Примерна схема за захранване - 24

• 25 099
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте момичета и от мен! Доста дни нямах възможност да пиша, макар че ви следях редовно... Ние доста напреднахме със захранването. Баткото зад гърба ми захрани малкия с бисквита, а бабата - със козунак  Laughing Вече хапваме по-големи количества и се замислям също като Sadlady да почна да давам и закуска. В една от миналите теми бяхте писали различни варианти на закуски освен традиционната попара. Моля ви, пуснете още веднъж списъчето...
Аз пак да отворя старата тема - запека на мъниците. В чудо се виждам - давам сини сливи и круши всеки ден, но само изхождането на самите сливи е нормално, а предходното и следващото са твърди.  Почнах да давам на всяко ядене разхлабващ плод /редувам лъжичка пюре с лъжичка плод/, но не помага. В предишните дни бяхте казали че просото действа много разхлабващо. Тук обаче кашата с просо на Sunval я няма по магазините, а просо да направя аз също не намирам. Помогнете ми, моля, с идеи  Praynig

# 511
  • София
Аз днес взех точно каша с просо на Хип, ако си в София мога да ти кажа откъде.

# 512
Не съм от София, но тук зареждат всичко на Хип - не съм виждала  newsm78 Инстантна ли е? млечна? Да знам какво да искам ...

# 513
Чиста каша. Безмлечна, без плодове, био...

# 514
  • София
Чиста каша. Безмлечна, без плодове, био...
Точно Peace

# 515
  • София
Да ви кажа, че съм най-зелената неокосена ливадка на света  Embarassed Като прояде детето сирене, как пък не се сетих да му предложа кус-кус - днес дадох за пръв път (със сирене и краве масло) и не помня нещо да е ял с такъв апетит  Mr. Green

И да питам нещо за рибата - над 1 година. Калин е опитвал 4 вида риби на пюре и прие само 1. А днес като ми напити хека, дето си го бях приготвила (на пара, със съвсем малко сол и разни тревички), изяде прилично количество. Специално за рибата където съм чела, пише, че се препоръчва купено пюре, дори където пропагандират домашното. Давате ли риба от магазина и в какви количества?

# 516
Зеленко, аз мисля скоро да купувам риба и да давам, ще не съм решила каква, но няма много да се колебая,заради Викчо, а ще я избера според костите-по-чиста и с по-малко кости и мисля да я пекна във фурната с нещичко...дори тия дни и ще му дам да яде колкото иска, моят проблем е че на последък отказва всякакво месо и отказа и едно пюре с риба,което е ял-чак реве, още не мога даразбера дали в месото е проблема,става дума за всякакъв вид месо или не е много гладен, но е рев чак в чудо се виждам....а с масло и сирене вече съм правила почти всичко, правя и макарони и буквички и елда и просо- каква манджа спретнах оня ден: просо със спанак(или с лапат, ние му викаме лопош), после сиренеце, малко и малко кисело мляко, супер feeding днес го направих същото с елда Oha!

# 517
За междинните хранения - аз между основните хранения давам плодове /ябълка и банан/. То всъщност кога иначе да даваме плод?  Thinking
Бисквити първо вземах на Плазмон и Хип, но отскоро й давам обикновени бисквити, от най-простите и съм много доволна - хрупат много приятно и на малката й харесват.  Peace

# 518
Гунди, лопош и спанак не са ли различни неща, защото аз имам във фризера  лапад(лопош) и тогава няма нужда да купувам готово пюре със спанак, ако е едно и също.

# 519
Гунди, лопош и спанак не са ли различни неща, защото аз имам във фризера  лапад(лопош) и тогава няма нужда да купувам готово пюре със спанак, ако е едно и също.
Не съм Гунди, но ти отговарям
спанака и лапада/лопош/ са различни зелении.

# 520
Зеленко, отговорих ти в нашата тема, но ще напиша и тук - на някой може да му е от полза, особено за капризни злояди деца. ooooh!
Рая от като отказа пюретата яде риба от нашата - в смисъл купена от магазина. Взимам охладена, но се е случвало да взема и замразена. Тук има предимно океански бели риби  и макар че баща и обича сьомга още не съм и давала, но от белите риби яде от нашите. Приготвям ги във фолио с малко соев сос, или  малко бяло вино, мед и ядки /естествено на нея ядки не давам - те са по-скоро за мирис/, или с горчица и зелени подправки. Задушат се и тя яде в прилични количества. Peace

# 521
Сори за заблудата, различни са дадох го като пример, че в момента имам и от двете и само сменям-веднъж едното, след ден два другото и маалко не съм се изказала правилно и съм те заблудила Wink

# 522
.... Приготвям ги във фолио с малко соев сос, или  малко бяло вино, мед и ядки /естествено на нея ядки не давам - те са по-скоро за мирис/, или с горчица и зелени подправки. Задушат се и тя яде в прилични количества. Peace

Мед нали не се препоръчва до 3 г. newsm78

# 523
Мед нали не се препоръчва до 3 г. newsm78

ако е термично обработен, не е опасен за здравето на детето. Има готови каши с мед от 6 месец.

# 524
Меда просто е опасен преди 12 м (ако не е термично обработен) ... а да не се дава до 3 г има смисъл само ако има проявени алергии.

Общи условия

Активация на акаунт