Примерна схема за захранване - 24

• 25 448
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Относно Зимафлуора и самия флуор.
Преди да го давате или не на детето си, се осведомете, слага ли се допълнително флуор във водата, която консумирате.
Прекомерното натрупване на флуор в организма, води до зъбна флуороза.
Ето линк със снимки, как изглеждат зъбите:
http://mikiblue.com/2008/04/08/fluorosis/

# 211
Относно Зимафлуора и самия флуор.
Преди да го давате или не на детето си, се осведомете, слага ли се допълнително флуор във водата, която консумирате.
Прекомерното натрупване на флуор в организма, води до зъбна флуороза.
Ето линк със снимки, как изглеждат зъбите:
http://mikiblue.com/2008/04/08/fluorosis/
Peace Peace и до много други по-лоши неща понякога Peace Peace

# 212
Момичета,какви са ви отзивите за Активия?
Дали мога да давам от него?
Мисля,че е по-хубаво от Боженци.....

Влез на първа стр в линка с тестове, направени на киселите млека на БГ пазар и прочети колко е 'кисело' киселото мляко на Данон! На последно място по почти всички параграфи. Те са известни  с това отдавна...  Peace

Картоф: имаше някакво готово пюре само от картоф, но не ми се е налагало да купувам, тъй като имах и все още имам домашни, та не помня марката. Разпитай в детски магазин, предлагащ различни марки  Peace Иначе съм давала и едни страхотни френски картофи, които родителите ми бяха купили отнякъде... Има и в Кафуланд със сигурност.

# 213
  • вече Пловдив
Флуорни препарати и аз не давам, въпреки че педиатърката ни изписа. Като проверих по етикета, розовата Девин съдържа флуор, а Бела пие само такава вода.

# 214
  • not found
dilandii , ако си решила да започнеш захранването напр. с тиква даваш 10 дни тиква , после продължаваш напр. тиква с картоф 3-5 дни и така всяка следваща храна. Всеки нов вид храна се въвежда 10 дни ,поне аз така правих  Peace Почивки не съм правила . За плодовите пюрета имаш 2 варианта : 1) да въведеш 2-ро хранене ,което се препоръчва да е минимум месец след първото и 2)да смесиш зеленчук с плод .
Аз направих така - месец давах само зеленчукови пюрета , след това въведох месо , около месец и половина след започване на захранването въведох 2-ро хранене , което беше каша , като въведох кашата заедно с нея започнах да въвеждам плодове  Peace

Golden Carnival,благодаря ти за отговора,ама пак нещо не съм наясно.Доколкото разбрах 10 дни след тиквата си въвела двукомпонентно пюре,а тука 4ета,4е с тях трябва да се из4ака? newsm78Абе накрая ще взема да си го захраня както дойде без да спазвам нищо,то направо луда станах... Shocked

С кое да се чака  ? Напротрив , даваш тиква , после тиква с картоф , после тиква с морков напр. 

# 215
Здравейте, искам да попитам следното:
1.Как въведохте спанака и граха?Искам да ги въведа, но предпочитам да го направя с готови пюрета.Моля предложете някое пюренце, ако може да не съдържа захар и сол.
2.Понеже си правя пюретата вкъщи, смесвам винаги броколите, тиквичката, пипера, карфиола... с картоф, става 50:50 зеленчук с картоф, та се чудех дали не е прекалено това даване на картоф всеки ден? Thinking

# 216
Грах въведох замразен, с пилешко месо го комбинирах. Спанак - първо с пюре на Сънвал - спанак и картофи, а после дадох и пресен.
Ако не се запича от картофа, не мисля, че е проблем, все пак не е продукт с особено голяма хранителна стойност и би било добре да го намалиш за сметка на друг, по-хранителен.

Не съм много на линия тези дни, но ще се радвам да дадете мнение:
1. Като купувате ядки (ръжени, ечемичени, пшеничени) - търсите ли конкретна марка? АЗ съм купила на Златна нива, български Thinking
2. От пилешкото месо коя част е за предпочитане - филе или бутче?
3. как се определя грамажа на месото, сложено в пюрето - в прясно или сготвено състояние? Защото, когато сложа няколко резенчета месо в уреда за готвене, изглежда доста (около половин шепичка), но като се сготви излиза по-малко, ми се струва Thinking Или това е знак, че месото не е хубаво...?

# 217
1. Макар че, има пюре от спанак с картоф на ХИПП от 4-тия месец и спанак със сметана от 5-тия месец, лично аз бил поизчакала с въвеждането му поне до 8-ми, 9-ти месец. Ако забавиш даването му с няколко месеца, спокойно може да дадеш и пресен спанак и да избегнеш солта и захарта в пюретата;
 -грахта също можеш да забавиш поне с месец-два.

2. Картофът не е ли зеленчук?  Sunglasses Ами слагай ориз в пюрето тогава или пък каша- елда, просо, оризова.

# 218
1. Макар че, има пюре от спанак с картоф на ХИПП от 4-тия месец и спанак със сметана от 5-тия месец, лично аз бил поизчакала с въвеждането му поне до 8-ми, 9-ти месец. Ако забавиш даването му с няколко месеца, спокойно може да дадеш и пресен спанак и да избегнеш солта и захарта в пюретата;
 -грахта също можеш да забавиш поне с месец-два.

2. Картофът не е ли зеленчук?  Sunglasses Ами слагай ориз в пюрето тогава или пък каша- елда, просо, оризова.
Мерси за отговорите!
1.А защо чак 8-9 месец?
2.Да, разбира се, просто исках да кажа друг зеленчук и картоф Laughing Мерси за идейката с кашата!Тъкмо ще въведа елдата.

# 219
Един от най-нитратните зеленчуци е спанакът.

# 220
Освен това идвете храни, като почти всички зелени са малко тежки за стомаха, а спанака-доста тежък за хреаносмилателната система на толкова малко бебе, грах към 7 м. най-рано, спанак дори и в пюре не по-рано от 8 м.....иначе колики и кой знае какви проблеми.

# 221
...1.Как въведохте спанака и граха?Искам да ги въведа, но предпочитам да го направя с готови пюрета.Моля предложете някое пюренце, ако може да не съдържа захар и сол...

Грах въведх днес с пюре на Хип - Ранни зеленчуци (морков, картофи, карфиол, грах). Утре ще му готвя замразен грах на Бондюел с картоф и пилешко. Аз също мисля, че е рано за грах и спанак, но като гледам, вече доста неща си въвела.

# 222
...1.Как въведохте спанака и граха?Искам да ги въведа, но предпочитам да го направя с готови пюрета.Моля предложете някое пюренце, ако може да не съдържа захар и сол...

Грах въведх днес с пюре на Хип - Ранни зеленчуци (морков, картофи, карфиол, грах). Утре ще му готвя замразен грах на Бондюел с картоф и пилешко. Аз също мисля, че е рано за грах и спанак, но като гледам, вече доста неща си въвела.

Да мерси, стана ми вече ясно, че е рано за граха, но не мисля, че 5 зеленчука за 25 дена откакто съм захранила са "доста неща", при все ,че повечето майки тук захранват на 40 дена.Peace

# 223
Гаци-мама,рано е за грах и спанак на тази възраст.

# 224
Убърка рейса, Мацо. У тая тема никой не захранва преди петия месец, еле па на 40 дни.
И у форома не устана толкоз заблуден народ.

Общи условия

Активация на акаунт