Примерна схема за захранване - 24

• 25 157
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Мами, когато въведохте сиренето и маслото по колко време давахте всяко едно като нова храна?

Гунди: защо да е рано за сирене за 8м бебе?

# 331
Яна, аз въведох маслото за 4 дни, а сега въвеждам сиренето, днес беше 3-ти ден, мисля още 2-3 дни да го въвеждам. Но аз по принцип не въвеждам нещата по много дълго време.

# 332
Гунди, да наистина защо да е рано сирене на осеммесечна възраст?  Rolling Eyes
Масло въведох на 8 м. за около 4 дни. Масло давам на Бор-Чвор.
Сирене въведох на 8 м. и половина също за 4 дни. Слагах го в зеленчуковите пюрета и чистите каши /т.е. тези, в които няма плодове/. Сирене давам на Хармоника.

А и някъде бях чела,че не трябвало да се кърми,докъто се въвежда глутена newsm78

А какво беше препоръчано да яде детето, ако е на кърма през времето, когато се въвежда глутена?

# 333
Ей това сирене на Хармоника така и не го открих в Кауфланд и взех някакво друго, уж по-безсолно, но пак ще си го обезсолявам... А масло ще вземам само немско.

# 334
Ами аз затова съм написала да изчака още маалко щото пък то бебето не е на 8 м, аз видях цифрата 7м и ми се стори раничко.....но все пак едва ли няма и нищо др. за въвеждане?

# 335
И аз скоро намерих каша с просо на Био Бамбини. И бях питала с какво я комбинирате. Наистина е много ароматна и се яде вкъщи. Heart Eyes
Peaceточно тази ми е любимата-с всичко-плодове де  Wink

# 336
Ами аз затова съм написала да изчака още маалко щото пък то бебето не е на 8 м, аз видях цифрата 7м и ми се стори раничко.....но все пак едва ли няма и нищо др. за въвеждане?

след дни навършва 8м  Simple Smile Моето пък утре  Grinning Тази каша къде да я намеря? Звучи добре  Mr. Green

# 337
Ами не съм видяла това, но и все още е на 7м....всъщност вие как приемате месеците-когато е на тази възръст за вас в 8 м ли е или в 7м-забелязала съм,че всеки различно??
Яна,  не видях от къде си, аз я купих от Вис Виталис-има в София и Пловдив ЕЕ, сега видях- ами аз само там я намерих, въобще тия каши ги има рядко.

# 338
Здравейте,
а какво мислите за въвеждане на 3-то твърдо хранене на 8 месеца -закуската. Рано ли е?

# 339
Здравейте мами! Много ми е интересно да ви чета и научавам много неща от постовете ви   bouquet
Имам един въпрос. Моето дете е почти на 6 месеца и от десетина дена ядем успешно зеленчуково пюре на обяд. Въвела съм морков, картоф и тиква, а количеството което изяжда е 140-150 гр. Иначе го кърмя 6-7 пъти, като на обяд след пюрето суче много малко. От както започнах да му давам пюре започна да суче по-малко и се чудя дали да не дам и каша на следобедното хранене, каква да бъде тя и какво да е количеството. А и кърмата ми намалява и се притеснявам, че не му стига.

# 340
Гунди, на 7 месеца е и е В 8мия... Моята Преслава пък сега е на 8 месеца и е В девети. Не мисля, че всеки различно. Различно може да е за храните - ако пише в таблица или на бурканче 5ти месец на 4 навършени ли се дава /докато кара петия/ или на 5 навършени Wink

Масло не съм въвеждала специално, просто слагах в домашните пюрета по няколко трохички - домашно масло. За първи път съм сложила на 6м и 16дни.

Дрийм, аз глася закуска скоро, но сега мъничката е болна и сме отново само на кърма.. Взела съм кус-кус, трябва да си взема и сиренце и ще й предложа някоя сутрин, ако не ще опитам с класическа попарка и така...

Сладурана, колкото повече хранения заместваш толкова повече ще намалява кърмата. Ако искаш да си кърмиш и да не заместваш хранене, просто първо кърми, а после давай пюре. Можеш също и да предлагаш по-малко пюре /на 80-100гр. да прибиереш бурканчето и да извадиш цицата Wink / Като дадеш каша следобяд и започне и следобяд да суче по-малко кърмата ще намалее още повече /понеже се регулира според търсенето от детето/ и пак няма да му стига.  Peace

# 341
Ами ти не мислиш, но аз ти казвам,че за всеки е различно, аз смятам, че дъжеря ти е на 8 м и не е в 9 м....едва ли някой от вас като го питат и е на 30 г-казва,ами на 31.....аз така мисля, педито ми също- за мен 8 м. са навършените Wink Wink пюретата хич не им гледам възръстта, но да в навършените месеци...и тогава защо се казва, че захранването почва на 6м...значи не трябва да се зака да се навършат-направо в началото на 5м(примерно)
Dream, не е рано много майки дават точно на тая възръст

# 342
Здравейте,
а какво мислите за въвеждане на 3-то твърдо хранене на 8 месеца -закуската. Рано ли е?

Зависи от детето, от това кога е захранено, какво е въведено, какъв апетит има, има ли желание изобщо за харан сутрин.
Дъщеря ми е вече на 9 м. и половина и все още отказва да закусва. Правя опити да въведа закуска от вече близо 2-3 седмици.

Бубичка, като те попитам на колко месеца е бебето ти, какво ще ми отговориш? Казват се навършените месеци/години, така е прието.  Peace
Детето ми е на 9 месеца, навършило ги е преди две седмици и на 10 м. ще бъде след две седмици.

# 343
Точно това казах и аз.. тя просто кара 9ти в момента. На познати, приятели, роднини, на доктори казвам навършената възраст както за нея така и за мен.
А за
Ами не съм видяла това, но и все още е на 7м....всъщност вие как приемате месеците-когато е на тази възръст за вас в 8 м ли е или в 7м-забелязала съм,че всеки различно??
Приемам, че е НА 7 месеца и е В 8мия.. и двете са верни. Говорим за едно и също, както и да е Simple Smile  Peace

# 344
За месеците: еми как бе, като е в девети месец казвам, че е на 8м, кара деветия.  Simple Smile Същото е и с възрастните - аз съм на 27г, карам 28. Това за бурканчетата е интересно! И аз винаги се чудя като пишат 4м дали е от 4 НАВЪРШЕНИ или от влизане в 4тия, но логиката ми подсказва първото, понеже би било ТВЪРДЕ рано да се препоръчва пюре от 3 навършени месеца!!  #Crazy

Аз също се чудя дали да въвеждам закуска - попара-  след като въведа глутен, сирене и масло. Моята сладуранка е доста ящничка и каквото и да предложа си хапва с кеф, пу-пу Laughing Идеята ми е към 8,5 месеца да предложа попарка, но понеже кърмата вече драстично ми е намаляла (дори се налага понякога да давам АМ) възнамерявам не само да не замествам хранене, но да си я кърмя преди (а не след, както съм правила) да й дам да яде каквото и да е друго.

Гунди: другият път във Вис Виталис ще погледна, благодаря!   bouquet

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 12:05 от Yana-barborana

Общи условия

Активация на акаунт