Подвеждащи промоции в METRO

• 18 685
  • 104
  •   1
Отговори
Уважаеми форумци,

Съжалявам, че първия ми пост е свързан с неприятност, но мисля, че трябва да сте информирани и да се предпазите от "късане на нерви".
Става въпрос за промоционалните оферти на METRO по случай единадесетата годишнина на компанията.
За гр. Варна днес, 18.03, беше предвидено да се продават пелени PAMPERS, по 2 mega pack опаковки, 164бр. общо, на цена 35.88лв с ДДС. Във фирмата ни има 3 бебета и организирахме наш колега да отиде още в 8.00ч за да вземе за всички.
ДА, ама НЕ! Оказало се,че пелените вече били свършили и цинично му припомнили, че магазинът отваря в 6.00ч. Не се явил и никой от ръководството въпреки, че е имало и други клиенти, чакащи обяснение.
Аз лично поех инициативата и се обадих на националния телефон за контакт с клиенти, но странно, и там получих същия отговор.
Писах и на E-mail, но като отговор ми поискаха номера на картата и телефон! И нито дума ще има ли или не, още по-малко и защо, от съответните пелени!

Оставам с впечатлението, че единствената логика на така провежданата кампания е просто да се събере определен човекопоток.

Приятен ден на всички!

# 1
Изчерпани са количествата. А промоциите са създадени именно с такава цел- да се привлекат повече клиенти, т.е. да се увеличи оборотът.
Много съжалявам, че сте останали разочаровани, но това е пазарната икономика. Който превари-той завари.
Питате ли ни тук в София, МЕТРО е денонощно. Laughing

# 2
  • София
Обикновено като има такива промоции се пише"до изчерпване на количествата"ако са го написали някъде са си в правото но ако не това е поредната им лъжа

# 3
  • Варна
Че от кога и нашето МЕТРО не е денонощно?

# 4
Съгласен съм за пазарната икономика! METRO изгубиха нашето уважение и аз ги вкарвам в графата "гаражни" търговци. Проблема е техен, не наш!
Още като получихме брошурите ги огледах и никъде не видях въпросния предупредителен текст. Малко назадничава и демоде ми се струва тази политика с използването на промоциите като примамка. Българинът е школуван клиент и подходът към него не би трябвало да е толкова елементарен.
Сега наред е Комисията за защита на потребителите и ще видим!

# 5
Погледнете си още веднъж рекламната брошура и ако наистина няма такъв текст, сте в правото си да пуснете жалба в КЗП. Но в другия случай просто е трябвало да изпратите колегата в 6,00 ч.

# 6
  • пак там
Ама пазарува ли още някой в тези магазини?  newsm78 Аз след последното преброяване на дивите зайци (сиреч задължителната смяна на картите с личното присъствие на управителя на фирмата) повече не съм стъпила там.

# 7
Още като получихме брошурите ги огледах и никъде не видях въпросния предупредителен текст.

Това ме изумява, защото до сега не съм виждала брошура, на която този текст да липсва. Специално за МЕТРО говоря.
Да не говорим, че други вериги слагат също така ограничения (напр. до 5 кг на човек).

Колкото до това:
Българинът е школуван клиент и подходът към него не би трябвало да е толкова елементарен.

звучи ... като комплимент, да кажем. Не знам колко е школуван клиентът от Варна, но в София клиентите се ловят толкова лесно на маркетинговите въдици, че чак да се чудиш къде им е акъла на тия хора  Sunglasses

# 8
  • София
текста си е там. Peace точно под инфото за раб. време и приеманите карти за плащане.

# 9
  • Варна
Не си го слагай на сърце. Мъжът ми слушал сутринта по радиото как някакъв човечец отишъл още в 6.00 ч. сутринта да си купува пералня от 200 лв, промоционална. Та имало хора от снощи дето чакали пред магазина и познайте какво - промоционалните перални били общо 4 на брой. До него естествено така и не стигнали. Това пак за варненското Метро става дума. Така ,че си направете сметка за какви бройки става дума в тези промоции и в 6.00 ч. да беше отишъл пак не е гаранция, че щеше да те огрее.
Нищо друго не мога да допълня, освен да ви е живо и здраво детенцето, пък едни памперси все ще успеете да купите отдругаде.

# 10
То само в Метро да имаше подвеждащи промоции, все щях да го преживея..навсякъде вместо да си пазят клиентите, те ги гонят с лошо обслужване, лоша стока и куп криворазбрани методи за привличане на клиенти Rolling Eyes

# 11
Специално ще погледна още веднъж брошурата като се прибера. Сигурно сте прави, че все някъде го е имало този текст и аз не съм догледал. Въпреки всичко ще се оплача в КЗП, защото дори формално нещата да са изпипани, от морална гледан точка куцат.  Поне да си направят труда да подготвят отговор за комисията.
Относно маркетинговата страна на въпроса въпреки, че работя в сферата на търговията и услугите от 1988г. ще приема, че съм недообразован и нищо не разбирам! В практиката си и като търговец и като клиент не съм имал случай на успех с подобни политики. Даже обратното! Нормалната реакция на клиента е да си тръгне ако не за винаги, то поне за дълго!

# 12
Оказало се,че пелените вече били свършили и цинично му припомнили, че магазинът отваря в 6.00ч.

Чак пък цинично. Къде е цинизмът когато някой ти каже че магазинът му работи от 6.00 ч.

# 13
  • София
Е стига бе - правят ни на маймуни. Не са ли длъжни да напишат - 4бр. по 200лв перални.

Това е върхът на идиотизма, пелени, перални. Ненавиждам я тази верига.

Ех, че готина антиреклама си правят.

Не ги защитавайте, не си заслужава - всички знаем, цените са високи, обслужването ужасно, управата не става...

Нато - ще ми е интересно каква ще е развръзката. Успех.

# 14
Впечатлението ми е,че тази практика с промоциите се използва във всички вериги.В Кауфланд като пуснат промоция е абсолютно същото-5бр свинско или 5 бр пилешко,магазина се пълни и хората като видят,че е свършило обявеното си казват -така и така съм тука,да си взема нещо друго,да не е напразно идването....КЗП какво точно трябва да направи-да обяви минимална бройка при пускането на промоции ли?

Общи условия

Активация на акаунт