Примерна схема за захранване - 24

• 25 086
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • Видин

Не знам защо са я кръстили ябълка с овес, като има какво ли още не вътре...
А Хип имат ли чиста овесена каша и добра ли е?

# 556
Имат да - зелена опаковка, не синя. Безмлечна си е, на мен ми харесва (на Тина де ...).

# 557
Момичета, предложете ми идеи за следваща храна - досега съм въвела картоф (10 дни), тиква (8 дни), морков (вече 3 дни). Дали да продължа със зеленчук и какъв да е той или пък в следната поредност: ябълка (имам домашна)... круша... ?!... оризова каша? Не ми се ще с тези несезонни тиквички, а лятото ще разполагам с домашни.
Видях в един от постовете, че количеството пюре за 7 месечно бебе е около 137 гр. (ако не бъркам). Досега бях с убеждението, че трябва да му щадя стомахчето и давам най-много 10-11 лъжички, като после кърмя. Не знам колко грама са това, но май ще трябва да се сдобия с везна. А ако детето яде колкото му дадеш - това ОК ли е? При нас нещата са такива - ако не му хареса изяжда най-много 3-4 л., ако му се нрави може да изяде колкото му предложа, но нито с охота, нито без. Някак просто покрай забавлението.

Лично аз бих продължила с пащърнак, броколи...и след това с плодовете.
За несезонните зеленчуци си права. По-добре не давай от пресните сега. Малката се изрина цялата от прясна тиквичка. Може да предлагаш пресни зеленчуци, ако са био или да купуваш замразени.
А относно везната- е, нали не очакваш, че като отмериш 137 гр. и детето ти изяде още 20 или само 20 с нещо ще му навредиш?
Клиширано е, но децата са различни, различни са и потребностите им от храна.  Peace

# 558
Момичета, предложете ми идеи за следваща храна - досега съм въвела картоф (10 дни), тиква (8 дни), морков (вече 3 дни). Дали да продължа със зеленчук и какъв да е той или пък в следната поредност: ябълка (имам домашна)... круша... ?!... оризова каша? Не ми се ще с тези несезонни тиквички, а лятото ще разполагам с домашни.
Видях в един от постовете, че количеството пюре за 7 месечно бебе е около 137 гр. (ако не бъркам). Досега бях с убеждението, че трябва да му щадя стомахчето и давам най-много 10-11 лъжички, като после кърмя. Не знам колко грама са това, но май ще трябва да се сдобия с везна. А ако детето яде колкото му дадеш - това ОК ли е? При нас нещата са такива - ако не му хареса изяжда най-много 3-4 л., ако му се нрави може да изяде колкото му предложа, но нито с охота, нито без. Някак просто покрай забавлението.

Може да продължиш с пащърнак например, или с плодове, или с оризова каша - по твоя преценка. След 3-4 зеленчука най-напред, после дадох 2-3 плода, за да има какво да добавям после към кашата, ако не се харесаше, а и за да не ни запече оризът.
Тези грамове, които споменаваш, мисла, че май бяха като цяло за деня, а пък и са ориентировъчни само, няма нужда да си вземаш везна  Simple Smile
Писали сме заедно с Франческа  Simple Smile

# 559
Аз пък добавям новата храна към старата, но така риска е да не се хареса и да се изхвърли всичко-което незнам дали може да се случи при малко бебе...но като се замисля първите няколко храни ги давах като първо давам малко от новата и после я прибавям към старата....за пълнозърнест ориз е твърде рано, той се въвежда по-късно, тогава бебето може би ще може да хапва по-гъсти и по-негладки консистенции и ще го въведеш направо като ориз.Аз лично го дадох към 10-11 м, но може и по-рано
Гунди,при това положение преди пълнозърнестия мога да съм въвела елда примерно и царевица,нали?
Emsss,и аз съм като тебе,много ми е страшно и объркано,иска ми се цял живот да е на кърма Joy Joy Joy

оризова каша -> кафяв ориз -> елда -> царевица -> просо -> киноа, амарант
оризова каша -> елда -> царевица -> просо -> киноа, амарант
оризова каша -> елда -> просо -> царевица -> киноа, амарант
оризова каша -> царевица (нишесте) -> елда -> просо -> киноа, амарант

A на какава възръст е детето ти?

# 560
Epifania,чак толкова мерене на грамчета не е нужно  Grinning.Можеш и да кърмиш и след това да даваш колкото изяде детето.А ако преди това даваш твърдата храна вече ще даваш по-малко пюре за да има място и за мляко.Пробвай и двата начина за да се ориентираш колко твърда храна приблизително да даваш.
С каквото и да продължиш-не е грешка.Добре си се ориентирала за несезонните зеленчуци-нитратите не са никак за подценяване.

# 561
Аз на дребчо вече мо приготвям по едно бурканче от 190 гр  за обед и следобедно-вечерно ядене. Рядко го изяжда цялото. Аз никъде не можах да намеря инфо колко трябва да хапва дете на определена възраст...имаше някакво мерене с чашки - половин чашка от това една от онова, което на мен нищо не ми говори
Иначе от няколко дни/2-3 давам попара сутрин/ не я яде с охота,но ако някой му се прави на смешник отстрани може да изяде до към 100 гр Crazy

# 562
Gundie,на 5 месеца и десет дни ве4е!Още седмица и мисля да по4вам,ако се сещаш още нещо,което би ми било полезно като съвет,казвай Hug

# 563
Ами тогава дай пълнозърнест ориз към 7 м. , ти по-скоро питай конкретни неща,че аз не се сещам ей така WinkМалко мозъкът ми е непълноценно функциониращ от бременността насам Joy

# 564
Ами тогава дай пълнозърнест ориз към 7 м. , ти по-скоро питай конкретни неща,че аз не се сещам ей така WinkМалко мозъкът ми е непълноценно функциониращ от бременността насам Joy
Това второто все едно аз съм го написала Laughing.Ще питам когато и каквото се сетя,много сте отзив4иви в тази тема!  bouquet

# 565
  • София
Моят дребосък нещо хич не се кефи на ориза Confused Пробвах да го правя и с вода, и с АМ, но повече от 10-20 мл не ще да изяде. Днес му беше 7-ми ден и се чудя мога ли вече да го считам за въведен? Малкият е с атопичен дерматит и ме предупредиха да въвеждам храните бавно и за по-дълго време. Мислех да му го давам 10 дни, но подозирам, че оставащите 3 дни ще яде същото количество и ще се муси. Това му е първата храна и нямам с какво да го смеся, за да стане по-вкусен. Какво ще ме посъветвате?

# 566
Моят дребосък нещо хич не се кефи на ориза Confused Пробвах да го правя и с вода, и с АМ, но повече от 10-20 мл не ще да изяде. Днес му беше 7-ми ден и се чудя мога ли вече да го считам за въведен? Малкият е с атопичен дерматит и ме предупредиха да въвеждам храните бавно и за по-дълго време. Мислех да му го давам 10 дни, но подозирам, че оставащите 3 дни ще яде същото количество и ще се муси. Това му е първата храна и нямам с какво да го смеся, за да стане по-вкусен. Какво ще ме посъветвате?
Ами нека кажат майките на които децата им имат същия проблем, но 7 дни е добре , според мен-давай нещо ново,т.е добави нещо към ориза

# 567
Здравейте,

искам да задам един бърз въпрос, защото скоро ми предстои и на мен да започвам захранването, и за сега планирам да е с оризова каша. И аз като доста майки имам мераци да я правя сама и за целта си купих оризово брашно, на което пише Био пълнозърнесто оризово брашно. Дали е подходящо за първа храна заради това, че е нерафинирано и какво всъщност е брашното в готовата оризова каша?

Благодаря за отговора и полезната тема   bouquet

# 568
Почети предните няколко поста и ще получиш отговор, точно това се кооментира от вчера насам

# 569
Здравейте. Започнах да захранвам бебето на 6 месеца с оризова каша. Давала съм и 7 дни с постепено увеличаване на лъжичките, но на малката явно много и харесва и когато й предложа гърдата за да я дохраня плаче. Днес и предложих след опита да я накърмя пак каша и тя млъкна. След това се изцедих и имах  кърма.
Може ли да заменя  изцяло обедното хранене с оризова каша (приготвям я пак с кърма) ?
Правилно ли съм разбрала, че зеленчуците мога да ги предложа като втора храна , чак месец след въведената оризова каша?

Общи условия

Активация на акаунт