Примерна схема за захранване - 24

• 25 091
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте мами и от мен Hug Чета темата и се информирам за захранването от самото раждане на сина си, но дойде ред и да се запиша. Захраних преди 12 дни (на 6 навършени месеца) с домашен картоф, но не се прие добре от детето и преминахме на оризова каша, от която хапваме по 2-3-4 лъжички.

# 526
Меда просто е опасен преди 12 м (ако не е термично обработен) ... а да не се дава до 3 г има смисъл само ако има проявени алергии.

Всъщност може би е така. Баткото ни имаше атопичен дерматит и от тогава така съм запомнила. Той вече е на 3 г. и 1 м.  и мед му предложих съвсем наскоро в един корнфлейкс за закуска.
Но бананът при нас води незабавно до обриване, даже от каша!

# 527
elica2009, те bibona и rila11 са ти отговорили. При нас проблеми с алергии няма за сега и мед и давам по описания начин, НО първо е в много малки количества и второ ядем риба така приготвена на 2-3 седмици веднъж. Иначе приготвям риба почти през ден, защото всички я обичаме, а и тук разнообразието е голямо. Peace
Естествено, че при АД нещата стоят по различен начин. Peace

# 528
То мен в рецептата по-скоро ме притесни виното и соевия сос-нищо лично Тонииии Hug Wink Ама за нас бих я пробвала тая рецепта, а ядки пък защо да не й даваш, освен за задавяне, но те като се задушат не омекват ли?

# 529
  • София
В една от миналите теми бяхте писали различни варианти на закуски освен традиционната попара. Моля ви, пуснете още веднъж списъчето...
Аз пак да отворя старата тема - запека на мъниците. В чудо се виждам - давам сини сливи и круши всеки ден, но само изхождането на самите сливи е нормално, а предходното и следващото са твърди.  Почнах да давам на всяко ядене разхлабващ плод /редувам лъжичка пюре с лъжичка плод/, но не помага. В предишните дни бяхте казали че просото действа много разхлабващо. Тук обаче кашата с просо на Sunval я няма по магазините, а просо да направя аз също не намирам. Помогнете ми, моля, с идеи  Praynig
и аз ще съм много благодарна за списъчето.
А за запека-опитвала ли си да даваш повече вода? и при нас често имаме проблеми с това, но се старая да му предлагам по-често вода (особено след плодовото пюре Mr. Green) и май има ефект. Дори заради този запек направо прескочихме оризовите каши...само те му липсваха  Cry Добавям и винаги по малко овесена каша към тази която му давам с надеждата, че ще помогне (разбира се при вас само ако сте въвели глутена).

# 530
 Mr. Green gundie, ти пък само за вино си мислиш ... ами то при нагряване алкохола се изпарява.

# 531
Mr. Green gundie, ти пък само за вино си мислиш ... ами то при нагряване алкохола се изпарява.
еее, така е  Wine Glass beer въпреки че от както спирах да пия, покрай бременността и кърменето не ми върви хич алкохола....

# 532
То мен в рецептата по-скоро ме притесни виното и соевия сос-нищо лично Тонииии Hug Wink Ама за нас бих я пробвала тая рецепта, а ядки пък защо да не й даваш, освен за задавяне, но те като се задушат не омекват ли?

Ами аз слагам цели сурови ядки и те поомекват, но са пак твърдички...
А виното е за омекване на месото, разредено е с вода. Със соевия сос също не прекалявам, защото пък той е солен. Естествено всички подправки са в границите на нормалното, като се има предвид, че ние солено не ядем по принцип, можеш да прецениш какви са количествата. Peace А иначе пък само месо без подправки нито ние ядем, нито Рая вече... така че... Wink

# 533
След дълго мълчание пак да се включа и аз. Гледам пак има въпроси за запека. Да споделя и моя опит.
Моите момчета никага не са имали запек, но ние имахме обратния проблем - все си мислех, че от най-малкото разхлабващо в храната те започват да акат по 4-5-6 пъти на ден и едно рядко... Все избягвах разхлабващи храни и давах всичка с ориз или картоф. Така докато не ги хвана един вирус със страхотно разстройство и, преди да разбера, че е вирус (и баща им го прихвана) си мислех, че е от храната, та 2 дни бяха само на кърма. После започнаха да ядат от кухнята и там дават всичко. Е, мисля че сама съм си го направила - давайки само запичащи храни, стомахчетата им са свикнали с тях и другите ги хазхлабваха много лесно. Сега си акат нормално - 1-2 пъти и то с нормална консистенция, а хапват и разхлабващи храни (даже овесени ядни).
 bowuu

# 534
Момичета, как приготвяте овесената каша на ХИП, с АМ ли? Получава ми се доста рядка консистенция, при вас така ли беше?

# 535
  • София
Аз лично я правя с вода, но какво значи "получава ми се"? Simple Smile По дозировката, написана на кутията ли? Аз сипвам на око и бъркам, докато ми хареса консистенцията...
Оф, за този запек и аз взех да си мисля същото. Всеки ден давам круши, праскови, сливи, овес, а нещата взеха да се запичат... Сега как обаче да намаля дозите??

# 536
Момичета, как приготвяте овесената каша на ХИП, с АМ ли? Получава ми се доста рядка консистенция, при вас така ли беше?

Лично аз я приготвям с кърма, понякога и с вода.
Но като Лято никога не гледам указанията на кутията.
Сипвам на око.  Peace

# 537
Аз също не гледам указанията правя си ги с каквата консистенция си искам-още от самото начало, дори първите ги правех много по редки,сега вече много по-гъсти....полочава се както си искаш и кърма и вода да сложиш и ам все тая

# 538
Момичета, добро утро! Вчера купих овесени и пшеничени трици, днес сложих по две бебешки лъжички в купичка, добавих АМ и топла вода и направих каша. Обаче бебо категорично отказа да я яде. Иначе овесени ядки си хапва, и то непасирани, правя му ги с плодово пюре и АМ. Така ли се приготвят тези трици или има и друг начин? Реших че мога да редувам готови каши с тези трици, нали са полезни, ама ... Помагайте, моля!

# 539
А аз да попитам, дайте идея за закуска на бебе на почти 9 месеца като изключим попарата, че не я обича. Не знам дали може два пъти каша на ден.Вие как мислите?
Аз понякога давам каша и за закуска, и следобед също, а освен това й правя и АМ с бисквити или овесени ядки, но с банан, защото само така ги яде. Всъщност попарата е единственото нещо, което яде с масло и сирене. Тези дни мисля да пробвам и кус-кус. Тук грис няма, но ти би могла да опиташ да го предложиш с масло и сирене. Когато е въведено кисело мляко (аз още не съм) може да се правят закуски и с него (напр. с бисвити или овесени ядки). Т.е варианти за закуска са всичко с масло и сирене (различни видове ядки, грис, кус-кус), мляко с бисквити или кисело мляко пак със същите неща. А може и с плодове (комбинирано със сиренето или само плодове)

Момичета, добро утро! Вчера купих овесени и пшеничени трици, днес сложих по две бебешки лъжички в купичка, добавих АМ и топла вода и направих каша. Обаче бебо категорично отказа да я яде. Иначе овесени ядки си хапва, и то непасирани, правя му ги с плодово пюре и АМ. Така ли се приготвят тези трици или има и друг начин? Реших че мога да редувам готови каши с тези трици, нали са полезни, ама ... Помагайте, моля!

svhristova, аз до колкото знам на бебета не трябва да се дават трици в никакъв случай, поради твърде високото съдържание на фибри, а те трябва да се ограничават при бебета, тъй като могат да раздразнят червата, както и да попречат на усвояването на важни хранителни вещества като калций и желязо. Пълнозърнести храни могат да се дават и са много полезни, но не и само трици. Те са полезни за възрастните, но не и за бебетата.

Последна редакция: нд, 11 апр 2010, 12:21 от Jenivas

Общи условия

Активация на акаунт