Примерна схема за захранване - 24

• 25 088
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Съгласна съм с Jenivas,трици не се дават на бебе.Хапни си ги ти с кисело мляко.А за малкото купи пшенични и ръжени ядки.Тях съм ги давала смесени с овесените.Особенно ръжените с овесени са с много добър аромат и вкус.Но ги вари малко повече,че са по-твърдички.

# 541
Да си кажем и ние  Wink за междинно похапване предлагам най-обикновени бисквитки, има едни гризки "Царевин" в нашия био магазин, които са си 100% натурално царевично брашно без сол, мазнини и Е-та. Понеже не сме от яшните, а на плодовете много не им обръщаме внимание и правя полезен "чипс" от ябълка, който представлява лентички нарязани с картофобелачката от ябълка и така моето момиченце си гризка по малко. Вземам и ги дори като ходим на разходка, не изсъхват и потъмняват бързо т.к ги нося в едно от контейнерчетата на Авент. Преди правех същото и с морков, но спях от страх да не се задави, че е по-търд все пак.
за рибата Бистрето хапва 2-3л само домашно приготвена в собствен сос (задушена с много малко мазнина, зелении и лимон), а от бурканче даже не иска да помирише.

# 542
Моми4ета,след една седмица по4вам и аз захранване.Мисля да запо4на с каша,оризова,домашно приготвена.Искам да питам следните неща:
1.Мога ли да си я приготвя като сваря ориза и после пасирам,да не се занимавам да меля и да правя брашно преди това.Няма да е много плътна консистенцията,но дали на бебето ще му пре4и?И това ли е единствената при4ина да се прави брашно преди това,или по някакъв на4ин така се запазват пове4е витамини и полезни съставки? newsm78
2.Мога ли една седмица след като съм въвела кашата да по4на ве4е да прибавям по малко зелен4уци към нея?
3.Колко вида зелен4уци трябва да въведа преди да запо4на плодовете??
4.А кашата какво коли4ество трябва да бъде примерно месец след захранването?
5.Кафявия ориз колко време след белия да въведа и пак ли така постепенно?Пак ли по същия на4ин се приготвя кашата с него,май 4етох,4е трябва да се накисне  преди това newsm78
6.Колко време след на4алото на захранването трябва да има ве4е две хранения с твърда храна?
7.За елдата да питам има ли готови каша с елда ?( newsm789досега не бях 4увала за такова нещо Embarassed)
Ох,засега това искам да питам,още много неща ми се въртят из главата,ама мисля стъпка по стъпка да я карам,4е много трудно ми се вижда това захранване.... #Crazy ooooh!

# 543
A защо не си купиш оризова каша? На мен не ми се струва добра идея ти да си я правиш от ориз, по-добре от брашно, има готово оризово брашно. Понеже ориза става лепкав,клисав и никога не се пасира идеално , а има едни бучки,дето хич не ми се виждат подходящи за захранване. А защо не започнеш със зеленчуци да въведеш няколко и после да добавиш ориз? Ако бебето ти е поне на 5 навършени месеца можеш да въведеш ориза и няколко зеленчука за около месец и после да дадеш следващия месец плодове , към който да се добавят после каши и да се появи второто хранене. По принцип месец след захранването се предлага второ ядене, но това според мен се отнася за захранване на 6 навършени месеца. Има готова каша от елда, чиста и с плодове. Wink

# 544
# 545
A защо не си купиш оризова каша? На мен не ми се струва добра идея ти да си я правиш от ориз, по-добре от брашно, има готово оризово брашно. Понеже ориза става лепкав,клисав и никога не се пасира идеално , а има едни бучки,дето хич не ми се виждат подходящи за захранване. А защо не започнеш със зеленчуци да въведеш няколко и после да добавиш ориз? Ако бебето ти е поне на 5 навършени месеца можеш да въведеш ориза и няколко зеленчука за около месец и после да дадеш следващия месец плодове , към който да се добавят после каши и да се появи второто хранене. По принцип месец след захранването се предлага второ ядене, но това според мен се отнася за захранване на 6 навършени месеца. Има готова каша от елда, чиста и с плодове. Wink
Mерси много gundie!Ами взех една оризова каша на Хип за всеки слу4ай,но ми се иска домашно да му правя–поне на този етап де,после не съм сигурна,4е ще ми стигат силите и за това!А всяка нова храна се въвежда малко по малко като добавка към кашата например,така ли?

