Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението на съпруга ви за храната, която предлагате на детето си?
Какви са мненията на участниците във форума относно въвеждането на нови храни и храненето на децата?
Какви са препоръките за хранене на деца, които се хранят с кърма?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението на съпруга ви за храната, която предлагате на детето си?
Мнението на съпруга ви за храната, която предлагате на детето си, може да бъде важно. Ако съпругът ви не харесва определена храна, може да е по-трудно детето ви да я приеме. Това може да се дължи на теорията, че хората са склонни да харесват храни, които са им били представени в ранна възраст. Така че е добре съпругът ви също да опитва и харесва храната, която предлагате на детето си.
-
Какви са мненията на участниците във форума относно въвеждането на нови храни и храненето на децата?
Участниците във форума имат различни мнения и опит по отношение на въвеждането на нови храни и храненето на децата. Някои от тях споделят опита си с въвеждане на различни видове храни, като броколи, банани, ябълки, пуйка, зеленчукови пюрета, киноа и амарант. Освен това има споделени препоръки за предлагане на плодове, каша и кисело мляко. Важно е да се отбележи също така, че много участници подчертават значението на систематизираната информация и подкрепата от страна на педиатъра при хранене на децата.
-
Какви са препоръките за хранене на деца, които се хранят с кърма?
-
Какви са мненията относно организирането на информация за детското хранене?
-
Кога е подходящо да се въведат ягоди, къпини, малини и боровинки в диетата на бебето?
смешен въпрос: Да замразя ли прясна тиква на порции за пюре или да замразя вече готова сварена, пасирана?И още един: Четох че нитратните зеленчуци се слагали във вода за 30 мин, за да се "изчистват". Вярно ли е според вас? И ако да- обелени и почистени ли се слагат или с кората?
И още нещо - имаме някакъв страхотен апетит за човешки манджи и храни - направо пред нея не може да ядем... това да го тълкувам ли като някакъв знак и да започна да й правя нещо като супички? Само че до момента мазнина никаква не съм давала - освен рапичната която е в пюретата. И сирене не съм въвела и жълтък. Много ли изоставам - тя за това ли има такъв апетит за храна? И малко ме е срам да кажа но през деня не иска да суче - дали знае че ще яде и друго не знам но като е време за кашата сутрин и пюрето на обед не ще да суче - нито преди нито след. Чакам да мине поне един час и тогава й предлагам и дръпва по малко но.... Иначе после си суче 2 часа преди и 2 часа след плодовото пюре и вечер също. Само със сериозните яденета имаме проблем - да се тревожа ли?
Сега бягам че ще ходим навън...
.

Започнах да захранвам с овесена каша (вече пет дни като постепенно увеличавам количеството. Четох, че трябва в продължение на месец да давам глутен всеки ден. Но, не ми е ясно, дали всеки ден трябва да давам овес или трябва да продължа с друга глутенова каша. Моля, за съвет! Предварително благодаря!