Хитрини за справяне в кризата?

• 216 819
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 610
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=499036.0 - темата за лимонадите може да ви помогне

# 2 611
Кокошинката,не изхвърляй сладкото от дюли!
Палачинките са най-вкусни с това сладко!Може само да го пасираш и да го използваш и за кекс ;
желето от дюля е много трудоемко за направа,сипва се малко вода към него и отново с пасатора,разрежда се със сода/газирана вода/+изцеден лимон,лед

Да си жива и здрава за идеята за желето от дюли. Ние не го обичаме на палачинки, но идеята за сокчето е превъзходна. Става идеално и разхлаждащо  Hug

# 2 612
Мъжа ми прави "лимонадата".
Продукти: 3 бр. лимони, 1 пакетче лимонтозу, 1 кг. захар, 10 л. вода.
Аз съм импровизирала и със следните количества: 1 лимон, 1 чаша захар, 1к.л. лимонтозу, 2 литра вода. Пак става.
Лимоните се стържат на ренде, трябва да са направо на каша заедно с кората са. После се пълни съда, в кото ще се правят наполовина с вода /туба от минерална вода примерно с отрязан връх, за да може да се бърка/, сипва се захарта и хубаво се бърка за да се разтвори, после лимонтозу, после лимони. Долива се останалата вода. Оставя се да престои 1нощ и после се прецежда през цедка/ тензух и се разсипва в бутилки. Държи се в хладилник, не изкарва навън повече от два дни.
Ако се прави малката доза е по - лесно. Аз дори тогава не цедя, понеже имам кана 2 литра с цедка на капачката и при самото сипване прецежда сока.
За сиропите от ягоди, малини, бъз - принципа е един и същ - плодове към захар 1:1. Ред плод, ред захар, най - отгоре захар се редят в съд и се оставя 1 ден да престои, после се прецежда, изстисква се плода с тензух или с натискане над цедка и получения сироп се затваря в бутилки и се заварява за капачка, така ги прави майка. Може да сесложат 10-20 бр. зрънца ориз на дъното на бутилката, става леко газирано. Разрежда се 1:6 долу горе. Зависи кой как обича.

Аз също имам въпрос: Някой правил ли е това с лимоните като ги мели с кухненски робот ? Според мъжа ми непременно трябва да се стърже на ренде  Tired
А каква е идеята на замразяването на лимоните във фризер  newsm78

# 2 613
  • София
Аз точно за замразените питах, другите рецепти са ми ясни, но тази ми е непозната и странна Rolling Eyes Ще я пробвам, но и аз ще меля в комбайна, абсурд да стържа замръзнали лимони на ренде Crazy
А цял ли както е лимонът? С все кората Rolling Eyes

# 2 614
Предполагам, че е с кората, пила съм такава чудесия, приготвена от замразен портокал  Peace И си беше настърган с кората  Peace Беше прекрасно питие, но вече няма кого да попитам за точната рецепта  Sad

# 2 615
Една от най-ефективните покупки по време на кризата се оказа -тенджерата под налягане,всичко става много бързо ,вкусно и без хамалогия! Днес прясното зеле с 2 бутчета и малко домати ми излезе 3 лева всичло за поне 5-6 яденета на трима!

# 2 616
И кое е антикризистното - и в нормална тава ще ти излезе същата сума  newsm78

# 2 617
  • Mediterraneo

ами вероятно бързото готвене се има предвид, фурната все пак гори повече обикновено.

# 2 618
Ами готвя на газ,зелето и доматите са от село,а 3те лева са Био-бутчетата (големите по 400 грама май бяха).За мене е евтино,а за вас не е ли? Thinking

# 2 619
Е като готвиш на газ - за какво ти е тенджера на ток бе  Joy
Две бутчета са средно 2.50 - 2.80, една малка зелка е 60-70ст, два домата - 30-40ст. Излиза ми към 4 лв. Без мазнината, подправките и тока.

# 2 620
Е като готвиш на газ - за какво ти е тенджера на ток бе  Joy
Две бутчета са средно 2.50 - 2.80, една малка зелка е 60-70ст, два домата - 30-40ст. Излиза ми към 4 лв. Без мазнината, подправките и тока.
.На ток? Тенджерата ми се слага на котлона ,не е на ток!!!!:)Simple SmileSimple Smile

# 2 621
Чакай сега - кое е последно кризистното - био продукта, това, че ти е подарък от село или това, че си си купила нова тенджера - не разбирам  newsm78

# 2 622
  • София
Става въпрос за тенджера под налягане ! Да тенджерата икономисва време и енергия !

# 2 623

А цял ли както е лимонът? С все кората Rolling Eyes

Ми на моята рецепта е цял задължително, без кората не става точно това на вкус. Сестра ми понеже е спестовница и обелила кората за да има за някакъв кекс и настългала останалото, резултатът не беше кой знае какво, няма го оня леко нагарчащ вкус.
Моля те да пишеш с робота стъргането как е станало.

# 2 624
Е като готвиш на газ - за какво ти е тенджера на ток бе 

Може би се бъркаш с електрическа тенджера.  newsm78
Тенджерата под налягане е съвсем друго нещо и наистина всичко става много бързо в нея.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт