други основни -  пилешко и телешко, жълтък, зеленчуци и масло, а точно тези са продуктите, които ползват за пюретата на първата възрастова група. Ако има нещо, което не съм въвела - няма да предлагам храната. През уикендите ще въвеждам нови неща, като с предимство ще е сиренето. По принцип нямам нищо против да готвя, но бебо не иска да яде твърди храни вече втори месец. И въпреки малките количества е с постоянен запек. Търся причината и единствения извод, до който стигам е, че някъде бъркам аз... Освен това явно наблягам на едни и същи неща, в резултат на което беше станал оранжев...

# 229
  • София
Аз имам един въпрос към мамите, които ползват кухня(има ли такива  newsm78). Всичко ли бяхте въвели, когато започнахте кухня? Специално ме интересува за млечните продукти.
Днес за втори ден взимам от детската кухня. Тук групите са разделени на 4, като първата, в която сме записани, е за деца от 4-и до 5-и месец. От млечните съм въвела маслото, и още други основни -  пилешко и телешко, жълтък, зеленчуци и масло, а точно тези са продуктите, които ползват за пюретата на първата възрастова група. Ако има нещо, което не съм въвела - няма да предлагам храната. През уикендите ще въвеждам нови неща, като с предимство ще е сиренето. По принцип нямам нищо против да готвя, но бебо не иска да яде твърди храни вече втори месец. И въпреки малките количества е с постоянен запек. Търся причината и единствения извод, до който стигам е, че някъде бъркам аз... Освен това явно наблягам на едни и същи неща, в резултат на което беше станал оранжев...

ние сме от 2 седм на кухня. Вземам 1-ва група и бях въвела всичко (без прясно мляко в чист вариан и още не съм). То си личи и от лентичката ми, че сме започнали кухня на 11м. Там слагат жълтък, масло, сирене, кремчетата са с мляко и т.н. така че е хубаво да си въвела всичко или почти всичко, за да си спокойна.

# 230
Зимафлоур и на нас ни даде педиатъра.
Naughty Naughty Naughty аз не го давам, според мен е излишно

Аз написах, че лятото не съм го давала, а през зимата средно 2 пъти седмично, въпреки че се води "задължителен" 1хдневно за всички бебета.

За картофа - зеленчук е, но и не е баш Crazy Аз лично редувам зеленчуците с картоф и ориз.

Ходих днес на кърмаческа среща да се посъветвам с консултантката по кърмене и захранване относно нашия проблем с отказването на кашите. Най-после се поуспокоих малко, въпреки че пак не ми стана ясно какво точно да му давам на това мойто дИте да яде.  Crazy Предлагам като луда различни неща и все в кухнята стоя май, а накрая се получава една голяма "каша"!  Crazy

# 231
  • Варна
Здравейте, момичета!

Много ми е тъпо, вчера бяхме на консултация, малката е качила 1.350кг Tired и вече е 10.350кг, айде аз я нахраних точно преди това, но оттам да има 200гр., аз даже в началото видях само 350гр. и се зарадвах и като ми каза 10.350 и викам абе как бе и я мерихме втори път, този път седнала, същата работа Rolling Eyes Добре поне, че педито не направи някакви тъпи забележки за кг, че щеше да ми дойде малко в повече. Незнам какво да правя вече честно, за мен не е нормално това качване, а сме на 4 хранения: 8.00 - 200мл АМ, 12.00 - 200гр. пюре, 16.30 - 2л. безмлечна каша с 70мл Ам и плодово пюре 125гр. и в 20.30 - 200мл АМ. Според вас какво да и променя в режима, от какво може да качва толкова Rolling Eyes?

# 232
Queen L, missence благодаря момичета  smile3525
Мисе на мен ми остава да въведа жълтък, масло, сирене и 2-3 зеленчука, както и прясно и кисело мляко. Но полека лека ще ги въведа и ще се запишем на кухня  Naughty А в началото може само супата и основното да давам, а кремчетата не  Thinking

# 233
Според вас какво да и променя в режима, от какво може да качва толкова Rolling Eyes?

Нищо!  Grinning
А от какво качва е трудно някой да ти отговори. Има бебчета, които са много по-податливи на качване на кг, и други, които и да ядат двойно повече от твоето детенце, пак ще качват по 50-100 гр.  Peace

bobito2 , така мисля да правя и аз- да не давам десерта. Него си мисля да го предложа чак към годинка и половина.

# 234
Гануша - важното е детето да е съразмерно. А и явно се храни нормално, така че...Синът ми е почти 11кг., но е съразмерен на вид и килограмите отговарят на сантиметрите. Недей да го мислиш, нека се храни детенцето, само един съвет от мен - да увеличиш млякото в дневното меню, защото ви е доста малко като количество.  Hug

Мисис Т - аз нищо не мога да кажа по вашия случай, явно е някакъв период, но пък важното е че детето се храни все пак Grinning

Аз си позволявам да повторя въпросите си:
Цитат
1. Като купувате ядки (ръжени, ечемичени, пшеничени) - търсите ли конкретна марка? АЗ съм купила на Златна нива, български Thinking
2. От пилешкото месо коя част е за предпочитане - филе или бутче?
3. как се определя грамажа на месото, сложено в пюрето - в прясно или сготвено състояние? Защото, когато сложа няколко резенчета месо в уреда за готвене, изглежда доста (около половин шепичка), но като се сготви излиза по-малко, ми се струва Thinking Или това е знак, че месото не е хубаво...?

# 235
Гануша, ако дъщеря ти наистина яде само това и е качила толкова много ...  Shocked заведи я на ендокринолог евентуално, и увеличи съдържанието на йод в храната (морска риба, обогатена с йод каша ...).

Грамажа на месото в пюрето се определя в сурово състояние, нормално е да се свие при термична обработка. Бутчето съдържа повече желязо от филето.

newsm78 Лелее в какви размисли се вкарах ... ми тя дъщеря ми всеки ден яде доста повече храна (при тегло 8 кила).

# 236
ТОва според мен, или е ген или по-скоро е временно явление, моето дете не било чак толкова над нормата никога, но отначало беше качил маалко повече и после един два месеца- към 6-7 м и после към 9 м. пак маалко повече над, но всичко се компенсира в другите месеци...освен това е много важно по колко кг. са родени, понеже ако живота им е стартирал от 4-5 кила, ами какво да не качват докато се изравнят с другите ли?? Не се притеснявайте и двете ми племенници са били(е едната още е ) доста дебелички, голямата към година и половина толкова много отслабна че си стана слаба, малката още не е,а скоро ще е на 2, но все си мисля,че и тя ще отслабне.....с храната няма какво толкова, не им давайте авокадо само Joy И ни пишете пак др. месец как са били килограмите. Гануша, моето педи якооо щеше да ви мърмори Wink

# 237
Малко в страни от темата, но обикновено децата родени с по-ниско тегло качват доста по-интензивно от децата родени с по-високо.

# 238
Малко в страни от темата, но обикновено децата родени с по-ниско тегло качват доста по-интензивно от децата родени с по-високо.
на братовчедка ми и на една приятелка децата са такива и дооста време си бяха все под нормата, едното още е-аз имам обратни наблюдения, но то всяко правило си има изключения Wink

# 239
Гануша, моето педи якооо щеше да ви мърмори Wink
A моето предишно педи щеше да ги сложи на диета Laughing

Бибона, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт