Хитрини за справяне в кризата?

  • 215 054
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 1 740
  • Мнения: 1 988
Аз от Джиев взимам фенери за 1-1.50  лв и става страхоооотна супа.  Grinning

# 1 741
  • Мнения: 2 201
Нали уж бяха пуснали по едно време някакви пилета на Дюк, полу-екологично отглеждани, някаква смесица между бройлер и свободно пиле. Де ги? Пазарувам от Билла, Кауфланд и Фантастико и в ни единия не съм ги виждала Crossing Arms Аз ли съм карък или просто не им е провървяло на бг пазара и са спрели да ги внасят?

Аз съм купувала от Билла(охладени) и печени пак от Билла.
Все от подлеза на Софийския Университет.

# 1 742
  • Мнения: 2 696
Пилешкото действително има друг вкус,последния път миришеше на риба.
Колкото до вентилатора на фурната,яденето се познава по коричката/напр. мусака/Съпругът ми твърди,че не става вкусно,от вътре е по-сурово,а от горе запечено.Аз не намирам такава разлика,може би защото печката ми е "любимата" играчка.
У дома също не харесват да се яде от едно ястие два пъти,но нямам икономка!
Това,че се излиза извън темата е чудесно,получава се като бъбрене в действителност - отчитам го положително.
По темата - в "Пени" шоколад,плащаш 2 взимаш 3 за 1.68

# 1 743
  • София
  • Мнения: 7 463
Вкъщи рядко се яде едно ядене два пъти - понеже колкото и да направя все се изяжда. За справка - едно пиле, печено в плик, със и без гарнитура го изяждаме наведнъж. Просто без гарнитура се яде с повече хляб.  Joy Как готвите едно пиле 4 пъти, идея нямам. Няма как да стане при нас. Или месото ще е само за аромат.
Пилета купувам само Лудогорско или Росо, тези на Дюк чух з атях, ще дебна да ги видя. Grinning

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 19:34 от Klemy

# 1 744
  • Мнения: 2 172
Вкъщи рядко се яде едно ядене два пъти - понеже колкото и да направя все се изяжда. За справка - едно пиле, печено в плик, със и без гарнитура го изяждаме на веднъж. Просто без гарнитура се яде с повече хляб.  Joy Как готвите едно пиле 4 пъти, идея нямам. Няма как да стане при нас. или месото ще е само за аромат.
Пилета купувам само Лудогорско или Росо, тези на Дюк чух з атях, ще дебна да ги видя. Grinning

И ние си изяждаме едно пиле за един път.Най-много от бялото месо да остане/че аз хич не обичам/  Laughing

# 1 745
  • Мнения: 5 710
Вкъщи рядко се яде едно ядене два пъти - понеже колкото и да направя все се изяжда. За справка - едно пиле, печено в плик, със и без гарнитура го изяждаме наведнъж. Просто без гарнитура се яде с повече хляб.  Joy Как готвите едно пиле 4 пъти, идея нямам. Няма как да стане при нас. Или месото ще е само за аромат.
Пилета купувам само Лудогорско или Росо, тези на Дюк чух з атях, ще дебна да ги видя. Grinning

Вие сте и 4ма, няма как да ви стигне пиле за няколко пъти. Зависи и от пилето, де.

# 1 746
  • София
  • Мнения: 7 463
Гледам да купувам най-големите на щанда, обикновено е 1,5 или 1,6кг.

# 1 747
  • София
  • Мнения: 12 577
Вкъщи рядко се яде едно ядене два пъти - понеже колкото и да направя все се изяжда. За справка - едно пиле, печено в плик, със и без гарнитура го изяждаме наведнъж. Просто без гарнитура се яде с повече хляб.  Joy Как готвите едно пиле 4 пъти, идея нямам. Няма как да стане при нас. Или месото ще е само за аромат.
Пилета купувам само Лудогорско или Росо, тези на Дюк чух з атях, ще дебна да ги видя. Grinning

Ами готвя, защото иначе няма да изкараме месеца.
Иначе всеки може да го изяде наведнъж, ама няма.

# 1 748
  • София
  • Мнения: 7 463
Не виждам логиката, ако можеш да си позволиш 4 пъти в месеца да купиш пиле, дали ще разделиш това месо на 8 готвенета или на 4, все едно количество месо е. Т.е. няма никакво значение колко пъти го готвиш. Освен да не можеш да сядаш без месо на масата и да се залъгваш, че така го има.

# 1 749
  • Мнения: X
Само за пилета ли ще спорите?  Laughing

# 1 750
  • София
  • Мнения: 12 577
Не виждам логиката, ако можеш да си позволиш 4 пъти в месеца да купиш пиле, дали ще разделиш това месо на 8 готвенета или на 4, все едно количество месо е. Т.е. няма никакво значение колко пъти го готвиш. Освен да не можеш да сядаш без месо на масата и да се залъгваш, че така го има.

Ами не не мога да си позволя да купя 4 пъти в месеца пиле. И как ще е все едно.
Аз от две бутчета правя и манджа и супа.
Камо ми да изядем едно пиле наведнъж.

# 1 751
  • София
  • Мнения: 7 463
Как да не е едно и също. Количеството месо е едно и също, това имам предвид. И на 10 манджи да го разхвърляш, все едно и също е, да речем 1,400кг. Не става повече. Дали ще направиш 4 ястия с по малко месо или 1 с много, а другите постни, не знам какво се печели.

# 1 752
  • най-шареното място
  • Мнения: 8 197
Някои хора предпочитат да хапват ястия с месо.
Други - като теб и мен - могат да купят едно пиле, да го изядат на едно хапване и през останалото време да карат без месо ако е такава ситуацията или просто защото не държат на месото Simple Smile

# 1 753
  • Мнения: 5 539
Хайде стига за пилетата! Simple Smile
Вкъщ много се тачат някои видове карантия, като например свинските сърца и свински или телешки езици. Това е чудно вкусно месо, имам няколко рецепти, хората си облизват пръстите. И не е много скъпо, особено сърцата.

# 1 754
  • Мнения: 7 947
Как да не е едно и също. Количеството месо е едно и също, това имам предвид. И на 10 манджи да го разхвърляш, все едно и също е, да речем 1,400кг. Не става повече. Дали ще направиш 4 ястия с по малко месо или 1 с много, а другите постни, не знам какво се печели.
Това сериозно ли го мислиш  Tired

Общи условия

Активация на акаунт