Примерна схема за захранване - 24

• 25 123
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • Видин
silvi_silvi, доста бебчета преминават през такива периоди. Ние бяхме така когато дребният се разболя и му спрях тогава твърдата храна, но той и направи алергична медикаментозна реакция така че нямаше как да продължи захранването.
Мен ако питаш продължавай да предлагаш храна пък детето ще хапва колкото му се хапва. Може зъбки да я тормозят. Често тогава децата отказват всичко друго освен гърда  Peace
Аз давам пюрето веднага след кърмене, ама то защото кърмата ми взе да намалява (по-скоро някой го мързи да суче и суче само докато има много мляко) и дребното остава гладно. Затова го накърмвам  Mr. Green (хубава дума), топля пюре/каша и давам. Суче по 6 пъти на денонощие и си мисля, че си набавя поне 600мл  Thinking То и няма как да издържа 3 часа с 100мл кърма  Whistling А прави и по 8-9 часа нощна пауза, значи хапва. Мислех си дори дали да не предложа АМ, но след като получава поне 600мл кърма има ли нужда? Твърда храна давам 2-3 пъти. Пюре изяжда 125гр, а каша - не знам. Правя я с около 160-170мл вода и 5-6 супени лъжици каша  Thinking
И детето е доволно... и спокойно.Та въпросът е - да давам ли АМ в такъв случай или не? Имам съмнения, че няма да го иска... Не е пил такова откакто беше на 2 дни  Tired

# 421
На въпроса ми, какво всъщност съдържат Перлите Плазмон, след като подробно обясних разминаванията в превода, отговорът на вносителя им Адрия 2001 бе:

Здравейте,
Благодарим за писмото и информацията, която ни давате.
На кутията на "Каша Перли" при употреба и дозировка с големи букви е
написано, че продуктът съдържа глутен. Допълнително на гърба е упоменато, че
е произведен от мека пшеница.
Съжаляваме за объркването, но най-важното за Вас - съдържанието на глутен, е
упоменато с големи букви.
Екипът на "Адриа 2001" Ви пожелава весели празници!

Tired Кавкво объркване, какво чудо. Според тях грешката е в моя, а не в техния телевизор. Та излиза, че след като пише "съдържа глутен", и то с големи букви, значи те не носят отговорност за погрешното съдържание. Явно в съдържанието може да си пише, каквото им хрумне. И какво от това, че някъде по кутията са набутали това, че кус-куса е от мека пшеница, улесняваща храносмилането. Ами нали човек гледа преди всичко там, където пише Съдържание. И няма никакво обещание от сорта на "ще предприемем необходимите мерки за коригиране на погрешния превод" и т.н. Хайде, пък видите ли нека ни бъдат весели празниците - на вносителя на Плазмоните не му пука, че става въпрос за здравето на бебета. Извинете ме за това, че стана постът по-емоционален .

# 422
В крайна сметка кога доло горе изчезва сутрешното пиене на мляко и детето си става направо за зкуска

При голямата ми дъщеря аз сама реших да махна сутрешното мляко, когато заради него започна да закусва твърде късно, оттам и обяда много закъсняваше и целия ден се объркваше. В началото обаче се сблъсках с проблема, че при събуждането е много гладна и няма търпение да стане закуската, но този проблем го реших, като приготвях всичко за попарата (основно това закусваше) от вечерта и само кипвах вода с чайника, попарвах и изчаквах малко да изстине - всичко беше готово за 5 мин и така постепенно свикна направо да закусва сутрин. Това не помня точно на каква възраст е било, но може би на около 11 мес. Иначе след годинка пиеше прясно мляко вечер, което сама отказа на около 2 год. възраст.

# 423
gundie, между другото  Twisted Evil има и такива бебета, при които никога не изчезва сутрешното мляко! Е аз съм такова бебе ... цял живот! Вярно, понякога след сутрешното мляко (от поне половин литър) хапвам и друго за закуска, но млякото е задължително!

Mr. Green amanita твойто бебче хапва доста повече кърма от моето ... и категорично повече от 600 мл ...

# 424
campanula, браво, че си им писала! Те пък и веднага ти отговорили ... Много любезно, ама аз между редовете чета - "Ами, то си пише какво съдържа, ама вие не сте разгледали цялата кутия. Щом с големи букви пише, че съдържа глутен, какво значение има от какво е направен продуктът? Друг път гледайте по-внимателно. Ние не сме сгрешили, вие сте се объркали нещо и не сте доогледали..."  ooooh!

