Примерна схема за захранване - 24

• 25 122
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Христос възкресе!

# 436
# 437
Наистина Возкресе

# 438
Христос Воскресе!
Здраве и спокойствие на всички ни!

tanichka78, при вас явно проблема с неяденето си е сериозен. При нас също имахме подобни периоди, но наистина си бяха периоди, според мен. Имала съм дни в които почти не хапва никаква твърда храна и така около седмица, но след това си похапва. Рая все още не яде количествата, подходящи за възрастта си, но го отдавам на сукането през нощта. Сега имаме моменти, в които яде нещо от масата и след половината приготвено и количество си иска да суче - дърпа ми блузата и отказва другата храна. Embarassed Аз никога, обаче не съм я насилвала. За да съм искрена, трябва да кажа, че в момента в който огладнее си хапва и без мен - в смисъл, че гладна ли е си търси храна. Вчера например си изяде едно крайче от хляб докато бяхме на разходка.
Аз през цялото време съм и предлагала храна по всякакъв начин - да яде сама от ръка, да яде от моята ръка /това ми създаде малко проблеми, защото известен период от време не ядеше супи, но и това отмина - вчера обядва супа Wink/, да яде сама с лъжица, или да и давам аз. Какво ли не съм опитвала - приготвях и на ядене по 3-4 вида храни, само и само да хапне нещо. Е, имала съм успех в различна степен - кога изяде 40-50 гр., кога 100. Сега от може би 3 седмици се храни що-годе добре, но ме е "възпитала", че в стола за хранене се стои първите 20 лъжици и после се обикаля около масата, като на всяко завъртане идва да си хапне залчето. Днес на закусна, например изяде цала питка за сандвич с масло и сирене и естествено 3 часа по-късно не пожела да обядва... а заспа. Сега като стане съм и приготвила позъкаснял обяд, а довечера ще и дам само плод, или кисело мляко с бисквитки.

Дано моите перипетии са ти от полза, но си мисля, че ако неяденето ви продължи ще трябва може би да се консултирате с лекар. Hug Peace

# 439
Здравейте момичета,
Христос Воскресе! Желая на всички много здраве.
Имам въпросче - захранваме се с каша - оризова безмлечна смесена с малко плодово пюре. С каква каша да продължа? От кога мога да давам млечна каша? Глутена с каша ли се въвежда?
Предварително благодаря, ако някой ми отговори

# 440
  • София
Христос воскресе и от мен!!
Gigi1977, можеш да продължиш с елда, или просо - те са безглутенови. Иначе е добър вариант за глутена да се въведе с овесена каша.  Peace

# 441
  • София
Воистина возкресе!

Таничка78, а консултира ли се в специалния подфорум за консултации с ЛЛЛ специалисти?

Уф, днес излязоха резултатите на Калин и се оказа, че наистина има таласемия (минор). Поразрових, нищо не намерих по-специално, основно са ужасиите на майора  Rolling Eyes
Не се притеснявай, аз съм със същата таласемия. Няма нищо страшно, при мен я откриха, когато бях в 11-ти клас (просто до тогава никой не се беше занимавал). Та какво знам от хематоложката - не е желателно да се приема железен препарат, тъй като желязото при нас е достатъчно, ниския хемоглобин се дължи на друго. Профилактично от време на време - прием на фолиева киселина (тя ускорява процеса на синтез на кръвните клетки). Странични ефекти - лесна уморяемост (бях освободена веднага от физическо, а момчетата ги освобождават от казарма), трябва да се избягват задимени и запушени помещения. Трябва да внимава бъдещия брачен партньор да не е със същата форма на таласемията, защото в децата им ще се получи майорната форма.

Благодаря, но аз съм случайно диагностицирана с таласемия минор и веднага изследвахме и мъж ми (няма). Попрочетох още тогава за особеностите, но за децата имах предвид, че няма особено информация  Peace

# 442
Tony_st , благодаря за отговора  Hug И аз си мислех, че това е само период и полагах кански усилия да запазя спокойствие и да поддържам ентусиазма, с който предлагам храна на моето момиченце всеки ден, обаче вече съм доста притеснена. В началото имаше проблем с преглъщането, т.к. дори най-малката трошичка я караше да повръща и затова предлагах основно супички и разредени пюрета. Консултирала съм се с няколко педиатъра и всички казваха, че ще го израстем, а нашата лична се чуди и мае, че тя такъв случай не била имала и един от съветите и беше да я държа гладна, което за мене е абсурд. Последно през януари все още похапваше, след което ми отказа почти всичко та затова преминах на ПЗ, но вече повече от 2 месеца нищо, по 2 лъжици на ядене и това е. Иначе нощем си наваксва като суче през час, а през деня си има изграден режим и както ти казваш сама си иска млякото след храната, която съм предложила.
Въпреки всичко не съм я обявила за злояда и продължавам търпеливо да предлагам различни неща. През последните дни следобед сядам на пода в близост до нейния кът за игра въоръжена с чиния с различни плодове или сухарчета и се правя, че чета списание и си хапвам небрежно, та така веднага я привличам да дойде да си вземе нещо сама. Пробвала съм да поставям чашки с различни храни на достъпни за нея места, но само си играе с храната или си храни играчките   Rolling Eyes Сега, когато времето се пооправи смятам да я храня сред други деца отново и дано има резултат.

