Примерна схема за захранване - 24

• 25 142
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Ако ти се занимава да белиш зрънце по зрънце. Аз си признавам, че за мен е безсмислено занимание при положение, че има и други начини за въвеждане на царевицата.
Въведох царевицата с пюре, в което я има.

Другаде освен в записките на Косе Босе не съм срещала препоръка да се прави пауза между различните глутенови култури.
Както и месеци наред да се дава всеки ден глутеносъдържаща храна.

Така е, човече, ама в тях различни вещества има.. пък глутена си е еднакво вещество /в овеса и пшеницата доколкото знам само количеството е различно/ .. Абе, не разбирам аз, така си го мисля просто  Mr. Green Не ме слушайте Peace
Овесът, ръжта, пшеницата...всички те съдържат глутен- да, но по състав се различават и са отделни видове зърнени култури. Съответно е редно и да се въвеждат отделно.

# 376
  • Силистра
Франческа Салиери, благодаря ти за бързата реакция   bouquet

# 377
Овко имат хубаво пюре с царевица-не е люспесто почти, но е само царевица....иначе и тапиоката ти е нов продукт и не е редно.

# 378
Svetly, аз въведох царевицата с пюре Тиквички и царевица на Бебивита. Семпер имат пюре картофи и царевица. Много мами въвеждат с тази каша на Милупа с тапиока, но ти си решаваш. Аз от предпазливост не въведох с нея царевицата.

# 379
Svetly, аз въведох царевица с готови пюрета - моркови и царевица на Сънвал и царевица с картофи на Семпер - добавих по половин бурканче към това, което му бях сготвила. Давала съм и царевица с тиквички на Бебивита (сега видях, че и Кампанула ти е писала), а също и царевична каша на Фризокрем. Взех замразена царевица, но все още не съм готвила.

Така и така коментираме глутена, да попитам и аз нещо. Може ли да се дават храни, съдържащи глутен по 2 пъти на ден (при условие, че глутенът е въведен преди месец с овесена каша, а пшеницата се въвежда в момента; въведени са също ръж и спелта)?

# 380
  • София
Царевица въведох с царевичен сухар (обаче има сол и кимион)  Peace

Amorevole, по едно време Калин не ядеше без вълшебните филийки на Тони и съм давала и по 3 пъти на ден глутен - макар и неголеми количества  Peace

# 381
Така и така коментираме глутена, да попитам и аз нещо. Може ли да се дават храни, съдържащи глутен по 2 пъти на ден (при условие, че глутенът е въведен преди месец с овесена каша, а пшеницата се въвежда в момента; въведени са също ръж и спелта)?

Никъде не съм срещала информация, че не трябва. Дори днес направих точно това - сутринта дадох попара, а следобед - овесени ядки.

# 382
Човече, Jenivas, благодаря ви за бързите отговори!
И според мен е логично да няма проблем по няколко пъти на ден да се дава глутен, просто се колебаех дали толкова скоро след въвеждането му е добра идея ...

# 383
  • Силистра
Момичета, благодаря ви   bouquet за царевицата, ще потърся пюре утре, дано има, че в дълбоката провинция малко трудно  Sad, има само Ганчев, Хип и Гербер на две три места, Бебевита на едно

Относно глутена, аз не съм го въвела, но си мисля, че не би трябвало да е проблем, да се предлага по два пъти на ден.

# 384
Според записките на КОсе Босе, когато глутена е давам месец може и по два пъти на ден.

# 385
Светли - не знам дали си въвела месо, но има пюре на ХИП - пуешко с царевица и ...и забравих какво, или със зеленчуци, или с картофи беше Blush АЗ ползвах него за въвеждане на царевицата, освен това доста е вкусно.

Момичета, аз пак с проблем: Ивайло взе да се буди по 2 пъти нощем, първо мислех че е просто неспокоен заради зъбите, но се оказа, че е за ядене - при това изпива доста солидни количества по никое време. Въпросът ми е - възможно ли е да трябва да му въведа и вечерно хранене с твърда храна...? Храненето ни е организирано по следния начин:

сутрин - млечно хранене (каша+масло+сирене)
обед - пюре + мляко, което си иска винаги 1 час след пюрето
следобед - каша (с плод понякога) - това следобед се пада към 4 часа
вечер преди заспиване - малко мляко, като сериозното вечерно хранене е чак около 11, в спящо състояние (просто не иска да се нахрани към 8, когато го приспивам, та по-късно му го давам).

Струва ми се рано да яде твърдо хранене и вечер, от друга страна, от 4 следобед нататък само мляко яде, почвам да си мисля, че не му стига, от друга страна пак - ако не му стигаше, щеше да си изпива млякото и в 8, и вечер да се буди пак...Не знам, дайте мнение, че не мога да се ориентирам какво се случва с храненето му. Всъщност, буденето му ме смущава, повторното будене, което се случва от 3 вечери насам...Иначе количествата пюре и мляко са си същите както досега, в смисъл, че изяжда по толкова, колкото и доскоро (винаги правя повече, за да видя в кой момент ще си увеличи исканото количество).

# 386
Струва ми се рано да яде твърдо хранене и вечер, от друга страна, от 4 следобед нататък само мляко яде, почвам да си мисля, че не му стига, от друга страна пак - ако не му стигаше, щеше да си изпива млякото и в 8, и вечер да се буди пак...

Wink Ами може да не си пие млякото в 8 защото иска храна с лъжичка ... При нас често се случва да се лигави с шишето, а с удоволствие да изяде примерно 200 г твърда храна, както и обратното - да плюе предложената твърда храна, а на един дъх да изпразни шишето ... Просто пробвай да предложиш ... пък може и да прояви интерес и да не се събуди.

# 387
Много ти благодаря Hug
Мислех да пробвам някоя вечер, но пък не знам какво се дава като вечерно меню Rolling Eyes
И другото, което си мислех (наскоро Стелфи беше писала по този проблем) - да не би следобедната каша да му идва много (макар че той, като се нахрани, си спира сам) и затова да не иска вечер мляко...Но тогава, защо се буди, и то 2 пъти нощем Rolling Eyes

И още нещо се сетих да питам: вчера опитах да му дам парче банан, да си дъвчи, обаче той взе че отхапа едно парче, задави се страшно и докато се опитвах да му бръкна в устата (гърлото де) да изкарам парченцето, повърна всичката каша, дето беше хапнал малко преди това Confused Да се опитвам ли да му давам едри парчета за дъвчене, или да не си правя експерименти на този етап?

# 388
Стеф, нищо лично, но то твоето дете, според мен си има три твърди хапвания на ден...че моят син още няма след обедна закуска, която да е различна от плодове Rolling Eyes

# 389
Да, така е. Поне всичките са млечни Simple Smile Започнахме захранването на почти 5м., затова си помислих, че може вече да има нужда от твърда храна и вечер (да, изглежда прекалено рано, но...гледам да се водя по нуждите му). От друга страна, твърда закуска давам една от десетина дни, прекалено рано е да яде подобно нещо и вечер...Не знам, объркана съм, може да е просто период заради зъбките, затова да се буди често, може и наистина да е много гладен...затова и се допитвам до вас, повече мнения - по-добре Simple Smile
Гунди - следбед даваш само плод, така ли - или даваш каша с плод?

Общи условия

Активация на акаунт