# 425
Дами, цяло яйце от кога се дава на дребосъка? Има предвид жълтък и белтък..примерно на очи в тефлон без мазнина?

Покрай наближаващите празници съм в една чуденка.... Thinking

# 426
Привет и от мен. Повече от половин темичка пак пропуснах  ooooh!
Дами, цяло яйце от кога се дава на дребосъка? Има предвид жълтък и белтък..примерно на очи в тефлон без мазнина?

Покрай наближаващите празници съм в една чуденка.... Thinking

Яйцето (белтъкът) първо се въвежда в кекс, сладки, палачинки или друго нещо с яйце и чак после чист белтък. Виж и аз какви ги изредих (кой за какво си мисли) - та застройката на супа също върши работа.
А по повод празниците - козунаците за миналите годинка са добър вариант за включване. Сигурно и аз ще дам на моите диванета някоя и друга трошица.
Не знам дали му е тук мястото, но все пак има връзка. Имам голям проблем - обожавам сладко и го консумирам в големи количества. Има ли и други мами, които искат да свикват бебоци почти без захар, а самите те да консумират? Как се справяте? И ако имате идеи как да се откажа аз... На мъниците не им липсва, но аз съм пристрастена  Blush

# 427
  • София
Уф, днес излязоха резултатите на Калин и се оказа, че наистина има таласемия (минор). Поразрових, нищо не намерих по-специално, основно са ужасиите на майора  Rolling Eyes

Ох, идвам да се оплача. Дребното не иска плодове под никаква форма.

Пък мойто не яде зеленчуци  Tired Tired Tired

Гунди, Калин сам реши да мине сутрин на закуска с не-кърма  Peace Беше малко след пробива в храненето, значи може би е бил на около 10-11 месеца.

Стелфи, съчувствам ти не за друго, а защото, ако правилно си спомням, имаше цели до 1 год. По времето, по което го сподели, аз вече имах "проблеми" с Калин и някак си ми се строи много страшно да има такова ограничение, това е всичко.

Кампанула, мисля, че господата от Плазмон направо си просят едни Господари на ефира  Mr. Green

Аманита, не бих давала АМ във вашата ситуация.

Тони_ст, цяло яйце дадох наскоро, застройка на супа. Сега предлагам сварено - по-често отказва. Благодаря за идеята, ще предложа "на очи" или бъркано със сирене, бас държа, че ще е много интересно за ядене с ръка   chef

# 428
Вили, ЗеленкоHug

Аз супи не застройвам... ядем си ги така, ама ще взема да застроя заради Рая. Ще и направя и питка с цяло яйце... още не ми се иска да и давам сладкиши, а и тук козунаци като у нас няма, та... Thinking
Вили, мъж ми е пристрастен към сладкото... и му забраних да купува в къщи сладкиши преди 2 месеца. Яде си ги или в работата, или си вади от джоба когато Рая спи.  Peace Не знам при теб как ще проработи тази схема, ама може да опиташ. При нас за сега дава резултат, защото тя иска от абсолютно всичко да опита. Hug

# 429
 Laughing Като става въпрос, че плановете са хубаво нещо, но не винаги се сбъдват ... аз планирах да позволя цяло яйце именно по Великден, боядисано. Но това според плановете от преди месеци, когато още настръхвах при мисълта за всякакви алергени, камоли яйца. Обаче понеже на мен бърканите яйца са ми любимо ястие, та тя си е гребвала с ръце от чинията ми ... доста отдавна. Даже съм й позволявала и да си хапне колкото й се иска.  Wink Е не са предизвикали алергия де.

# 430
Здравейте, момичета! Старателно прочетох темичките за проблеми с приемането на твърда храна и ПЗ (отне ми доста време понеже има страшно много информация), сега започвам да следя и вашата тема.
Ориентирах горе -долу как ви ие сте процедирали при отказ на твърда храна, открих ценни съвети, но останах с впечатлението, че най-добрата тактика е да се изчака детенцето само да реши кога ще започне да приема по-съществени количества храна.
Моето момиченце е захранено през 6-ти месец и от януари прилагам основно ПЗ с надеждата да прояде. За жалост хапва нищожни количества. Преди това комбинирах стандартно захранване със зеленчуково пюре (не харесва сладко) и самохранене, но никога не ми е хапвала повече от 30-40гр. в най-добрия случай. На моменти сме само на кърма, заради зъбчетата (за протокола имаме 10), което е нормално, но дори и когато се поуспокояват нещата пак не посяга да хапва както преди и съвсем се дърпа от храната. Много съм упорита, но на моменти имам чувството, че можем да си караме така на кърма до втората годинка, а полагам такива усилия (реално опитах почти всички хитринки и съвети) да засиля интереса и към нещо друго та да не се кърмим така интезивно като новородено поне през деня. Чудя се има ли по-упорити от нас сред вас?
Досега срещнах постовете на mellie, tracy_t, Фрея и Stelfi, които се борят като нас със захранването. Ще се радвам да споделят и други майчета поне за морална подкрепа, че много се измъчвам вече и не знам къде збърках. Междувременно търпеливо продължавам да предлагам вече от нашата храна и безумно се радвам, ако успея да дам поне една лъжичка. Весели празнични дни! 

# 431
...
Ориентирах горе -долу как ви ие сте процедирали при отказ на твърда храна, открих ценни съвети, но останах с впечатлението, че най-добрата тактика е да се изчака детенцето само да реши кога ще започне да приема по-съществени количества храна.
...

newsm78 Тук изобщо не съм съгласна ... ама никак ...

За мен не е вариант да не яде твърда храна детето и да се стигне до интравенозно хранене, на системи в болницата, само и само да се сети детенцето само да проявява интерес ... За съжаление познавам такова детенце, майка му е наистина безпомощна и пробва какви ли не тактики безуспешно, но не мисля че вариант да се стига до болницата е приемлив и трябва да се поощрява ...

# 432
  • Пловдив
Здравейте, момичета, от известно време ви следя, че и на нас ни предстои захранване - такава каша ми е вече в главата (язък за висшето ми инженерно образование Confused).
Уф, днес излязоха резултатите на Калин и се оказа, че наистина има таласемия (минор). Поразрових, нищо не намерих по-специално, основно са ужасиите на майора  Rolling Eyes
Не се притеснявай, аз съм със същата таласемия. Няма нищо страшно, при мен я откриха, когато бях в 11-ти клас (просто до тогава никой не се беше занимавал). Та какво знам от хематоложката - не е желателно да се приема железен препарат, тъй като желязото при нас е достатъчно, ниския хемоглобин се дължи на друго. Профилактично от време на време - прием на фолиева киселина (тя ускорява процеса на синтез на кръвните клетки). Странични ефекти - лесна уморяемост (бях освободена веднага от физическо, а момчетата ги освобождават от казарма), трябва да се избягват задимени и запушени помещения. Трябва да внимава бъдещия брачен партньор да не е със същата форма на таласемията, защото в децата им ще се получи майорната форма.

Извинявам се за оф-топика, но трябваше да успокоя Зелено човече  Hug (ако имаш въпроси, питай на ЛС)

# 433
Олеле, bibоna.... ти направо ме шокира с това венозно хранене  Shocked

При нас нещата стоят така: Предлагам храна 4 пъти през деня - 3 пъти сяда с нас на масата, а на следобедната разходка предлагам солетки или обикновени бисквити.( харесва пуканки, но рядко мога да и приготвя в къщи безсолни) От всичко предложено ближе, смуче, а ако си отхапе го върти из устичката и го изплюва. Успявам да и дам 1-2 лъжички пюрирана храна с отделна лъжичка и това е всичко. Започне ли да се дърпа я пускам да игра, защото в противен случай започва да хвърля храна навсякъде и протестира.
Кърмя я на поискване. Това което ме тревожи е, че си мислх че около годинката ще започне да хапва с повече желание, а то се получи точно обратното - преди хапваше поне 30тина грама пюре на ден. Знам, че вкусовете на детенце се променят с израстването, но все пак не мога да не си задавам въпроси: защо така се получи при нас и защо става все по-трудно? Интересно ми е също как други майчета са преудоляли тези моменти с техните "порастнали" вече кърмачета?

# 434
Ние сме почти на 8 м. и изцяло на кърма. На обяд изяжда макс. 50-60 мл пюре (зеленчуци и месо), сега започнах да предлагам и каша следобяд (макс 30-40 мл), после започва да извърта глава, трие си очите и устата с ръчичка и бута лъжицата. Май сме от трудно прояждащите.
Не можах да се върна на работа, защото 1 ден пробвах да ме няма и 5 часа не беше яла абсолютно нищо, отказва въобще шишето, независимо дали има АМ или кърма - просто като го види стиска устата или започва да реве....

Застройката - може да се направи от добре сварено яйце, което се настъргва на ситното на рендето.

villyh, и аз така се нахвърлях на сладкото, но когато ми предписаха магнезий (за задържане) изведнъж спря да ми се прищява сладко. Чудя се дали това не говори за липса на магнезий???

Общи условия

Активация на акаунт