Примерна схема за захранване - 24

• 25 047
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • Видин
Алегория,благодаря ти за отговора!Аз оба4е като цяло искам да запо4на с оризова каша и 4ак след нея да запо4на да въвеждам зелен4уци и плодове,та затова се 4удя newsm78
Синът ми зверски се запича от ориз, затова захраних със зеленчуково пюре - тиква. Ако имате склонност към запичане изобщо не ти препоръчвам да почваш с ориз  Peace
Другият вариант, ако много държиш да почнеш с оризова каша, е да го запечеш и да му даваш Дуфалак  Peace Просто защото оризът много, ама много запича, особено проблемните коремчета  Peace

# 706
  • София
Момичета, знаете ли как влияе на стомаха дюлята? Имам някакъв спомен, че запича  ooooh! И кога изобщо може да се въведе?

запича 100%, ние когато имахме жестоко разстройство ни казаха да варим обелена дюля и да даваме сока. Тя е мъхест плод и според мен е хубаво да се изчака. Аз лично я дадох към края на 10-я месец по принуда. Нямаше реакции.

# 707
  • София
Другите хора отдавна си хранят 9-месечните бебета със зрънчовци и други боклуци

Joy А сокче от кутийка и чипс, къде ги забрави  Joy

Норчи, всичко ново въвеждам по "стария" начин, макар и вече за по 3 дни, а не за по 5  Peace В интерес на истината не давам по 1 лъжичка първия ден, а просто по-малка доза.

Сирене Калин отказваше в началото, а сега е на голяма почит и давам всеки ден. Обезсолявам го за цялото семейство  Peace

# 708
лято!, аз също замразявам във фризера директно в бурканчетата от купените пюрета, в които не може да се стерилизира с варене, че капачките падат. Мисля, че така се запазват малкото останали при варенето витамини.

# 709
  • София
Благодаря за указанията за стерилизирането! Франческа, ТаняТ, и аз досега замразявах, но - 1) нямаме хич място във фризера за бурканчета; 2) скоро ще пътуваме и ми се иска да си нося наша храна; 3) нали уж картофите не понасяли добре замразяване и повторно размразяване, а пък аз слагам в супата.

# 710
Аманита,ако няколко дни му давам тиква и после запо4на да добавям малко по малко кашата,става ли?Имам предвид дали не трябва да въведа още един два зелен4ука преди кашата или това мога да направя по-натам? newsm78

# 711
Имай предвид, че тиквата действа различно при различните деца. На дъщеря ми никак не й действа разхлабващо. В нашия случай най-разхлабващи са сините сливи.
Аз, ако започвах с оризова каша, бих я давала 2-3 дни и ако се появи проблем започвам с разхлабващ плод. Имайки предвид колко слаб алерген е ориза. Лично мнение.  Peace

# 712
Франческа, стерилизирала ли си така и месни пюрета? Преди години, когато се приготвяха домашни консерви имам спомени, че месото се стерилизираше около 40 мин., но не съм сигурна.
Вече стерилизираните бурканчета само в хладилник ли се съхраняват? Идеята ми е дали ще издържат 4-5 часа път до морето.

# 713
Франческа, missence, благодаря за отговорите за дюлята!  bouquet

# 714
Благодаря на Amorelove и sOnic за отговорите, макар с голямо закъснение!
И да се оплача, че се случи на два пъти изхожданията да са с вид 1 към 1 на храната, която е поел. Веднъж с моркова, веднъж от тиква с пащърнак. Вярно, че втория път изяде 120 гр.  Shocked, просто ме изуми. Дали това означава, че не се смила храната, и какво трябва да променя?!?

Коментирате пъпчици - те ситнички и нагъсто ли са или по-едри тук-там? Ние имаме 2-3 по-големи, едната ми прилича на гнойна, но не точно. Още не сме ходили на лекар.

# 715
Франческа, стерилизирала ли си така и месни пюрета? Преди години, когато се приготвяха домашни консерви имам спомени, че месото се стерилизираше около 40 мин., но не съм сигурна.
Вече стерилизираните бурканчета само в хладилник ли се съхраняват? Идеята ми е дали ще издържат 4-5 часа път до морето.

Стерилизирала съм при едно ходене на море, но беше по-голяма /1 г. 9 м./
Варих месните пюрета около час, но ги съхранявах в хладилник в хотелската стая.
Транспортирах ги в хладилна чанта.
Спокойно може да пътуват и 12 часа без да са на студено, нали това е целта на стерилизацията.  Simple Smile

# 716
Благодаря Hug  bouquet!

# 717
  • Пловдив
Здравейте, имам едно питане. Захраних с оризова каша миналия понеделник. Колко време трябва да я давам, че малкия хич не й е фен  newsm78 Мина вече една седмица, няма обриви, няма странични реакции, няма проблеми с ходенето по голяма нужда (само дето стана мнооооого миризливо Mr. Green). Колко време да чакам още, за да започна с картофче да речем, и отделно ли да го давам или смесено с кашата? newsm78

# 718
ginbay, 7 дни  са достатъчни за ориза. Давай си картофчето отделно.

# 719
  • Пловдив
campanula , и аз така си мислех, но четох някъде, че оризовата каша се въвеждала 15-20 дни  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт