Примерна схема за захранване - 24

• 25 144
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Аз нещо не можах да разбера за паузата между глутеновите храни  Embarassed ... нали трябва да се дават непрекъснато в продължение на 1 мес(не според всички)Как тогва?

# 361
И аз не разбрах newsm78
Умишлено давах глутеновите храни - овес, ръж, ечемик, спелта, пшеница - едно след друго, всяко по около 5дни, за да има постоянство в даването на глутен Rolling Eyes

# 362
Аз въведох глутена с овесена каша /стандартно Wink/. По принцип въвеждах нови храни около 5 дни. Овесът го давах малко по-дълго и след това веднага преминах към Мултизърнената каша, с която въведох пшеница. После вече по малко хлебче, бисквитка...

# 363
Става дума, че даваш една глутенова храна напр. днес и после следващите ен на брой дни даваш само нея, може да въведеш др. продукт-като зеленчук, плод, месо, но не и др. глутенова храна и през цялото време си я даваш въпросната глутенова, после въввеждаш още една и до следващото въвеждане на глутенов продукт си даваш само тия въведените....капиш?

# 364
Разбраах  Hug
А 14 дена от началото на въвеждането на овеса до началото на ръжта ли се броят или от края на овеса(сега пък ти дали ме разбра)имам предвид ако въведа овес-7 дни после праскова...през това време не спирам с овеса, но от кога броя 14 днни -след като са изтекли седемте от въвеждането нали  Rolling Eyes

# 365
Става дума, че даваш една глутенова храна напр. днес и после следващите ен на брой дни даваш само нея, може да въведеш др. продукт-като зеленчук, плод, месо, но не и др. глутенова храна и през цялото време си я даваш въпросната глутенова, после въввеждаш още една и до следващото въвеждане на глутенов продукт си даваш само тия въведените....капиш?

Само да попитам това кой освен Косе Босе го казва?  newsm78 Каква е логиката да се прави толкова дълга (според мен) пауза между различните глутенови? Научно някой има ли инфо как е обосновано това твърдение? #Crazy newsm78

В записките на Косе Босе се съветва пауза от 2 седмици и между първия и втория вид месо и нещо за млечните продукти имаше доколкото помня, но аз лично изобщо не разбирам защо пък това да е необходимо и съответно не съм се втелясвала толкова и не мисля да го правя...

# 366
Ужас, а това с каква цел? В смисъл толкова много дни едно по едно... глутена за мен си е глутен Mr. Green
Започвам да се убеждавам все повече, че колкото по-малко чета ми е по-лесно и не се забърквам толкова в броене на дни #Crazy
Всеки си е различен и има право да захранва колкото внимателно си иска, де Peace

14 дни от започването, Венера.. нали и през първите 7 си даваш все овес newsm78

# 367
  • София
Stelfy, още от началото хем ти се възхищавам, хем ти съчувствам... защото плановете и графиците ги прави детето... искрено ти желая успех  Hug

Гунди, за лененото семе: 1) не е добре топлинна обработка 2) трябва да не е цяло - аз си купувам немско начупено, иначе може да се мели, но има особености в съхранението  Peace

Бубичка, абе то и плодовете са плодове, ама ги въвеждаме един по един  Mr. Green

# 368
Така е, човече, ама в тях различни вещества има.. пък глутена си е еднакво вещество /в овеса и пшеницата доколкото знам само количеството е различно/ .. Абе, не разбирам аз, така си го мисля просто  Mr. Green Не ме слушайте Peace

# 369
  • Варна
Аз пък мисля, че Косе Босе НЕ съветва за такава пауза между глутеновите храни:
Цитат
През колко време мога да въведа различните глутенови храни: овес-ечемик-пшеница  и колко време след това млечните: сирене-масло-кисело мляко? След като 10 дни давам овесени ядки, дали мога да дам ечемичени и колко дни след това мога да дам пшеницата?
Не гледай толкова стриктно тези дни.
Идеята е в рамките на 1 месец да се дадат 1-2 от по-особените храни, глутенът и млечните са такива.

Може да дадеш овес за 10 дни, ечемик за 5-6 дни, след това някакъв друг плод, месо или зеленчук за 3-5 дни. После идва ред на пшеницата или маслото примерно. Маслото определено може да се вкара по-рано, да кажем за 3-5 дни, така изместваш пшеницата само малко по-назад и не се натрупват всички глутенови храни наведнъж.

Аз мисля да въвеждам по едно или две неща между глутеновите, не веднага едно след друго, но няма да чакам и да стават прекалено големи паузи. Също така може би няма да ги въвеждам всичките, най-много три от тях, за да ми остане време за маслото и сиренето, пък по-нататък може да ги въведа за разнообразие.

Бубичка, ти може да си въвела глутен, но овесът, ръжта, ечемика, пшеницата, макар да са все зърнени храни, са си все пак различни храни, всяка със свой собствен различен състав, те освен глутен съдържат и други вещества. По същата логика всички плодове може да съдържат фруктоза, но все пак всеки си има своите особености.

А месото все още се чудя как да го давам - два дни и един почивка или два давам, два почивка.

# 370
Благодаря за отговорите за глутена! Ще въвеждам по един плод или зеленчук м/у отделните глутенови зърна.

Кейт, аз давам два дни месо и правя два дни почива. Но това идва по-скоро от разпрделянето на бурканчето на 2, защото малчо изяжда па 1/2 буркан от 190 гр.

# 371
Разбраах  Hug
А 14 дена от началото на въвеждането на овеса до началото на ръжта ли се броят или от края на овеса(сега пък ти дали ме разбра)имам предвид ако въведа овес-7 дни после праскова...през това време не спирам с овеса, но от кога броя 14 днни -след като са изтекли седемте от въвеждането нали  Rolling Eyes
аз отначалото ги броя, както лекарите броят седм на бременността Joy Wink Wink

# 372
Кейт, месото аз го давам както ми падне- 3 дни месо, 3 дни почивка, 2 дни месо- 2 дни почивка...педото, който е от по-консервативните дори каза,че е все едно Wink

# 373
 Wink Аз гледам всеки ден да предлагам нещо с месо. А и дъщеря ми много го обича де. Ако се използват месни пюрета на Хипп примерно, количеството на месото в тях е достатъчно малко и е по-подходящо всеки ден да се дава (8% имам предвид, или нещо подобно). Когато аз готвя също не слагам кой знае колко месо, освен в злоядите дни - тогава просто съм принудена да предлагам любими храни.

# 374
  • Силистра
Здравейте!
Ред ни е на царевицата, но как да я въведа? С кашата на милупа има и тапиока, редно ми е така?  newsm78
Имам и домашна замразена, да махна люспата и да предложа по някое и друго зрънце? Вие как смятате?

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 17:07 от svetly_

Общи условия

Активация на акаунт