Примерна схема за захранване - 24

• 25 438
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Стеф, как да и увелича млякото, тя сега ми качва толкова много, ако и сложа още мляко, не ми се мисли Rolling Eyes. Аз по тази причина няма да и давам закуска, защото млякото съвсем ще намалее, ще я карам до годинката сутрин и вечер на мляко. А иначе е 72см., незнам дали е съразмерна, при нея кълките са и доста големи, но педи каза, че това е до структура.

Бибона, ти сега ме притесни с този ендокринолог, за какво става въпрос, мен точно това ме притеснява, че не яде толкова много а качва, още повече че предните 2 месеца беше качила по 500гр., незнам дали е съвпадение, но този месец и давах каша всеки ден, може ли да е от нея?

Gundie, ами тя за какво да мърмори, то детето е на 4 хранения, не мога да ги намаля повече, пита ме дали някой от нас е бил така, аз доколкото знам съм качвала нормално, за мъжът ми незнам, но той е роден 4500гр., Дарито е родена 3500гр., нормално и е рожденото тегло, то дойде че тя на 8 месеца си  утрои теглото, педито ми каза да я слагам на паяк(аз мислех да не ползвам) за да може да има повече движение.

Благодаря на всички за споделеното мнение  bouquet

# 241
Ако стои права й вземи по-скоро от новия тип проходилки, дето само се бутат...абе според мен изчакай др. месец да видиш тогава колко ще е качила и след това се притеснявай, не ми се вярва да е от кашата, моето дете месеци наред ядеше всеки ден каша

# 242
Кашите действат различно при всяко дете, така че не се знае дали това е причината при вас.
Относно движението - трябва да има добра физическа активност, слагай я по земята и въобще на места, където може да пълзи, да се изправя и т.н.
А относно млякото - аз на твое място бих намалила отобедното пюре - по-малко количество и малко мляко към него. От млякото не се пълнее, то е нужно и полезно на децата до 1 годинка.
И последно - много е важна структурата, все пак тя си е наследствена - аз и мъжът ми сме с едър кокал, съответно детето и то (килограмите не му личат никъде, а си е тежичък).

# 243
Гануша, имах предвид, че ако наистина яде само това, и ако не добавяш кой знае какви количества мазнина допълнително в зеленчуковото пюре, просто не е изключено да става въпрос за хипофункция на щитовидната жлеза, което може дори да се получи временно при недостиг на йод в храната, но дори и да не е заради недостиг на йод, пак е напълно лечимо - обаче е много опасно състояние, ако не му се обърне внимание, и за твое успокоение е по-добре да си платиш някои хормони и да направите изследване, вместо да се окаже след време че това е причината. Просто дневните калории са ви доста малко за да покриете такова качване на тегло, освен ако нещо не ми убягва. По-добре няколко излишни изследвания за успокоение ...

# 244
Moля за съвет, защото съм в голяма дилема дали да започвам прословутата попара.
Малката е на 8м и половина. Режимът е следният:
8-9 ч   220 мл АМ
12 ч   180- 200 гр пюре
15 ч    220 мл АМ
18 ч    150 гр каша(млечна)
21 ч.   220 мл АМ

Ако включа попара, тя трябва да е за сметка на сутрешното АМ, а не ми се струва много разумно, защото тогава тя е почти спяща.
Друго, което си мисля е, дали да не добявям сирене в зеленчуковото пюре вместо да давам попара newsm78.

И още един въпрос във връзка с килограмите.Давам каша всеки ден, но последния месец е качила 550 гр, което за нея е доста.Сега е 7200, 68 см. Да намаля ли количеството на кашата, като я смеся с плодово пюре?

# 245
Защо какъв е проблема да я включиш за сметка на обедното АМ, нали и без това много майки по това време дават 3 хранене, така ще имаш 3 хранения- две от които с млечни продукти, е маалко раничко от моя гледна точка, но можеш да въведеш маслото за 5-6 дни(ако не си го въвела), после сиренето(аз го давах само него седмица) и чак след това да предложиш попарата като трето за деня хранене, ако те притеснява, че не е за закуска да знаеш,че аз винаги съм я давала за вечеря. И я правех с Ам до скоро, а сега с кисело мляко, така,че просто ще намалиш количеството ам Wink

# 246
Да, винаги съм приемала попарата за закуска Laughing.Аз мислех да измествам по някакъв начин това АМ в 15 ч, за да може да има по-продължителен следобеден сън.. Вече ми стана пълна каша този режим Crazy.

# 247
В някоя от старите теми бяхте коментирали за подправките  Mr. Green, но не си спомням - като нова храна ли се въвеждаха за 3 дни или не?

# 248
В някоя от старите теми бяхте коментирали за подправките  Mr. Green, но не си спомням - като нова храна ли се въвеждаха за 3 дни или не?

Не, не се въвеждат като нова храна, макар че Косе Босе така го дава. Лично аз съм въвеждала.
Магданоз
- около 8 м.
- първоначално се въвежда обработен в лека степен
- после в свеж вид
- зелените подправки се считат за алерген (но алергията често не е от типа на хранителната): при липсва на алергично предразположение може около 8м.
- реже се и се добавя непосредствено преди да се пасира или поднесе пюрето (с цел запазване на витамин С в максимална степен)

има ли алергизиращи подправки

* Повечето широко използвани подправки не са хранителни алергени.
* Въвеждането им се отлага за по-късен етап, тъй като могат да дразнят стомаха - не заради алергенния им потенциал.
* Ако се въвеждат преди 1 год. – винаги да е като нова храна и да се следи за реакция. Възможни са индивидуални реакции предвид крехката възраст.
* Някои подправки са алергени по принцип, но не хранителни – например соковете на растението или семената предизвикват обриви при допир, но това не са често срещани случаи.

Разрешени подправки под 1 год.:
- босилек
- джинджифил
- индийско орехече
- копър
- кориандър
- куркума
- лимонова кора
- магданоз
- мащерка
- мента
- портокалова кора
- риган
- розмарин
- червен пипер
- чесън

Проблемни подправки под 1 год.:
- ванилия (да не съдържа алкохол)
- горчица
- канела (спорен алерген)
- къри (понякога алерген)
- лимонов сок или лимонена киселина (по няколко капки може преди 1 год.)
- целина (алерген)
- хрян

# 249
Аз отделям на подправките по ден-два, до три-зависи от възръстта и подправката, за праза май оставих 3 дни напр. после за зеления лук 2 дни, за др. лук-един ден...но за някой др. също отделях по някой др. ден

# 250
Момичета, "захраних" с картофено пюре вече втори ден, но бебо се потриса и изяжда не лъжички, а милилитри.. Въобще не съм сигурна, че поглъща нещо, а само се облизва. Пробвах с кърма и чисто, нито едното не харесва, а и се сърди. Какво следва сега?! Пауза и нов зеленчук? Мисля да е тиква, но не знам  колко да изчакам или пък да упорствам с картофеното пюре. Всъщност това брои ли се за въведен зеленчук въобще?! Моля, помогнете с опит.

# 251
  • Видин
Стеф, ако е домашно пилето си мисля, че бутчето е по-добрият вариант.Ако е купешко обаче бутчетата не са удачни, защото там се бият АБ и хормоните и т.н.  Peace
Месото според мен трябва да се мери в готово състояние  Peace Нямам дом. везна, затова ще меря на око - колкото кибритена кутийка, нали така  Rolling Eyes

Аз имам един въпрос - тъй като дечко харесва само каша от елда, а другите видове каши не ги харесва в комбинация с нищо друго освен елда, та въпросът ми е - може ли да се дава елда всеки ден? Днес тотално отказа и елда със синя слива на Гербер, после му я направих чиста и си я омете за норматив. Не ми останаха варианти за разхлабващи плодове - кайсия не харесва, синя слива не харесва. Остава да пробвам само прасковата на Хип да видя как ще реагира  newsm78
Знам, че е хубаво да се дават зърнени храни всеки ден, но дали няма да е прекалено всеки ден да е елда  Rolling Eyes Едва ли и последващите глутенови каши ще хареса  Tired
Онзи ден бяхме на гости на баба и тя има везна, измерих кашата преди да му я дам и след - изяде 160гр  Shocked И това след кърмене от двете гърди...мазало  hahaha
Иначе на последната консултация беше 9100гр. Много изостава в наддаването, а на 3 месеца тежеше  7700гр  ooooh! Ама какво да се прави, и ние с баща му не сме много дебелички - аз 45, той към 70  Peace така че няма да се метне на комшията я  Whistling
Утре мисля да дам домашна ябълка, но без "кората" (така ли се казва) или с нея?

# 252
Аманитка, май не е много добре елда всеки ден ... Кога мислиш да въвеждаш глутеновите? Овесената каша (дано я хареса) би трябвало да разхлаби. Праскова въведох преди няколко дни (на Хип) - много се хареса, но не забелязах да действа разхлабващо. Тиква и круша също се причисляват към разхлабващите. Ябълката я беля.
А защо се притесняваш, че качва малко? Алекс е на 9мес и тежи 9кг. - исля, че е съвсем нормално.

Epifania, опитай да промениш гъстотата и/или топлината. Домашен картоф ли правиш?

# 253
Amanita, отначало до към 10-11 м давах колкото кубче лед, после започнах с това- колкото кибритена кутийка...за пилешкото и при домашни  и ори купешки според мен-бялото месо е най-добре и най-чисто, бутчетата са мазнички, особенно в някои Wink

# 254
Мами на по-големи "бебета", давате ли им някакво сокче вече? Гледам някакви на Хип и се чудя дали да не взема, ей-така да опита за разнообразие, че моята досега не е пила никакъв сок, само вода и мляко.

Общи условия

Активация на акаунт