Зененко, не съм се консултирала конкретно в подфорума на ЛЛЛ, но съм се допитвала до Хедра и продължавам да следя блога и редовно (мисля, че там съм те срещала с твоя юнак- буболечка... запомнила съм, защото и аз така наричам моето момиченце  Peace )

# 443
tanichka78, да трудно е... но пък развива въображението. Mr. Green Аз се заричах, че храната на игра няма да я преръщам и на маймуна няма да се правя, ама като ми дойде до главата цели представления изнасям само и само да хапне. Та напълно те разбирам. Номера с храненето пред други деца при нас минава с голям успех. Има си приятелчета Рая и като ги съберем заедно тя изяжда нормални за възрастта си количества. Дано и при вас да има успех и да прояде детенце... Тя не е и чак толкоз голяма, та си набавя и количеството храна от млякото. Peace

# 444
Tony_st , благодаря ти наистина много за успокоителните думи! Напоследък направо ме пресират от всякъде заради това наше положение и ми е голяма мъка.... другата седмица сме на консултация и пак ще ме гледат укорително все едно ми харесва да си държа детенцето само на кърма... Ох, и това ще мине знам.... обаче не съм допускала, че това захранване ще е такъв голям препъни камък. Хайде лека от мен, че ей сега ми започва нощната вахта  smile3548

# 445
В подписа ми се мъдри едно почити шестгодишно момиченце, което от раждането си та до ден днешен, живее основно на мляко, плодове и маааалко месо.  Mr. Green
Да не ви разочаровам, но аз пустият апетит го чакам откакто съм я родила и не идва и не идва.
Количествата храна, които поглъща на пет години и половина са в пъти по-малки, отколкото изяждат някои 9-10 месечни бебета.
За мен злоядството е вродено и лечение от него няма. Има моменти, в които яде като нормално дете, но те са толкова редки, че се превръщат в празник у дома. Иначе е здрава. По повод неяденето държа два пъти годишно да й се пуска ПКК и урина.

# 446
Здравейте момичета,
имам питане:
Вече мина месец откакто захраних дъщеря си,
но тя все още не може да изяде и 100 пюре.
Нормално ли е това?
Всъщност един път изяде едно плодово пюре цялото - 100гр.,
може би защото й хареса.
Колко количства пюре трябва да изяждат бебетата?

# 447
  • на последния етаж
Вече 4 дни откакто започна захранването.... Е, бях подготвена, но такова чудо не очаквах   Sad Започнахме със зеленчуци и по-точно тиква - варя на паря и пасирам. Детето плюе, дави се, повръща, всичко е в тиква, а количеството, което попада в стомахчето -  не е ясно какво е... Чудя се да продължавам ли да я мъча с тиквата докато станат 7 дни и след това да си продължа с останалите 4 зеленчука (за по 5 дни всеки) или да променям схемата?! Знам ли - може би пък е нормално детето да реагира така и трябва да продължа да настоявам... Моля ви за съвет   bouquet

# 448
Луничка, според мен не трябва да се насилва детенце, ако не харесва дадена храна. Лично аз запо4нах с картоф- домашно пюре, но определено не се възприе от Габи, гадеше и се, плюеше и отказваше да приеме, спрях го - 2 дена и давах кърма с лъжи4ка и след това още ми правеше подобни физиономии на потрес. После минах на оризова каша! Моя съвет е да по4инете 1-2 дена и да дадеш друго след това. Между другото в момента картофа ми  е основен продукт и  давам по4ти всеки ден. Мислила си също дали проблема не е в самата реколта тиква?

Силви, аз съм чела че препоръ4ителната доза за пюре се равнява на месеците на възраст.. т.е ако сте на 7месеца- 170гр, да ме поправят др моми4ета ако греша и едно уточнение, това коли4ество е ако си заместила хранене, ако кърмиш преди това нямам как детенце да поглъща и големи коли4ества пюре.

# 449
  • Варна
Здравейте момичета  bouquet

Имам един въпрос, сега почнах да въвеждам глутена(овес) с плодово пюре на Сънвал, после с какво мога да въведа слеваща глутенова култура, изключвам кашите, заради качването реших само 2 пъти в седмицата да и давам и няма как да въвеждам глутен с тях?

Общи условия

Активация на акаунт