Примерна схема за захранване - 24

• 25 055
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, искам да ви питам 2 неща:
1. При положение, че все още не съм въвела жълтък трябва ли непременно да редувам месното пюре със зеленчуково или мога да давам примерно 2 дни месно - 1 ден зеленчуково?
2. На каква възраст и как въведохте киселото мляко (имам предвид как го предлагахте в началото - в чист вид, с плодове, с някакви ядки, в супа...)?

# 616
искам да питам-въведохме пиленце,какво да е следващото месо-заек,пуйка?И още-давала съм каша ябълка+КРУША,НО СЕГА ВЗЕХ САМО КРУША-МОГА ЛИ ДА ДАВАМ СПОКОЙНО ИЛИ ТРЯБВА ОТДЕЛНО ДА Я ВЪВЕДА?

# 617
Ваня благодаря, че се включи по моя въпрос с кухните  newsm51

# 618
ar4ita,щом си я давала в другата каша,няма нужда да я въвеждаш отделно.Следващото месо по-добре да е пуйка,а след това заек.А зеленчуци въвела ли си?

# 619
Мерси за бързия отговор-въвела съм картоф,морков,тиква,чушка,пащърнак а от плодовете само ябълка-и на пюре,и прясно изцедено сокче

# 620
Jenivas, това с редуването съвсем не е задължително според мен. И аз още не съм въвела жълтък и давам месо и зеленчуци според бурканчето, но най-често 2 дни месо и 1 ден само зеленчуци. За киселото мляко нека някой друг се включи - аз още не съм давала и ще следя отговорите.

# 621
Момичета, искам да ви питам 2 неща:
1. При положение, че все още не съм въвела жълтък трябва ли непременно да редувам месното пюре със зеленчуково или мога да давам примерно 2 дни месно - 1 ден зеленчуково?
2. На каква възраст и как въведохте киселото мляко (имам предвид как го предлагахте в началото - в чист вид, с плодове, с някакви ядки, в супа...)?
можеш така да даваш месото-аз съм давала и 3:3 и даже 4:4  Peace
Аз въведох кисело мляко чак в средата на 11 м, но повечето майки и по-рано го дават, добавях го към храненето със сирене и масло...отначало 1 лъжичко, после 2 , но дълго време не давах само кис.мл и колкото си иска той като количество, като стигнах до 3-4 лъж. закантих на тях Grinning

# 622
  • София
Относно редуването 2 дни месо, 1 ден зеленчуци, аз давах така по определени причини, да не разводнявам темата сега, но се оказа, че при изследването на урина на 1 година имало някакви "урати", което педиатърката ни изтълкува като прекаляване с месото. Затова минахме на класическата схема през ден, само дето давам 2 дни месо, 2 дни без месо.

# 623
  • София
Зеленко, но какви количества месо си давала? Да не би да си прекалила с количеството, а не с честотата?

# 624
  • София
Да припомня, че Калин имаше период около 2 месеца, в който не ядеше (не-кърма), което, в комбинация с ниския хемоглобин и невъзможността да поема желязо (наскоро предположенията ни за таласемия бяха потвърдени) наложи обмислянето на индивидуален режим на хранене - когато се стигне до него, де. Когато дечко все пак благоволи да прояде - на около 10 месеца, месо давах по 1/2 "чисто" ХИПП на ден, т.е. 25 гр. месо на ден по схемата 2 дни месо, 1 ден (опити за) жълтък. След изследването на 1 годинка минах на схемата 2:2 понеже все още ползвам същото месо. Тук нали много дискутирахме по едно време колко месо се дава вече след годинката, но в крайна сметка аз не съм променяла количеството. Планирам скоро да минем у дома на "общо" месо и храна (сега сме частично), както се подразбира от предните ми постове, тогава пък съвсем няма да мога да го меря  Embarassed

# 625
То въпроса е че при вас е важно това с количеството иначе аз хич не гледам вече количества и дни- като ми хрумне давам колкото преценя.

# 626
Да не би да си прекалила с количеството, а не с честотата?

Какво е нормалното количество месо, ако сам приготвящ пюрето? Ако говорим за 8 месечно бебе?  newsm78

# 627
То въпроса е че при вас е важно това с количеството иначе аз хич не гледам вече количества и дни- като ми хрумне давам колкото преценя.

И аз така - оставих втелясването, Зеленкото да ме извини, вече. Mr. Green

# 628
момичета искам да ви попитам,когато направя накакво пюре и го замразя,след колко време най-късно мога да го размразя и дам на детето?питам,защото нали сега ще имаме пресни зеленчуци (лятото имам предвид) на село,а е хубаво продуктите да са натурални.и смятам да направя екологично чисти пюренца,но незнам колко им е ''срока на годност'' ако може така да се кажа.и също така ме интересува,дали след замразяване и размразяваме след известно време няма да се загубят витамините?

# 629
По-добре е да замразиш зеленчуците само почистени, а да правиш пюретата в момента.

Общи условия

Активация на акаунт