Хитрини за справяне в кризата?

• 216 533
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 520
Вилико, сега те разбрах-това твоето е "душ-че", не замиване, а другото, голямото, си е направо "душ".Шегувам се, разбира се. А как ми се топва във вана ...Като отида на гости на майка си, винаги я набутвам откъм вода Crazy

# 2 521
  • София
И аз 25-30 минути, децата също. Мъжът ми през зимата също, лятото по-кратко. Просто ни е приятно да седим под душа и да ни облива вода. Колкото по-дълго, толкова по-добре.  Wink Е, всеки ден няма време за такива глезотии, но поне 2 пъти седмично, когато мия косата - да. И да, с маска за коса седя в банята, какво толкова?  newsm78 С готовите маски как и къде да седя?

# 2 522
  • София
И аз 25-30 минути, децата също. Мъжът ми през зимата също, лятото по-кратко. Просто ни е приятно да седим под душа и да ни облива вода. Колкото по-дълго, толкова по-добре.  Wink Е, всеки ден няма време за такива глезотии, но поне 2 пъти седмично, когато мия косата - да. И да, с маска за коса седя в банята, какво толкова?  newsm78 С готовите маски как и къде да седя?
Хаби се вода, докато си чакаш да изтекат минутите.
И аз обичам да се кисна, но просто сутрин сме трима за банята и бързаме да излизаме, в допълнение аз още се къпя заедно с малката. Иначе тя не би излязла и сред два часа и трябва някой да я подканя. До вода да се докопа само.

# 2 523
Аз не схванах номера с пликовете в казанчето - я,пак,моля!
Иначе и мойто има опция 1/2

# 2 524
Аз да споделя моята "мръсна, малка" тайна-пестя, пестя, обаче най ще спестя ако спра цигарите Embarassed, само от там още не съм свила бюджета.

# 2 525
В казанчето нали има поплавък-който запушва дупката да изтичане на водата..Отстрани си има място. Когато сложиш пликове с вода, умишлено един вид запълваш обема на казанчето и остава по-малко обем за пълнене с вода.

# 2 526
  • София
Аз не схванах номера с пликовете в казанчето - я,пак,моля!
Иначе и мойто има опция 1/2
Би трябвало да се намали обема на водата, която се подава до напълване на казанчето.

# 2 527
Аз да споделя моята "мръсна, малка" тайна-пестя, пестя, обаче най ще спестя ако спра цигарите Embarassed, само от там още не съм свила бюджета.

А,добре,че се пресрами преди мене Embarassed
Бях успяла за два месеца - отрази ми се идеално и на бюджет и на всичко,ама пак ги захапах гадориите Twisted Evil

# 2 528
Абе какви канчета, бе хора  Joy
Замивам - за мен значи да пусна топлата вода да ме облее за минутка, две, без косата, просто с подвижния душ. Това къпане ли е? А за "онези" дни в месеца - пускам водата не на душа, а на кранчето само отдолу ниско. Защото изкъпя ли се цялата с гореща...става по-кофти  Wink За сметка на това обаче за мен къпане е около 30 минути. Мъжът ми обаче вчера влезе в банята и ме помоли за хавлията. Докато я донеса - се беше изкъпал. Така че е много относително. И въобще не значи липса на хигиена, навици просто.

И ние така .Точно това имах предвид.Може да се изкъпеш и за кратко време и пак да е ефективно  Peace
Значи и аз се "замивам" ,когато не съм особено мръсна  Peace По-дълго,когато се къпя и с косата и си го броя за голямо къпане.

Принципно аз не се изпотявам собено,мъжът ми също.Няма няакви вонливи истории покрай нас,че да трябва всеки ден задължително да се къпя по 25-30 минути.Не казвам,че другите миришат разбира се,просто така са свикнали и усещане за чистота получават след 25-30 минути.Въпрос на усещане.Какво толкова.

# 2 529
  • София
А, не, то усещанет за чистота може да го постигнеш и за 5 минути. Обаче пък е друго си е да релаксираш 30 минути.  Laughing Освен това така крада лично време, което иначе, извън банята нямам, защото все някое дете за нещо ме дърпа. И се къпя вечер, така че сутрешното ми време не е ограничено.

# 2 530
  • София
Относно цигарите, и ние пушим двамата.
Намалихме разхода за цигари с повече от 30% като минахме на тютюн.
Другият бонус е, че пушим нещо по-качествено, а и по-малко, защото не винаги можеш да си свиеш.

# 2 531
  • Linz
Ние напоследък имаме по 16 кубика вода месечно, като ви чета чак ми се струва, че е прекалено много Thinking А досега смятах, че е нормално Rolling Eyes
Но пък да се похваля, че ни е излязла сметката за тока за май и поне този месец ще дишам спокойно Flutter Точно наполовина е от тази за април Sunglasses Единствената разлика от предишните месеци е, че ни се развали климатика Crazy Колкото и да ми е неприятно, май ще прегърна идеята на мъжа ми да се отопляваме с дърва следващата зима Tired
Аз бих заложила на по-икономичен климатик.
Нашият финансово не го усещаме.
Имаме и камина на най-долния етаж- това с дървата не си е работа Sick

# 2 532
Че защо пък - аз понякога не си взимам душ, а просто се замивам набързо един вид. Защо да е ненормално?

Майчице!Бях казала, че няма да чета тази тема, но това вече ме потресе

# 2 533
Че защо пък - аз понякога не си взимам душ, а просто се замивам набързо един вид. Защо да е ненормално?

Майчице!Бях казала, че няма да чета тази тема, но това вече ме потресе

И кое по-точно те потресе  Shocked

Вече изяснихме,че "замивам" означава взимаме на много бърз душ в не мръсно състояние.Тоест без киснене ,"плацикане" и разхищаване на голямо количество вода с цел поливане за релакс или обстойно къпане.

# 2 534
Днес открих нещо евтино и бързам да споделя. В представителен магазин
на Рънърс (аз бях в 1 от 10-те за Пловдив на ул.Ал. Батенберг 38) има детски
обувчци (и бебешки), сандалки и маратонки от 5 и 10 лв, дамски еспадрили-3 лв,
балеринки и др.подобни-5 лв, както и мъжки джапанки и чехли. Тениските са по
5 и 7 лв, но не ги загледах особено, цветни, с щампа. Има намалени също детски
сандалки Де фонсека-15 лв, много са симпатични. Аз награбих обувчици (по-хубави
от тези, които ги продават в Липненски) и маратонки за есента. Преди 1-2 месеца
същите маратонки (нещо срдно между маратонка и сандалка) бяха по 29 лв, сега са
10 лв.
Голяма реклама им направих, но гледах в сайта, че имат представителни магазини
в цялата страна и си мисля, че намалението важи за всички.

Общи условия

Активация на акаунт