Хитрини за справяне в кризата?

• 214 963
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 45
  • До морето
-научих се да готвя или по-скоро започнах да готвя и продължавам да се уча Laughing
-все по-често поглеждам към зимнината на бабите
-не пътувам с таксита, тарифите им във Варна са просто кошмарни
-спрях цигарите newsm44 , не заради кризата, ама оказва мн благоприятно влияние- само от там сме +120 лв на месец
- заради цигарите вече и не ходя мн по кафета (да не се изкушавам), а когато ходя пия чайче  Simple Smile
- научих се да загасям лампи и да пускам климатика на икономичен режим, когато не сме вкъщи

Може моите мерки да ви се струват смешни, но като знам как харчех преди, просто  ooooh!

ПП2 Темата аистина е полезна, но мен малко ме натъжава и подтиска Confused

# 46
Момичета, чета ви, чета, четаааааа......че и аз ги правя същите икономии, и то не от вчера. И аз пестя и цепя стотинката на две и по тази логика до сега трябва да съм спестила толкоооооооова много пари, че поне едни гащи да ида да си купя......
Дааа, ама не...... колкото и да се стискам - сметките, храната, на детето.....За мене - само нервите и загубените години.

# 47
Ами... не правя особено много неща. Но се чувства и у нас затягане на колана, от почивка обаче до последно няма да се отказвам.

Пазарувам по списък, нищо излишно. Обикалям по 2-3 магазина, за да си направя седмичните покупки, защото в единия има по-евтино месо, в другия зеленчуци ... и т.н. Постигнала съм оптималното в покупките, не изхвърлям нищо. Често гледам офертите на магазините, знам къде какво изгодно има, правя си резерви, ако се налага ( напр. почти всички препарати за дома, козметика така купувам). Изобщо често купувам разни 'фамилни' опаковки.
Опитвам се да готвя, да ядем нещо повече от веднъж ( не винаги успявам), това по-скоро ми пести време, защото се връщам за обяд вкъщи и трябва за 5-10 мин да сме готови.
По отношение на отоплението нас ни няма през деня много вкъщи, изключвам на минимума, после като си дойдем го включваме. През зимата температурата не се е вдигала над 19 градуса, което си е хладно, а и живеем в къща. Но пък всякакви болести ни отминаха, калени сме:)) Спестих така и от лекарства.
Не сме се лишили от кафене ( сутрин закусваме така), от излизане в събота вечер обикновено, от кино, от бензин...
Не ходя по безцелен шопинг, в общи линии предимно отговарям на някакви нужди в покупките. А. И започнах да се боядисвам вкъщи.

# 48
Наред с някои от горните неща.. спрях да плащам по 30 лв месечно за интернет, и вече ползвам безплатно безжични мрежи, такива които са отключени за достъп.

Mimci,  много хитро, ама дали правилно ?  Thinking  Всъщност, ако послзваш такива със нарочно свободен достъп е ок. В кафенета и т.н.

Кое дали е правилно..? Щом една мрежа е отворена за достъп, значи е правилно. Безжичния интернет вече го има навсякъде. Който не желае да му се ползва мрежата си я заключва, нали така? Само с лаптоп с wifi или с обикновено wifi не винаги се постига добър обхват, но има устройства, които усилват достатъчно сигнала.

# 49
Ето едно сайтче за брошури и намаления http://proomo.blogspot.com/
Аз досега не съм хващала свободна мрежа никъде  Tired, кажете по- подробно

# 50
В кафенета има, могат да се използват от клиенти.
Страшно много кафенета в София го предлагат това.
Но, хайде да не се учим на тарикатлъци как да използваме и усилваме сигнали, това не е спестяване, а кражба.
Все едно да питам как да се закача за някой чужд електромер и да го пиша към 'хитрините ми' за справяне с кризата ...

# 51
Малко се разводнява темата, за последно се включвам по този въпрос, но не съм съгласна, че това са тарикатлъци... нито пък, че е кражба.
Няма нищо общо с електромера на комшията също. Първо защото ползването на интернет от някое обществено заведение или друг потребител, фирма и т.н., въобще не може да му забави неговата връзка по никакъв начин. Такива мрежи обикновено са неограничени по скорост и трафик. Такъв интернет свободен, може да се ползва единствено за разглеждане на сайтове и скайп, за даунлоад от торенти почти не може да се говори. Дори ми е направило впечатление, че фирми и заведения, които предлагат безжичен интернет, са доволни, че потребители, го ползват, защото по този начин името им, чиято мрежа също го носи, ги популяризира. Така хората научават за тях, а те си правят почти безплатна реклама.
Та така.. работите отиват натам че много инетернет доставчици ще умрат скоро време. Така както в чужбина почти никой не плаща за ползването на интернет.

# 52
  • София
Интересно. Аз като ходя в чужбина, по хотелите нетът е по-скъп отколкото тук. Ти за къде говориш, за Луната? Rolling Eyes

Кражба си е, ми поне си признай с ръка на сърцето, не обяснявай глупости Laughing

# 53
Кражба си е, ми поне си признай с ръка на сърцето, не обяснявай глупости Laughing
За хотелите... не съм ходила на хотел в чужбина, но в България дори и в 3 звездни си е безплатно.
Това за ръката на сърцето ми хареса... ще си призная, но вие като не искате да ви влизат в дома, го заключвате нали? Иначе всеки, който влезе е добре дошъл, а не крадец Wink

# 54
... Така както в чужбина почти никой не плаща за ползването на интернет.

Къде е това?

# 55
  • София
... Така както в чужбина почти никой не плаща за ползването на интернет.

Къде е това?
Е, на Луната де Mr. Green

# 56
ще си призная, но вие като не искате да ви влизат в дома, го заключвате нали? Иначе всеки, който влезе е добре дошъл, а не крадец Wink

Майко мила...

# 57
  • София
Виждала съм табелка "зона със свободна wi-fi мрежа" до един ритуален дом, в градинката, значи може би няма проблем newsm78

# 58
Така както в чужбина почти никой не плаща за ползването на интернет.

не е вярно.

# 59
Виждала съм табелка "зона със свободна wi-fi мрежа" до един ритуален дом, в градинката, значи може би няма проблем newsm78

Не само в зоната.. ако живеете близо до университети, до болници и други такива обществени сгради, вече всички имат безжичен интернет. Ваша работа е дали ще го ползвате. Никой не ви ограничава.

Общи условия

Активация на акаунт