Хитрини за справяне в кризата?

  • 215 084
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 1 725
  • София
  • Мнения: 18 685
Тази тема е уникална Joy Не съм 4ела друга, в която да има толкова много постове не по темата. Пишем, пишем, пък като заорем на някъде Mr. Green
Да се изкажа и аз, барабар Петко с мъжете. Официално погледнато, като кулинарна терминология, това на арт мама наистина не е пържене, категори4но. Реално погледнато оба4е, от здравословна гледна то4ка, дори и това кратковременно запе4атване на месото в мазнина, не е желателно, особено за малки деца и хора с гастрални смущения Peace
По въпроса с пилетата - готвя най-обикновени нещастни бройлери Confused В редките слу4аи, когато купувам цяло пиле, правя едно ястие с месото и една супа с бульона и малко обезкостено месо. Супи с кокали вкъщи не се харесват. Понякога от отделям бялото и правя фрикасе за бебко - никой друг не ми го ще. Та тъй - обикновено 2 манджи изкарвам, но пък се ядат по 2 пъти, на нас не ни пре4и да ядем в4ерашно Laughing Още по-4есто оба4е готвя месо от тарелка, не цяло пиле - само бут4ета примерно, или само филе.
А като цяло напоследък да ви кажа, нещо не ми е вкусно пилешкото Confused Едно време ми беше любимо, но сега му слагат някакви гадости и не ми харесва. Налитам на пържоли пове4е Blush

# 1 726
  • Мнения: 5 539
Споделям мнението на Белинда, дума по дума.

И най-вече потвърждавам собственото си усещане, че пилешкото не е каквото беше. Напоследък направо ми е неприятно да го ям.

# 1 727
  • Мнения: 11 607
Сега попаднах на тази тема.....Имам много за четене......

А като цяло напоследък да ви кажа, нещо не ми е вкусно пилешкото Confused

На мен също....И ми мирише.....При Звездев участва една жена и тя каза,че варяла пилето с 1 глава лук вътре и така се махала миризмата на перушина.....В последно време май точно това е моя проблем - мирише ми на пера....Използвах лук - наистина малко е по-добре......

# 1 728
  • София
  • Мнения: 3 062
На мен пък ми мирише на химия.
Две години сигурно има вече, откакто не съм купувала пилешко.

# 1 729
  • София
  • Мнения: 1 170
ето затова ви мирише  пилешкото  #Cussing out   http://dnes.dir.bg/news.php?id=6415313
До преди няколко години се внасяше от Турция контрабандно пилешко с изтекъл срок на годност, тука само се пакетираше в бълг. опаковки, мислех си че вече контрола е по-голям, но уви...

# 1 730
  • Мнения: 7 947
Да, това е и другата причина, поради която варя - да махна пяната, което всъщност е боклука и химикала от пилето. Иначе и на мен ми мирише, но това на Джиев е евтино и сносно, пък и винаги охладено, което е за предпочитане.

# 1 731
  • Мнения: 5 177
За пилешкото си имам фаворит, и поне знам, че е гледано в Бг
"Пилко" Разрад или Амета ,  все едно са. Има на тарелки и в някои хипермаркети охладени на щандовете за месо..
Пак на тях взимам и дробчета (веднъж на 2-3 месеца).. Е май измислих менюто за утре

Като видя в Пикадили едни огромни бутове замразени и да пише пилешко ми са отщява да купувам и ям.. Верно цената е ниска, обаче са 100% внос
За Гърция са ми казвали, че карантиите и бутчетата отиват за кучешка храна, защото в тях се отлагали токсините.. сега покрай кризата може и да проядат бутчета  Thinking

# 1 732
  • София
  • Мнения: 18 685
Нали уж бяха пуснали по едно време някакви пилета на Дюк, полу-екологично отглеждани, някаква смесица между бройлер и свободно пиле. Де ги? Пазарувам от Билла, Кауфланд и Фантастико и в ни единия не съм ги виждала Crossing Arms Аз ли съм карък или просто не им е провървяло на бг пазара и са спрели да ги внасят?

# 1 733
  • Пловдив
  • Мнения: 2 794
На мен пък ми мирише на химия.
Две години сигурно има вече, откакто не съм купувала пилешко.
И аз. Последният път обаче купих за проба пиле Дюк и май мак ще прояждаме пилешко  Grinning

# 1 734
  • Мнения: 729
Нали уж бяха пуснали по едно време някакви пилета на Дюк, полу-екологично отглеждани, някаква смесица между бройлер и свободно пиле. Де ги? Пазарувам от Билла, Кауфланд и Фантастико и в ни единия не съм ги виждала Crossing Arms Аз ли съм карък или просто не им е провървяло на бг пазара и са спрели да ги внасят?

Във Варна съм ги виждала в Пикадили.

# 1 735
  • София
  • Мнения: 19 447
И в ХИТ ги има  Peace

# 1 736
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
В МЕтро също има Дюк -замразени, в Европа имаше преди охладени, но не съм ходила отдавна там

# 1 737
  • Мнения: 2 386
Tanya, в нашия град няма ни Пени, ни Карфур, само Кауфланд. Или греша?

# 1 738
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
Няма Пени и КАрфур. Карфур ще е до Мола, но кога ще е  готов не знам. На мен в Метро ми е най - евтино. Един път в седмицата или на две седмици пазаря.

# 1 739
  • Мнения: 7 947
Аз не съм купувала Дюк. Но сега взех от Джиев http://www.djiev.com/chicken.htm - 3.40килото, и крилца не видях по колко, но голяма опаковка/около 10-12/ ми излезе 2.80лв

Общи условия

Активация на акаунт