Примерна схема за захранване - 24

• 25 114
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
А някаква плодова каша пробвала ли си, не че в нея има кой знае колко плод?? newsm78 Чудно ми е как усеща авокадото? А киви и манго също вече можеш да пробваш

# 466
  • София
Здравейте момичета.Моят син е на 4 месеца и след около 2 мисля да захранвам.Искам да имам ясна представа и готова изработена схема на това как ще действам тогава, така че се записвам да ви следа, а пък после и да споделям и своя опит.
Сега се връщам назад да изчета всичко по темаата писано до сега.

# 467
Момичета, как се захранва с кисело мляко?  Embarassed

# 468
Преди десетина дни захраних с кисело мляко.
Въведох го като всяка друга нова храна- започнах с две-три лъжици и постепенно увеличих количеството.
Нищо по особено. Въведох го за седем дни.
Давам на Хармоника.
Сега изяжда за закуска по 130-150 гр. + една бисквита.

# 469
Благодаря ти Hug
А предполагам, дава се директно, в смисъл - не се прецежда или нещо такова...А когато искам да направя десерт с цедено мляко - същото кисело мляко го цедя (как става това Embarassed) и добавям плод...?

# 470
Аз пък до скоро не давах по повече от 3-4 лъжички, някъде бях чела че до годинка не се дава по много кисело мляко,т.е. то да не е основна храна , а само добавка към нея. Иначе и аз го въвеждах около 7 дни. И до сега слагам по два пъти сутрин и вечер по 3-4 лъжички към храната

# 471
Стеф, обикновено мляко цедя като продупча капачката и обърна върху решетка или нещо подобно.  Peace

# 472
  • София
Нещо това авокадо е много странно. Дали пък не е сурово или презряло това, което купих  newsm78 Ще сподели ли който предлага  Praynig

Искам да питам има ли тук някой, който предлага детски/бебешки бисквити и/или бишкоти. Калин нали вече е "голям", та наскоро му купих на Сънвал с тръстикова захар - умерено сладки са. Голямо мазане пада, но с блаженство си чеше венците   Mr. Green Тези бисквитки обаче трудно се намират и купих за проба на ХИПП - добре, че първо опитах... ами това беше най-сладката бисквита, която някога съм опитвала в живота си  Shocked сигурно аз ще ги изям, чак не смея да му давам... като знам на мен колко ми се яде сладко винаги, ще ми се поне той да няма този проблем...

Май бях питала преди, та ще ме извините, ако се повтарям  Embarassed Какво мислите за т.нар. междинни похапвания за по-големите дечица (над 1 годинка) newsm78 Солета, бишкота, плод в ръката и т.н. Моето диваненце определено се заглежда по чуждите колички и като види някой да хруска нещо, иска си и той  Rolling Eyes

Кисело мляко
и аз въведох като всяка друга храна - в началото не проявяваше интерес, но една сутрин отказа кашата и уж на майтап предложих от моето мляко - закуси с 200 гр. "натюр"  Shocked Иначе понякога си поисква от моето кисело мляко с овесени ядки - давам му без угризения.

# 473
Какво мислите за т.нар. междинни похапвания за по-големите дечица (над 1 годинка) newsm78 Солета, бишкота, плод в ръката и т.н. Моето диваненце определено се заглежда по чуждите колички и като види някой да хруска нещо, иска си и той  Rolling Eyes

newsm78 Зеленко, аз малко не схващам в какъв смисъл го задаваш този въпрос ... мисля си че това зависи само и единствено от традициите в семейството.

Аз лично съм върл привърженик на междинните хапвания - защото самата аз хапвам поне 5-6 пъти на ден, често пакет солети или някакъв плод или мляко ... Но пък вкъщи никога не се е сядало на маса за хранене в точно определени часове, още по-малко пък всички заедно (баща ми работеше на смени, майка ми е диабетик и си спазва диета, баба ми като беше жива я хранехме когато се събуди ... ние с брат ми се прибирахме от училище по различно време, кой хапнал нещо кой не ...). Та понеже аз ям тогава, когато съм гладна ... без значение дали ще е "междинно" ... така смятам да предлагам и на дъщеря си. Познавам достатъчно хора обаче, които например не закусват ... обядват в 12-1 задължително ... вечер всички вечерят в точно определен час ... и т.н. ... Ясно е, че те ще имат съвсем различно мнение.

Ако въпросът ти е в смисъл кое до колко е полезно, ами незакусването е много вредно но много хора го практикуват. Аз пък спокойно мога да си закуся с мусака, пиле с картофи ... все неща, които повечето хора не приемат за стандартна закуска, но пък това с нищо не е вредно.

Вредно е да кажем пълничко дете да има изграден навик непрекъснато да дъвчи чипс и подобни и да става още по-пълничко за сметка на "празни" калории при това. Вредно е да има големи паузи между храненията (примерно 6 часа).

