Примерна схема за захранване - 24

• 25 130
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Според записките на КОсе Босе, когато глутена е давам месец може и по два пъти на ден.
Благодаря ти, това отговаря точно на въпроса ми.

Аз сега се зачетах в етикета на връхчетата на Плазмон - само в няколко реда 2 несъответствия в превода  ooooh!:
- на италиански - след 6ти месец; на български - след 5ти месец;
- на ит. - варете 4мин, на бълг. - варете 3мин.

Хайде, 1 мин повече или по-малко не е чак толкова важно, ама защо пък и месеците са снижени? Нали има изисквания за точен превод?

# 391
Amorevole , просто както винаги сме с една идея/ еденица назад Joy
.Stef, сутрин към 5-6 часа пие мляко/ам-140 мл, след това към 10 -закуска-каша/или др. с пресни плодове и кис. мляко-това ядене както в момента се проточва понякога до обед(току що го хапна), към 1-2 часа зеленчук с месо или без-понякога това се проточва също, към 5 часа само плод, към 20 часа -нещо със сирене и масло, към 22 часа мляко/ам 210 мл, което задължително се пие на 2 части- към 11 пак се събужда и го допива.....това е, но тия три дни на обед яде само едни голи зеленч. пюренца-купешки(че бях купила погрешка разни с мляко и сметана и чак сега ги давам) и те явно му бяха малки(ама те по 125 гр) та покрай тах хапна 5-6 залъченца хляб....днес сме на консултация, не сме били 2 месеца-да видим дали въобще е наддал? newsm78

# 392
  • София
Stef, а защо не изместиш например следобедната каша вечер? Така пак ще са три твърдите хранения, но ще има и вечерно ядене.
Май беше коментирано, но ако на някой му се отговаря Simple Smile - колко масло на ден трябва да изяждат? В смисъл, след като се въведе, към какво количество се ориентирам да добавям в манджите?

# 393
Маслото беше около 5гр. дневно Hug http://zahranvane.wordpress.com/2010/03/18/about-fats/ Ей тук пише подробно за всички мазнини. Кашата, като се замисля, наистина мога да я изместя по-късно, да видим дали ще има ефект Thinking

Гунди - мерси за инфото и успех на консултацията Grinning

# 394
лято!, избираш най-подходящото количество масло за твоето бебе и гледаш да не го превишаваш често ...

Идеята е, че ако преобладава млякото (кърмата) е препоръчително добавеното количество да е минимално, само към храни, които биха били безвкусни без никаква мазнина (например домашно зеленчуково пюре, понеже в повечето готови си има добавена мазнина, особено за 8+ месечни). Ако обаче имате няколко заместени хранения е уместно да добавяш повечко. Препоръчва се около 35% от калориите да са за сметка на мазнини (доскоро се препоръчваше ДО 45% ...). Не забравяй, че някои храни съдържат доста мазнини, например в 1/2 жълтък са 3-4 г. Хипотетично, ако сумарното мляко за деня е около 500 мл (тоест има заместени хранения) тия 35% се покриват от около 10г мазнини примерно ... като приспаднеш съдържащите се в някое пюре, в жълтък (ако даваш), в млечни каши ... и получаваш колко мазнини за съответния ден е уместно да добавиш.

# 395
Перлите на Плазмон нали нямат глутен? Съдържанието им е царевично брашно, диастазирано царевично 6рашно(11%), минерални соли (калций, желязо), витамини (В1, В2, В6, РР). А в същото време и оригиналният текст, и преводът са: съдържа глутен  Thinking

# 396
Малко оф, но тези плазмонски неща хич не ми вдъхват доверие.  Tired

# 397
  • Видин
Ох, идвам да се оплача. Дребното не иска плодове под никаква форма. Яде само банан и ябълка, но те запичат, а той има проблем с изхождането.
Пробвах кайсия - не, пробвах синя слива - не, пробвах праскова - не. Днес даже не иска прасковата с тиква, а обикновено всичко минава с тиква... но не. Как ще я караме без плодове?
И друго си мислех - аз ако не ям сладко ставам много нервна, дали е възможно и на моето дете да му липсва захар? Защото яде само солени неща  Rolling Eyes Може и да ми е грешна логиката, но нямаме ли нужда всички от въглехидрати?
А кашата на Хип елда с плодове (ябълка и банан) дали и тя разхлабва или заради запичащите плодове ще запича?  Rolling Eyes
Ох, нуждая се от нещо, което разхлабва  Confused

# 398
amanita, при нас "елда с плодове" е неутрална ...

campanula, тоя надпис "съдържа глутен" може да е само предупреждение, за майки които се налага да го избягват. Все пак може да допускат, че по поточните им линии са минавали някви артикули с глутен и може да има следи. Същото като "може да съдържа следи от ядки" на опаковката на шоколад без ядки.

# 399
Перлите на Плазмон нали нямат глутен? Съдържанието им е царевично брашно, диастазирано царевично 6рашно(11%), минерални соли (калций, желязо), витамини (В1, В2, В6, РР). А в същото време и оригиналният текст, и преводът са: съдържа глутен  Thinking

Campanula, имаш ли кутията? Моля те, погледни какво точно пише на италиански. На съдържанието "Farina di frumento" ли пише? Не съм взимала и няма как да видя, сега отворих сайта им. Ако е Farina di frumento, това означава пшенично, а не царевично брашно и в него определено си има глутен.

Аманитка, въведе ли овес? Действа разхлабващо.

# 400
Аманита, и моят човек яде само това...е рядко портокал и киви, но тях ги отказва на моменти, но банан яде всеки ден вече- никогане отказва Naughty....а за два месеца е наддал с 280 гр(това към Стеф, че сутринта си писахме за тия неща Wink)

# 401

Campanula, имаш ли кутията? Моля те, погледни какво точно пише на италиански. На съдържанието "Farina di frumento" ли пише? Не съм взимала и няма как да видя, сега отворих сайта им. Ако е Farina di frumento, това означава пшенично, а не царевично брашно и в него определено си има глутен.

Shocked Ами да - сега погледнах и наистина пише на италиански "Farina di frumento". А аз не съм въвеждала още глутен и щях да давам от тези перли, защото на кутията пише, че са само от царевично брашно. Франческа, права си, че тези  Плазмон не вдъхват доверие. Amorelove, много ти благодаря, че ми обърна внимание на това!   bouquet За пореден път сте ми много полезни!

# 402

Shocked Ами да - сега погледнах и наистина пише на италиански "Farina di frumento". А аз не съм въвеждала още глутен и щях да давам от тези перли, защото на кутията пише, че са само от царевично брашно. Франческа, права си, че тези  Плазмон не вдъхват доверие. Amorelove, много ти благодаря, че ми обърна внимание на това!   bouquet За пореден път сте ми много полезни!

Shocked Чак не ми го побира акъла ... тоест правилно съм разбрала, лепнат е стикер който не съответства?!?  #2gunfire

# 403
Бибона, и аз не мога да повярвам ...  Thinking Ако действително е грешен етикетът, това вече си е проблем. Аз затова помолих Кампанула да погледне - да не пиша наизуст, без да съм видяла.
Кампанула, добре че четеш внимателно и питаш.  Wink

# 404
 #Cussing out Добре де, ами ако прочете само стикера? Да не е длъжна да разбира италиански? Или задължително да пита дали написаното не е лъжа, щото априори трябва в БГ да се съмняваме във всички етикети ... е скапана държава, думи нямам!

Общи условия

Активация на акаунт