Кълнове - да се храним здравословно

• 61 752
  • 392
  •   1
Отговори
# 135
Дете, нахут има и по зеленчуковите пазари, при семена и ядки. Аз лично мисля да звънна на тази фирма, защото пише на контакти Камено, т.е. близо до Бургас е.

Сноучи, ако ти се получат новите кутии, снимай и ти и качвай! Може да направим конкурс по най-готини приспособени кутии за кълнене! Simple Smile  Сещам се за Норчи, която се беше оплакала, че кълни по метода с бурканите и затова се е отказала в един момент, защото било голяма играчка, така че удобството е много важно - да ни отнема минимално време в това забързано отрупано ежедневие, особено с деца наоколо.

# 136
Здравейте,
като гледам гевгира на голямо дете, се замислям и аз за такъв.На моята кутия мъжо проби дупки с бормашина но останаха малки парчета пластмаса, която не пада и е около дупките.Той се съмнява ,че може да почнат да  падат след време когато покълвам семена и ще трябва и пластмасата да си ям,така че сега мисли как да отстрани тази пластмаса.Не знам дали ме разбрахте.Като имам някакви резултати ще снимам и ще покажа кутията.

# 137
Минах наскоро  през един магазин за кафе, подправки, семена и ядки на Женския пазар и видях, че прдават небелен овес, жито, просо, люцерна и др. за животни. Чудя се дали тези семена са добри за покълване и консумация от хора? Много евтино излиза, дори и да се купи минималното количество от половин килограм.

Някой отговори ли ти за семената дали стават за ядене?И къде е този магазин.
Не, не съм питала, защото напоследък не ми остава време да изчета всичко. Магазинът е на женския пазар, но не е барака, а е в един от блоковете. Като се застане с гръб към Пиротска се пада от дясно. Трудно ми е да обясня точно къде е, но сякаш е към средата между Сливница и Пиротска. От тази страна има и арабски магазинчета, а самия магазин е за кафе, подправки, ядки - всичко насипно.

# 138
Аз предполагам, че е като на нашия пазар - сергиите за ядки, зърна, семена, сушени плодове, подправки. Там продават и семена/зърна за животни в едни чували. Мисля, че ще са много лошо пречистени от примеси, камъчета и т.н. и съответно ще искат чистене, което не е удачно. Не съм сигурна, само предполагам.

# 139
Мен единствено ме тревожи да няма някакви отрови, да са обработвани с химии. Иначе една шепа ще почистя за нула време.

# 140
Здравейте,
днес ще си похапна салата с елда и кълнове от броколи. А мога ли да давам на малката на 2г.  8 мес. елда?Понеже не я варя и затова питам.

# 141
Здравейте,
днес ще си похапна салата с елда и кълнове от броколи.

Ееее дай снимчици де  Simple Smile Откъде намери семе от броколи ?

Ето и моето второ постижение - кълнове от белен слънчоглед. Много бързо става и е трябвало по-рано да го изнеса на слънце, за да станат листенцата по-зелени. Вторият път ще знам  Peace

http://www.album.bg/goliamodete/images/23408530/

# 142
Купешки са мила.Иначе в един он-лайн магазин видях ,че продават семе от броколи.

# 143
Дете, я кажи по-подробно за кълновете от слънчоглед - кога ги изнесе на слънце? Гледам, че си ги сложила доста. Аз все се чудя дали е кофти, когато са един върху друг твърде много струпани кълновете или си зависи от кои точно са? Как мислите? Все си мисля, че тези отдолу, нямат възможност да покълнат като хората, в смисъл, че изостават най-малкото?

# 144
 newsm78 Не ми изглежда да изостават. А и нали сутрин и вечер ги разбърквам като ги мия. Изнесох ги на третия ден, но според мен е трябвало още на втория, но не знаех че самата семка става на листенце, мислех че както другите кълнчето ще пусне листо.

# 145
Момичета, какво стана, не пишете вече, не кълните ли? Simple Smile

Аз си продължавам с люцерната, детето я обича, заиграва се и покрай това вземе, че хапне малко, много сме зле с яденето в последно време. Tired
Също жито и гречка редувам и слагам в закуски, салати.
Нахут от време на време и правя суров хумус или го готвя.
Иска ми се да поръчам от Зоята разни по-интересни семена, видях, че имат, но засега с финансите ...

Да ви питам за лещата да ми припомните как се покълваше - киснене цяла нощ, за колко време покълва и т.н. ако има още нещо по-особено и става въпрос за кафява леща, нали така? То иначе друга може ли да покълне? Червената леща отделен сорт ли е, тя може ли? Ако някой случайно намине и му се пише... Hug

# 146
Аз най-сетне намерих семена за броколи и сега опитвам кълненето им. В тези жеги загниват ли ви по-лесно кълновете?

# 147
Моите изсъхват по-бързо. А не се сещам да ги поле още веднъж, нали съм си свикнала сутрин и вечер.
Също растат по-бързо. Люцерната я изкарвам на 4-я ден на светло, т.е. с 1 ден по-рано от преди. И другите растат по-бързо.

# 148
Деси, в лещата няма нищо по-особено от другите кълнове. Купешка леща за готвене, в пакет от магазина, нищо особено. Не съм следила на кой ден я извадих, като се появиха листенцата тогава, за да могат да станат зелени. Не съм покълвала скоро нищо ново. Просто ... нещо ме затрупаха здравословни проблеми.

# 149
Дете, много кисело мирише тази леща моята! Това нормално ли е? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт