Примерна схема за захранване - 24

• 25 058
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
То хубаво,ама откъде време всеки ден да вариш,да пасираш...аз така или ина4е още не съм запо4нала захранването,ама мисля да готвя пове4ко и което се изяде,изяде,останалото замразявам.Само не знам дали да пасирам и тогава да замразя или не? newsm78И колко време може да издържи така храната? newsm78

# 631
Здравейте мамчета,
днес мисля да започвам да захранвам с картофено пюре, ходих до Кауфланд и си взех едно кило Био картофки.
Искам да питам, картофа нарязан +част от водата, в която е врял+малко кърма ли се приготвя, понеже намирам различни мнения с добавка на сол, захар, масло и т. н. Претривате ли го за да е по- гладко?

# 632
Здравейте! Пълнозърнестия хляб на Хармоника подходящ ли е за малките? Води се пълнозърнест /не този със целите зърна/...  newsm78 А какво ще кажете за вариант - сухарчета от домашноприготвен хляб с купешка мая на кубче и биобрашно?

# 633
А не е ли по-добре картофите да се варят с кората?

# 634
Деси затова се допитвам до момичетата тук  Hug

# 635
Картофчето го варя предварително обелено, изчистено и нарязано на парченца да стане по-бързо. После пасирам с част от водата и става гладко без да притривам. Вси си мисля, че ако се вари с кората може да попадне във водата пръст или нищо друго, което не е добре измито преди това, пък и може да има черни "очички", които не се виждат.

# 636
Queen L  добавяш ли нещо към картофа?

# 637
Евентуално зеленчуците. Ако питаш за сол и захар - не. Преди не слагах мазнина, но сега слагам по малко - или масло или някакво олио, но не ври с него, просто защото част от водата и съответно мазнина не влиза в пюрето.

# 638
Дейзи, картофа го беля, мия, режа, варя. Пасирам с водата, в коята е врял. Правила съм и с кърма, но само в самото начало - тогава пасриах само с кърма, без водата. После кърма не съм слагала, защото доцоква след пюрето. Масло започнах да слагам на малко по-късен етап. Сол и захар също не слагам. Слагах сол веднъж /не в началото на захранването/, но само по няколко кристалчета. Това нито я накара да го яде повече нито по-малко, та не повторих.  Peace

# 639
Бубичка, Queen L благодаря за бързите и полезни отговори   bouquet

# 640
Малко тъп въпрос,ама как варите на пара?Аз си взех от тия кошни4ки,които се поставят в тенджерата,оба4е трябва ли първо да се из4ака да заври водата и тогава да се наредят зелен4уците(плодовете) или в самото на4ало? newsm78 EmbarassedИ да питам за картофа,той  на пара може ли също?

# 641
  • София
Ами аз варя в тенджерата под налягане - съответно слагам всичко в началото, мисля, че така се прави по принцип. Картоф също става.

# 642

Картофите е ужасно препоръчително да се белят преди да се варят ... съжителстват си с много гадни микроорганизми в кората, които са много устойчиви на висока температура и съществува хипотетична възможност да не измрат ...

# 643
Пюрето направих беля, мия, режа, варя и намачках само с кърма, прие се много добре. Отново благодаря на всички  Hug

# 644
Пюрето направих беля, мия, ...
В този ред третирани картофите/обелени,преди да са измити/,изхождайки от поста ти, Бибона,пак ли има вероятност от заразяване с гадинки?Че аз това не го знаех и обикновено варя картофите с кората ,и не ги мия преди да ги беля. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт