Хитрини за справяне в кризата?

• 218 721
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 625
оф, колко сте изписали, човек да не отиде на почивка значи.

# 2 626
  • София
К'ва по4ивка в тая криза, а,а, А? Joy

# 2 627
Тенджерата под налягане икономисва време и ток,но не всичко става вкусно.
Различните продукти имат различно време за обработка.
В това отношение бълг."цептер" е несравним - гледжосания гювеч!А и не трябва да се почиства печката!

# 2 628
  • Mediterraneo
Е като готвиш на газ - за какво ти е тенджера на ток бе  Joy

smile3560

# 2 629
Сега се сещам за лимоните - настъргани и от фризера,за по-лесно стъргане на ренде/рядко преди 20г.дома-кинствата имаха робот/,а замразени - може би по същата причина/нямаше целогодишно/,с кората - за аромата и тръпчивия вкус.
Но както и да се приготви е за предпочитане пред химизираните напитки.

# 2 630
Мисля,че ще преоткрием топлата вода - "тенджера на ток"!
Как без да се замисля преди години изхвърлих чисто нова такава!
Зълва ми има и я ползва за всичко и не се пържи като мен в кухнята с "Горението",а и е къде,къде по-икономична.
Някой виждал ли е такава тенджера да се породава някъде?
Може би трябва нова нова за излишните и непотребни кухнески принадлежности?!!!

# 2 631
Снощи гледах такива на ток в Английския амазон за около 17-25 паунда. Не знам какви цени имат у нас  newsm78

# 2 632
Е като готвиш на газ - за какво ти е тенджера на ток бе  Joy

smile3560
Ми какво пък  Crossing Arms
Аз наистина помислих, че говорите за такава тенджера с капак и на ток. баба ми си има и си я ползва,та затова...

# 2 633
банда, аз това чудо тендж. под налягане, не го ебавам. страх ме е, че ще ме избие.  Embarassed Crossing Arms
и така, само мъжа ми я ползва за варене на картофи 2 пъти в годината.

кажете сега, нали като се пусне, и не може да се отваря повече, как правите зелето там и бутчетата?
всичко на едно ли се буха? Thinking

# 2 634
Вержи и аз като теб - такова чудо и дома няма.Страх ме е и това си е.
Иначе гювеча е незаменим + пликовете за готвене Peace

# 2 635
Тенджерата под налягане е много удобна за варене на месо, защото и най-старото и жилаво месо става много бързо вътре. За готвене на ястия - аз лично не съм много фен честно казано. Да, като се затвори плътно повече не може да сеотваря докато не изпуснете парата. Акоо уплътненията й са здрави и е затворена плътно, няма страшно.
Иначе, ние сме имали инциденти с нея преди години (със старата тенджера) поради недобре затворен капак. Боба, по-точно люспите на зърната се залепиха по тавана. За щастие нямаше инцидент, само основно почистване и боядисване на тавана се наложи  Joy
Сега ми е смешно, но тогава си беше малко бойно поле в кухнята.

# 2 636
а докрай ли се завива винтила на тенжерата под налягане или не чак докрай ?

# 2 637
а докрай ли се завива винтила на тенжерата под налягане или не чак докрай ?
Е, пробвай - ако не от първия път - от втория  Joy

# 2 638
  • София
Имах страхотна руска тенджера под налягане, от баб ми още. Ама отлята на цяло, дебела, капакът беше така направен, че нямаше как да бумне. Забравих я на котлона 4 часа, уплътнението се опече, вътре стана два пръста неизмиваем загар - изхвърлих я. Сега събирам сили за нова, но качествена, защото тея, евтинджоситер не ми вдъхват доверие...Оплаках се.

За електрическа тенджера това намерих, но не е същото: http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=144152&df=644779& … ff9266b0a7db45cc6

# 2 639
 Laughing
страх ме е , имам чувството , че ще избухне
с една приятелка готвихме веднъж заедно ( за кураж ) , но не завихме докрай винтила , и в крайна сметка яденето го готвихме също толкова време , колкото и в обикновена тенджера ..
къде ли сбъркахме ...

Общи условия

Активация на акаунт