Кълнове - да се храним здравословно

• 61 755
  • 392
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от мен! Hug
Обожавам кълнове.В момента съм на житния режим ,но другата седмица ще се опитам  да си направя кълнове сама.Ще пробвам в буркан, ако не стане ,ще пробвам в кутии.Разбрах се с половинката да ги надупчи с бормашината.  Mr. GreenЩе споделям опит.

Лека вечер!

# 121
Хайде и аз да се наместя тука! Обучавам се и ще споделям опит и рецепти! Тези дни ще инспектирам квартала за магазин от който да пазарувам семена за покълване  Grinning !

desi_sunshine,  Soleil*    Hug

# 122
Минах наскоро  през един магазин за кафе, подправки, семена и ядки на Женския пазар и видях, че прдават небелен овес, жито, просо, люцерна и др. за животни. Чудя се дали тези семена са добри за покълване и консумация от хора? Много евтино излиза, дори и да се купи минималното количество от половин килограм.

# 123
Здрасти, Онлайн! Защо не наминеш и тук и тук да питаш - има хора с опит и знания, които ще могат да ти отговорят, мисля. Hug

# 124
Минах наскоро  през един магазин за кафе, подправки, семена и ядки на Женския пазар и видях, че прдават небелен овес, жито, просо, люцерна и др. за животни. Чудя се дали тези семена са добри за покълване и консумация от хора? Много евтино излиза, дори и да се купи минималното количество от половин килограм.

Някой отговори ли ти за семената дали стават за ядене?И къде е този магазин.

# 125
Snow4eva -какво става с кутиите?В момента на мен ми дупчат една Mr. GreenТа се чудя ,дали да не и направят  няколко по- големи дупки отстрани за проветрение newsm78 Ти като по веща  в тези неща какво ще кажеш.

# 126
http://www.album.bg/goliamodete/images/23273431/

Аз да се похваля  Mr. Green с моите първи кълнове. От леща. Това имах, още не съм намерила магазин от който да си накупя семена. То и времето не е подходящо за разходки. Купих един гевгир и в него е много удобно, дупки бол и отдолу и отстрани. Сега мисля да взема още един-два и да ги наредя един в друг. Той е скосен надолу, така че може да се наредят 2-3 един в друг.

# 127
Голямо дете- кълновете ти изглеждат страхотно.А би ли споделила как ще ги консумираш?

# 128
О, Голямо дете, може ли снимки и на гевгира, плийййз! Много е важно приспоблението да е удобно! И да споделиш за вкуса на леща-кълновете и как вървят с едно-друго! Hug

# 129
  • Бургас
О, Голямо дете, може ли снимки и на гевгира, плийййз! Много е важно приспоблението да е удобно! И да споделиш за вкуса на леща-кълновете и как вървят с едно-друго! Hug

и аз се присъединявам към молбата  Praynig
Ако може някой да покаже и как дупчите кутиите ще му бъда много благодарна   bouquet

# 130
 Joy Лелеее убихте ме. И на гевгира снимки ви направих. Надявам се да се вижда добре, че е скосен. Много удобно се оттича водата. Купих го от най-обикновен магазин за домашни потреби. Има подобни и в магазинчетата за 1 лев.

Кълновете ги изчаках още един ден и ги направих на салата, както ми предложи Вери - с домати, пресен лук, магданоз, зехтин и лимонов сок. Бланширах ги, въпреки че Вери каза че ги яде сурови, аз не посмях, някак не ми е привичен вкуса, но бланширани, да омекне зрънцето стават добре. Това на снимката са остатъците  Embarassed , че след вечеря видях постовете ви  Embarassed . А и мъжО я уважи  Flutter .

http://www.album.bg/goliamodete

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 22:15 от Голямо дете

# 131
Мерси, Дете, за снимката, ще потърся такива гевгири. Hug Добре, че го видях, защото аз си представях сито, понеже това съм запомнила от един магазин последно, но не бяха скосени, а това е важно да може да се спести място като са един върху друг. Peace

# 132
Сега мисля да пробвам сусамено семе. Малко ми се виждат големи дупките са сусам обаче  newsm78 . Може да сложа отдолу марличка или нещо друго, ще го измисля  newsm78 . Ееее аз съм мераклийка за соеви кълнове и люцерна, както и за нахут за хумус, но още не съм се добрала до семена. Тази седмица и това ще гледам да свърша.

# 133
  • София
Здравейте!  Hug
Много време не съм писала, но това е заради битови проблеми, местя се, не правих напоследък кълнове, но вчера пак заложих - нахут и мунг боб. Понеже онези кутии останаха в старото ми жилище, се наложа да се сдобия с нови кутии, от лека пластмаса, които пак продупчих с нож и ... стана май. Ще видим какво се е получила след някой друг ден.
Дете  Hug страхотни лещени кълнове! Супер! Предполагам са много вкусни!
Лека вечер на всички и скоро ще докладвам!  Hug

# 134
Snow4eva, наистина бяха вкусни. Сега заложих белен слънчоглед   hahaha . Вече трябва да се обзаведа и с още гевгири, че както е тръгнало ... ще правя разсадник  Joy

Общи условия

Активация на акаунт