# 546
  • Видин
Здравейте! Не съм писала отдавна, но нищо ново при нас. Плодовете не минават по никакъв начин все още  Tired и му дадох почивка малко.
Диландии, според мен отговорите на въпросите ти са:
1.Почти съм убедена, че няма да ти се получи гладка смес, ако само свариш ориза и го пасираш.Ще слепне и ще се залепи за небцето на бебето, което тепърва ще бъде захранено.Отделно и парченцата ще ти пречат.Моят съвет е да купиш готова каша, хем и в нея съставките са проверени.Това е по-добрият вариант за начало на захранването, отколкото с купешки ориз, дето нито го знаеш кой го е отглеждал, нито как. Ще имаш време да се вихриш в кухнята когато му дойде времето  Peace
2.Лично аз не съм добавяла зеленчуци към кашата. Не знам дали ще е вкусно. Аз винаги давам храните отделно. Например въвеждам 2 лъжички от новото нещо - само, и после си дохранвам със старото - не ги смесвам  Peace
3.Ами аз бях въвела 3-4 преди да въведа плод, но според мен зависи от това как детето ти понася захранването, има ли запек и т.н.
4.Колкото бебето иска  Wink
5.Дадох пълнозърнест ориз веднага след нормалния.Въвежда се пак бавно, но не знам защо...някой ако е запознат да каже. Според мен все си е ориз, ама..  Whistling
6.Обичайно месец след започване на захранването се предлага второ твърдо хранене.
7.Хип имат страхотна каша елда - при нас много върви  Joy

Аз съм в потрес от съдържанието на овесената каша с ябълка на Хип  Sick Свършва ми овеса на Лактана и се измамих да взема това чудо...ми то има още какви ли не боклуци вътре...например пшеница  Rolling Eyes Явно ще си поръчвам пак от София Лактаната  ooooh!

# 547
Аманитаbouquet!Да те питам пълнозърнестия ориз пак ли 4рез каша?Задавам май тъпи въпроси,ама идея си нямам все още какво се предлага по магазините като бебешка храна....

# 548
Момичета, предложете ми идеи за следваща храна - досега съм въвела картоф (10 дни), тиква (8 дни), морков (вече 3 дни). Дали да продължа със зеленчук и какъв да е той или пък в следната поредност: ябълка (имам домашна)... круша... ?!... оризова каша? Не ми се ще с тези несезонни тиквички, а лятото ще разполагам с домашни.
Видях в един от постовете, че количеството пюре за 7 месечно бебе е около 137 гр. (ако не бъркам). Досега бях с убеждението, че трябва да му щадя стомахчето и давам най-много 10-11 лъжички, като после кърмя. Не знам колко грама са това, но май ще трябва да се сдобия с везна. А ако детето яде колкото му дадеш - това ОК ли е? При нас нещата са такива - ако не му хареса изяжда най-много 3-4 л., ако му се нрави може да изяде колкото му предложа, но нито с охота, нито без. Някак просто покрай забавлението.

# 549
Аз пък добавям новата храна към старата, но така риска е да не се хареса и да се изхвърли всичко-което незнам дали може да се случи при малко бебе...но като се замисля първите няколко храни ги давах като първо давам малко от новата и после я прибавям към старата....за пълнозърнест ориз е твърде рано, той се въвежда по-късно, тогава бебето може би ще може да хапва по-гъсти и по-негладки консистенции и ще го въведеш направо като ориз.Аз лично го дадох към 10-11 м, но може и по-рано

# 550
Майчета, продължавам да се чудя дали плодовото пюре се счита за отделно хранене с твърда храна, та пуснах една анкетка: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=489335.0 Моля дайте и своя глас в полза на логиката, която следвате Simple Smile

# 551
  • Leeds, UK
Запис да следя темата, че и на нас ни предстои захранване, а така сложно ми се вижда, че чак не ми се започва...
Ще помагате, момичета  Hug

# 552
Аз пък добавям новата храна към старата, но така риска е да не се хареса и да се изхвърли всичко-което незнам дали може да се случи при малко бебе...но като се замисля първите няколко храни ги давах като първо давам малко от новата и после я прибавям към старата....за пълнозърнест ориз е твърде рано, той се въвежда по-късно, тогава бебето може би ще може да хапва по-гъсти и по-негладки консистенции и ще го въведеш направо като ориз.Аз лично го дадох към 10-11 м, но може и по-рано
Гунди,при това положение преди пълнозърнестия мога да съм въвела елда примерно и царевица,нали?
Emsss,и аз съм като тебе,много ми е страшно и объркано,иска ми се цял живот да е на кърма Joy Joy Joy

# 553
  • Видин
КАШИ
Ориз = 6 м.
Кафяв ориз = 6-7 м.
Елда = 7 м. (може и на 6 м.)
Царевица = 7-8 м. 
Просо = 7-8 м. (има препоръки и за 6 м., и за 9 м.)
Амарант = 7-9 м.
Киноа = 7-9 м.

Аз лично на 7м дадох оризова каша, после след нея пълнозърнест ориз и продължих с елда. Пълнозърнестия ориз ми беше на Лактана Био  Peace

# 554
amanita, а за каква овесена каша с ябълка на Хип говориш? че аз такава не съм виждала ... освен ако не става дума за "добро утро" - с цели овесени ядки, пшеница, ябълка и банан

Общи условия

Активация на акаунт