Примерна схема за захранване - 24

• 25 121
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Ако си решила да ги въвеждаш всичките по ред за съжаление-ръж и ечемик има само на ядки, поне по мое време-което пък не беше толкова отданва Wink

# 451
  • на последния етаж
Благодаря ти за съвета, Dendy! В такъв случай и аз ще последвам твоя пример: днес и утре - почивка и кърма от лъжичка, а вдругиден - картоф (мисля да продължа със зеленчуците засега...). Честно казано, не съм се замисляла дали проблемът може да бъде в реколтата тиква... Мислех си, че след като е домашна, хлебна и много сладка (такава, каквато аз я харесвам Simple Smile ), всичко е наред... А тиквата счита ли се за въведена...?

Последна редакция: вт, 06 апр 2010, 12:29 от Луничка

# 452
  • Варна
Ако си решила да ги въвеждаш всичките по ред за съжаление-ръж и ечемик има само на ядки, поне по мое време-което пък не беше толкова отданва Wink

Аз от това се притеснявах, мернах някъде за ръжени сухари, някой ползва ли и може ли с тях да се въведе ръжта?

# 453
Аз от това се притеснявах, мернах някъде за ръжени сухари, някой ползва ли и може ли с тях да се въведе ръжта?

Стават за въвеждане, но само марката на Била Clever аз съм срещала чисто ръжени
за други марки незнам.
Ако ти се занимава има и ръжено брашно Peace

# 454
БЛагодаря Dendy за мнението   bouquet,
аз не съм заместила кърмене, но дори да искам да го направя
не смятам,че тези минимални количества 40-50гр. ще са й достатъчни  newsm78

# 455

Да - може да въведеш ръж със сухар. Аз още не съм, но така мисля да направя. Освен Клевър на Била, чисто ръжени сухари има и на Finn Crisp:

http://www.nay-mag.com/product_info.php?cPath=6_102&products_id=132

Тях също може да ги намериш в Била.

# 456
Силви, аз съм чела че препоръ4ителната доза за пюре се равнява на месеците на възраст.. т.е ако сте на 7месеца- 170гр, да ме поправят др моми4ета ако греша и едно уточнение, това коли4ество е ако си заместила хранене, ако кърмиш преди това нямам как детенце да поглъща и големи коли4ества пюре.

При заместено хранене се смята теглото в кг * 30 мл ... което е средният обем на стомахчето, но е индивидуално. А иначе на 7 месеца според моите представи 100 мл твърда храна са огромно количество, доколкото не ми се е случвало дъщеря ми да ги изяжда наведнъж ... но децата са различни, на същата възраст съм виждала как дете се справя с 350 мл каша  Thinking и то с голямо удоволствие ...

# 457
За мен грамовете като количество изяждана храна би следвало да бъдат ориентировачни както и таблиците с ръста и теглото.
На 7 м. малката ми дъщеря изяждаше по 220 гр. твърда храна два пъти дневно+ 60-80 мл. кърма след това.
Голямата 100-на гр. със зор + кърма.

Ръж въведох със сухарите Клевър.

# 458
  • Варна
Благодаря за отговорите  bouquet

Ръж ще въведа със сухар, мога ли да ги слагам в зеленчуковите пюрета, ние за закуска пием мляко и там няма как да стане и по колко сухара да слагам? Ечемик не знам с какво да въведа, може и да го пропусна, той в какво се съдържа, фатално ли ще е да го пропусна?

# 459
  • София
Няма да е фатално Simple Smile, аз минах от овес на спелта и оттам пшеница. Ечемик и аз само на ядки съм виждала чист, иначе в комбинации с други зърнени в каши.

# 460
Благодаря ви момичета за отговорите   bouquet

# 461
  • Sofia
Момичета, изправена съм пред дилема, време ли е да променя режима на хранене newsm78 От месец кърмата е само за десерт - по 60 мл след попарата обикновено и минахме на АМ.
На 11 м ядем в
8 ч. 200-240 мл АМ
11 ч. попара, грис, овесени ядки + колкото има кърма
13,30 ч. плодово пюре
15 ч. 150-200 гр зеленчуково пюре + 60-90 мл АМ
18,30 каша с плод
21,30 ч. 200-240 мл АМ

Дали е време да намаля млякото и да въведа вечеря? Ако сложа вечеря обаче кога да е тя, след като кашата по някой път и в 19 ч. отива newsm78 След сутрешното мляко дали мога да правя по-малка пауза до основната закуска?
Ако може майките с деца на близка до нашата възраст да споделят менюто си, ще бъда благодарна.

# 462
И аз да питам нещо
Купих овесени ядки и мисля утре сутринта да ги направя
Може ли да променя режима на :
Сутрин кърма
Преди обяд - овесени ядки
На обяд - пюре
Следобед - каша
Вечер - кърма
Или има по удачен вариант? Иска ми се да въведа трето хранене(твърдо), че нещо не стига на малкия и огладнява адски бързо

# 463
Алегория, за мен това е режимът на хранене на детето до една година
мляко
закуска
обед
следобедна закуска
мляко

Десив, аз лично не одобрявам  междинните хранения. Т.е. това плодово пюре в 13,30 ч. ми е излишно. За мен тогава е времето за обяд идаването на зеленчуково/месно пюре. Така ще можеш да дадеш кашата по-рано и евентуално вечеря към....мммм колко след 19 часа? За мен поне сега детето ти вечеря каша към 18,30-19,00 часа.  Peace

# 464
  • Видин
Дайте съвет  Praynig Габ не обича плодове - яде само банан, а той зверски го запича. Пробвах слива,ябълка,кайсия,праскова,авокадо,круша. Не ги иска. Затваря уста и стиска. Последната ми надежда е сурова круша  Confused Ще ми се да хапва и плодове, ама... Зеленчуци и каши яде като разпран - по 1 пюре наобяд от 125гр и после около 200гр каша  Shocked А плодовете не ги иска newsm78 Не мога да ги пробутам и в кашата - веднага усеща маймунката и не ще...

Общи условия

Активация на акаунт