# 474
Зеленко - междинните хапвания аз лично ги одобрявам само ако са с нещо полезно, най-вече плод. За по-голямо детенце е по-лесно като че ли (на вашата възраст имам предвид) да се дава цял плод, свеж и пресен, за гризкане, било то навън или вкъщи. И зеленчук да е, пак е ок според мен. То наистина си е само гризкане, защото, според мен, не бива да е с цел наяждане и пропускане на следващото хранене. както Бибона е писала, наистина си зависи от навиците в семейството и от желанията на детето.
Относно бишкотите - и на Плазмон са адски сладки...имат захар, затова Simple Smile И аз бях купила на Ивайло, но първо ги опитах и после си ги излапах сама. Не знам с какво се различават по вкус от нормалните бишкоти, май с нищо Crazy

Благодаря на всички за млечните отговори Grinning Hug

# 475
Поради липса на разнобразие тук купувам на Рая от турските бисквитки на чичибебе, или както там се чете. Яде от тях по 2 с кисело мляко за вечеря, или нещо като десерт и то само в дните, когато е яла малко на обяд. Peace

За междинните хранения - ми тя като е гладна и си яде стабилно независимо от часа. Дори и ние с баща и да не сме на масата. След това, когато ние се храним тя просто отказва храна. Така че и аз не виждам кога точно може да и се падне междинно хранене, но съм и давала по солета, например, докато и стане храната, защото иначе ми дърпа блузата и иска да суче, а после не си иска твърдата храна. Crossing Arms

# 476
  • Варна
Здравейте момичета! Надявам се, че сте изкарали много приятно празниците. Simple Smile

Gigi1977, аз също започнах с оризова каша, но след това продължих със зеленчуково пюре, не е проблем да добавяш по малко зеленчук в кашата, например - морков или тиква, а след като мине 1 месец от началото на захранването може да изнесеш кашата в отделно хранене следобяд, а зеленчуковото пюре на обяд. Поне аз така процедирах. Като втора каша въведох елда, а от вчера - царевица и ориз на Милупа. Кърмиш ли? Ако да, по мое мнение няма нужда от млечна каша за момента. Ако не кърмиш - би трябвало кашата да я правиш с АМ. Глутенът най-често се въвежда с овесена каша, но може и с пюре, в което има овес например.

Silvi_silvi, дъщеря ми два месеца и половина след началото, изяжда най-много 130 гр. Количествата храна при кърмено на поискване бебе са ето тези:
6-8 месеца – 137-187 гр (общо за деня)
9-11 месеца – 206-281 гр
между 1 и 2 г. – 378-515 гр

Луничка, определено не си единствена, нормална реакция, все пак е първа твърда храна. Прочети 14 въпрос от тази тема: http://zahranvane.wordpress.com/2010/03/17/faq/

Момичета, имам да въвеждам второ месо (пилешко), овес, масло, сирене. Много се чудя в каква последователност, по колко дни и с какви паузи между тях да ги въведа. Какво ще ме посъветвате?
Според нашата педиатърка вече е време за попара, като мога направо да въведа пшеничен сухар, масло и сирене наведнъж...

# 477
Зеленото, ами с авокадото е маалко сложен въпроса, може да е зелено, то е лееко лигаво и мекичко като е озряло и е твърдо, ако не е , на вкус прилича на ядки-ама не мога да определя на кои.
За сладкото ако е фен ти не можеш да спреш нещата той ше си е и дори сега грам сладко да не му даваш, но пък можеш наистина докато ти е възможно да го лишаваш.
За междинните-аз по принцип не съм "за", но много често давам плод към 4-5 часа,т.е. банан де и освен това , ако си е изял рано обяда, което рядко се случва няма как до вечерта да издържи, а ако не е той му идва като междинно -като го хапне на 2-3 пъти. НО пък аз за разлика от Бибона държа,особенно вечер всички да сядаме на масата заедно и да се храним заедно и в доло горе определени часове...но това според мен няма много отношение,освен че се надявам да го свикна с определени навици. иначе аз съм малко против солетите, но и Викчо като ме види да ям иска и сега намерих в Метро едни дето са бг солети и са със сусам и никак не са солени, та давам от тях и така се научи Вик да дъвче и отхапва-та свършиха голяма работа при мен тия солети...но пък са и много хубави.

# 478
  • Пловдив
Зеленко, аз съм против междинните хранения, защото според мен развалят основното хранене. Аз давам плодово пюре следобед, но това не го смятам за междинно хранене. Бишкоти на Плазмон давам сутрин след закуската и към 18,00 ч след кашата, а понякога и на обяд. Но гледам да е все след яденето, нещо като десерт.
kеit, аз въведох в тази последователност която си изброила и ти.  Peace Второто месо/при нас пуешко/ въвеждах 5 дни/ и овеса 5 дни. Пауза не съм правила. Маслото и сиренето по 3 дни. Аз след като въведох маслото и сиренето дълго време ги предлагах за закуска с някаква каша/овес, просо, елда, ечемик и лимец/ след това с кус/кус с които вкарах пшеницата и едва тогава започнах да давам попара със сухари, която моята дъщеря, за моя изненада много харесва.

# 479
  • София
Питането ми за междинните хранения е свързано да кажем с по-продължителните разходки и с хапващите наоколо дечица, т.е. извън дома. Ето днес много напористо искаха да почерпят Калин с необелена краставица. Измита, разбира се, но той още не е ял краставица. Добре, че му се стори страшна, защото първия път отбих атаката, но втория...  Embarassed

Как по-точно предлагате плод без да преобличате детето  newsm78 Скоро бях пуснала цяла серия снимки "Калин яде", то е едно мазане, едно чудо... абсолютно невъзможно извън дома, определено...

При нас единственото възможно приемливо нещо са солетите - давам Хрус Хрус детски (лилава опаковка - с по-малко сол, но си имат, де). Поне едно наборче със солети именно се е научило да дъвче  Mr. Green

За протокола, дечкото ми се води вече "голям", да не се обърка някое майче и да се юрне да дава солети за дъвкане  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт