Примерна схема за захранване - 24

• 25 419
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • вече Пловдив
Бибона, моето дете е колкото твоето (май са астрални близнаци  Sunglasses), но ми прави впечатление, че от около седмица вече няма 2 пъти дневен сън, а един общ. Вчера например заспа в 11,30 и спа до 13,40 и съответно цял следобед и вечер беснееше из нас... Не знам защо е така  Thinking, но дано пак спи по 2 пъти дневно, че иначе е много кисела. ooooh!

# 301
Бибона, извинявай, че любопитствам, но защо хвърляш кърма?

# 302
Бибона, доло горе на възръстта на твоето дете вече спеше по веднъж на ден, но пак си зависи от деня-при липса на повечко сън и до сега може и два пъти да поспи, но е тоооооолкова рядко.

# 303
 Twisted Evil Ммм ние май сме в ситуация "двама са малко, трима са много" - щото като спи веднъж е много кисела (както и Ваня споделя ...).

Ами Франчи, обикновено втория сън е има няма половин-един час. И аз като видя че минава час и половина ... и като се е случвало и преди ... и направо цедя "излишната" кърма и лягам - ако все пак се събуди ще си я изпие. И след примерно 8 часа установявам, че мивката ще да я пие.

# 304
Бибона, и аз се извинявам, но това ми се вижда странно.. Не можеш ли да съхраняваш кърмата в хладилник, за да не се налага да я хвърляш? А освен това, ако това стане тенденция си мисля, че можеш да изцеждаш малко по-малко всеки път, за да се нагоди кол-вото спрямо нуждите на детето. Но ти може би държиш да пие само прясно изцедена кърма.. Аз когато имах повече кърма (сега почти е спряла вече), от изцеденото сутрин кол-во ми оставаше и него добавях към това, което изцедя вечер, което пък не стигаше и така нагаждах кол-вата за целия ден.

Иначе от голямата ми дъщеря помня, че действително има един такъв момент, в който 2 пъти сън на ден й идваха много, а един й беше недостатъчен. Доста неприятен момент, защото са доста криви тогава, но се нагажда за около месец може би.

# 305
Здравейте, момичета!
Някой може ли да ми каже защо пълнозърнестите храни, не са добри за децата? Знам, че се усвояват по-трудно от повечето деца, но какъв е ефектът от това - болки в корема, киселини или какво? Косе Босе беше споменала преди време, прочетох го и в една книга за хомеопатия и на още няколко места - навсякъде пише, че специално за деца бялото брашно е по-подходящо. Същевременно синът ми има наложена от лекар диета /заради проблем с изхождането/, която изисква точно обратното - избягване на храни с бяло брашно, и сега съм в голяма чуденка. Thinking

# 306
  • София
При нисък хемоглобин - има ли дечица, които са се оправили само с храна богата на желязо или задължително трябва да се приема и малтофер!?

Въпросът е сложен, може да има някои особености, които да не позволяват приемането на желязосъдържащи препарати Rolling Eyes

Бибона
, защо я хвърляш кърмата, съхранявай си я  Shocked За спането при Калин няма ден с ден еднакъв, камо ли нощ  Tired Tired Tired

Да си призная, може би ако Калин ядеше и имаше по-сериозен режим, щяха да ме терзаят някои въпроси, ала в момента само мога да ви завиждам благородно  Embarassed

# 307
Здравейте, момичета!
Някой може ли да ми каже защо пълнозърнестите храни, не са добри за децата? Знам, че се усвояват по-трудно от повечето деца, но какъв е ефектът от това - болки в корема, киселини или какво? Косе Босе беше споменала преди време, прочетох го и в една книга за хомеопатия и на още няколко места - навсякъде пише, че специално за деца бялото брашно е по-подходящо. Същевременно синът ми има наложена от лекар диета /заради проблем с изхождането/, която изисква точно обратното - избягване на храни с бяло брашно, и сега съм в голяма чуденка. Thinking

За бебетата не са полезни храните, които са много богати на фибри, напр. такива, които са направени от трици. Това е така, защото те могат да раздразнят храносмилателната система на бебето, а освен това да попречат на усвояването на важни хранителни вещества, като желязо и калций например. Това обаче не означава, че не трябва да се дават пълнозърнести храни, но най-добре е да се редуват с рафинирани. Друга причина да не се прекалява с тях е, че те са по-засищащи и това може да намали апетита на бебето за други полезни храни.

# 308
  • Видин
Е че това и ние го знаем  Peace
Братята хамериканци ако не се лъжа бяха правили проучване и се доказа, че не е нужно прекалено дълго изчакване за въвеждането на алергизиващи храни  Peace
Аз имам друг въпрос - получих прословутото рапично масло. Дотук ок, но то е студено пресовано  Thinking Нали не било препоръчително за бебета да е такова? И сега "ко паим"  ooooh!
Още не съм въвела зелена чушка и лук.Нали не е проблем?

# 309
Но в същото време подчертаваха да се следват и съветите на личния педиатър.

Мдаа само дето съветите на личния педиатър в БГ може да са мнооого вредни, а и много често не са индивидуални (точно подходящи за твоето дете), а просто "в калъп"  #2gunfire

Пълнозърнестите храни са създадени такива от природата! И независимо че е доказано, че от тях в по-малка степен се усвояват желязото, калция и някои витамини, те пък ги съдържат в много по-големи количества! Така че каквито и "предимства" да се изтъкват на рафинираните, никога няма да ги предпочета.

# 310
  • София
Ето как аз разбрах за рапичното масло - получих писмо от ХИПП с подобно съдържание:

http://www.hipp.bg/?id=740

Изследователският институт по детско хранене (FKE), препоръчва използването на рапицово олио в храната на кърмачета, поради високата концентрация на омега-3 мастни киселини в него.

Ние всички знаем: Най-важното нещо за здравословно развитие на децата е техните родителите да ги обичат и да се грижат за тях. Само, че бебето получаващо любов, внимание и активна подкрепа в усилията си да открива света, трябва оптимално да се развива както физически, така и психически. Правилната доставка на хранителни вещества в балансираната диета на кърмачето, играе важна роля за неговото здравословно развитие.

В този контекст, вниманието все повече се фокусира върху така наречените омега- 3 мастни киселини. В ранното детство те са много важни за развитието на мозъка и нервните клетки. Мозъкът нараства и съзрява значително през първите две години от живота, ето защо регулярното снабдяване с омега-3 мастни киселини е особено важно.

Омега-3 от рапицово олио: По-отношение на хранителната физиология, рапицовото олио се смята за едно от най-ценните растителни масла. Делът на основните мастни киселини в него е няколко пъти по-висок, в сравнение с други масла, например то съдържа 10 пъти по-висока концентрация на омега-3 в сравнение с маслиненото олио. Тези ненаситени мастни киселини и особено ценната омега-3, която е важен градивен елемент за мозъка и нервната система, не могат да бъдат синтезирани от тялото. Затова те трябва да бъдат доставяни регулярно от самото начало в диета на кърмачето. Омега-3 мастните киселини са особено важни за мозъка и нервните клетки, по време на ранен растеж и развитие на детето. Благодарение на своята структура, омега-3 мастните киселини могат да бъдат лесно метаболизирани и по този начин да бъдат добре усвоени от организма. Водещи учени в областта на детското хранене, като FKE (Изследователският институт по детско хранене) изрично препоръчват рапицовото олио, при приготвяне на детската храна, а за кърмачетата прибавянето му всеки ден. Ето защо в момента HiPP започна да използва ценно биологично рапично олио в зеленчуковите и месни пюрета. Чрез тази полезна храна, се доставят така ценните за кърмачето Омега-3 мастни киселини.

Ново: HiPP зеленчукови и месни пюрета с омега-3 от биологично рапицово олио! Вече зеленчуковите и месни пюрета HiPP от 4-ия месец се предлагат с Омега-3. По този начин вие сте сигурни, че кърмачето ежедневно получава ценните омега-3 мастни киселини, необходими за развитието на здрава нервна система и зрение. Естественият вкус на пюрето не е засегнат от добавянето на рапицовото олио.

# 311
Аз имам друг въпрос - получих прословутото рапично масло. Дотук ок, но то е студено пресовано  Thinking Нали не било препоръчително за бебета да е такова? И сега "ко паим"  ooooh!
Още не съм въвела зелена чушка и лук.Нали не е проблем?

Аз съм си купила нормално, не студено пресовано. На нормалното просто не пише нищо, само на студено пресованото пише изрично, че е. Не намерих био (те са все студ. прес.) и взех просто по-добра марка, не най-евтиното. Не може в БГ да няма.

Хубаво е да се дава и от двете - рапично и слънчогледово, в последното има омега 6 мастни киселини, които също са много полезни.  Peace

Чушка и лук и аз не съм давала още, по простата причина, че нямаше пресни био чушки до сега, нито в готови пюрета съм виждала. Ще въвеждам тепърва и не мисля, че е проблем.

# 312
  • София
И аз изпаднах в положението на Бибона - за последната седмица хлапето окончателно се пренастрои и започна да спи по веднъж дневно при което хранения към спанета към излизане в момента е пълна каша и абсолютно никаква представа нямам какво да правя Sad
Какво се случва:
6:30 сукане
7:00 ставане
9:30 закуска (по-рано няма как да му я дам понеже нали е сукал...)
(и сега идва конфликта)
време за спане трябва да е 12:00 часа
обаче време за обяд трябва да е 13:00 часа
а той спи до 14:00
в 14:15 най-рано идва обяда
после време за следобедна идва 6 без 15 вечерта
а пък вечерното сукане трябва да е към 8 - 8 и нещо и така си ляга.
Обаче ако му ако му намаля следобедната - ами почти губи едно хранене човека, а ако му дам пълната следобедна закуска не суче - което не ме устройва, защото дори и понастоящем да си наваксва със сукането нощем, тенденцията е да спираме нощните хранения до месец-два, пък и вечер няма да се кърми а ще вечеря твърда храна, което пък още по-сложно става, щото хем се яде много по-бавно от кърмата, хем не може с нея да заспи, а трябва и време да мине и.....още повече ще закъсам с времето.

Вчера се пробвах да набутам 2 хранения в първия буден интервал от 5 часа - ами резултата беше че закъсняхме зловещо със заспиването (щото той не може да заспи току що ял), респективно закъсняхме със ставането, и докато се наяде после пак и се оправим за излизане стана така че вчера само час и нещо бяхме навънка за целия ден Confused А сутринта не можехме да излезем щото нямаше време между храненията, а навън просто е невъзможно да го нахраня особено напоследък...
И изобщо не знам какво да правя....
Решението ми се струва че е да закусва непосредствено след ставане, тогава се наместват нещата, обаче как да закусва пълноценно, като е сукал половин час преди това!? ooooh!

( И един въпрос спам - към майките с дете спящо веднъж дневно - будния интервал между ставането и обедното спане ли е по-дълъг при вас или от обедното спане до нощния сън?)

Последна редакция: нд, 28 мар 2010, 09:28 от Stelfy

# 313
  • вече Пловдив
Честита Цветница! Да сме весели, красиви и засмени като цветята!  newsm51
( И един въпрос спам - към майките с дете спящо веднъж дневно - будния интервал между ставането и обедното спане ли е по-дълъг при вас или от обедното спане до нощния сън?)
Стелфи, при моето дете е следобед. Вчера отново заспа около 12 и спа до 14 ч., когато хапна малко, и до лягането в 20,30 не заспа изобщо. Стана в 8 ч.
И аз съм в чуденка как точно да наглася храненето, излизането и спането. Почти веднага след събуждане яде между 180 и 210 мл АМ и тогава следващото хранене (попара с плод) идва към 11 - 11,15, не мога да я храня в количката, което означава, че трябва да излезем на обяд и целият график се променя. Единственото решение според мен е в 11 да хапне нещо леко и по-стабилно на обяд. Някакви идеи? Thinking

Последна редакция: нд, 28 мар 2010, 09:43 от Ваня1975

# 314
И аз изпаднах в положението на Бибона - за последната седмица хлапето окончателно се пренастрои и започна да спи по веднъж дневно при което хранения към спанета към излизане в момента е пълна каша и абсолютно никаква представа нямам какво да правя Sad
Какво се случва:
6:30 сукане
7:00 ставане
9:30 закуска (по-рано няма как да му я дам понеже нали е сукал...)
(и сега идва конфликта)
време за спане трябва да е 12:00 часа
обаче време за обяд трябва да е 13:00 часа
а той спи до 14:00
в 14:15 най-рано идва обяда
после време за следобедна идва 6 без 15 вечерта
а пък вечерното сукане трябва да е към 8 - 8 и нещо и така си ляга.
Обаче ако му ако му намаля следобедната - ами почти губи едно хранене човека, а ако му дам пълната следобедна закуска не суче - което не ме устройва, защото дори и понастоящем да си наваксва със сукането нощем, тенденцията е да спираме нощните хранения до месец-два, пък и вечер няма да се кърми а ще вечеря твърда храна, което пък още по-сложно става, щото хем се яде много по-бавно от кърмата, хем не може с нея да заспи, а трябва и време да мине и.....още повече ще закъсам с времето.

Вчера се пробвах да набутам 2 хранения в първия буден интервал от 5 часа - ами резултата беше че закъсняхме зловещо със заспиването (щото той не може да заспи току що ял), респективно закъсняхме със ставането, и докато се наяде после пак и се оправим за излизане стана така че вчера само час и нещо бяхме навънка за целия ден Confused А сутринта не можехме да излезем щото нямаше време между храненията, а навън просто е невъзможно да го нахраня особено напоследък...
И изобщо не знам какво да правя....
Решението ми се струва че е да закусва непосредствено след ставане, тогава се наместват нещата, обаче как да закусва пълноценно, като е сукал половин час преди това!? ooooh!

Леле боже,моми4ета,като ви 4ета направо лошо ми става.Моето дете ли единствено няма никакъв режим??? #CrazyСпи когато си иска и яде когато си иска и всеки ден е разли4ен с предния,направо ми е невъзможно да въвеждам каквито и да било режими...Как го правите това?Сега е лесно защото още го кърмя,ама като по4не захранването не зн

Общи условия

Активация на акаунт