Хитрини за справяне в кризата?

  • 215 270
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 745
  • София
  • Мнения: 44 379
Мъжо се постригва сам с машинката.

Що се отнася до колбасите - пак от него знам /работи по складове/ - материалите за почти всички видове и марки идват от едно и също място. И представляват чували с циментно-подобна смеска. С надписи - телешки, лукакнка, шпек, кебапче, наденица! Mr. Green

# 2 746
  • Мнения: 353
Ха, Белинда, благодаря за идеята - аз със газирана вода не бях се сетила да я правя   bouquet
Вчера видях че има вишни по 1,20 и досега търсих рецепка за сок от вишни, засега ми се виждат малко сложни  Stop

# 2 747
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 596
Килограм вишни (изчистени от костилките) + килограм захар - стоят 24 часа. На килограм вишни се
слагат 4 аспирина.  После се насипват в бурканчета и се затварят. Не се вари. Пускат си сок, а плодовете
ги ползвам в кексове, мъфини, торти...
Може би ще стане и това. Узрелите
вишни са достатъчно меки да се пасират.

# 2 748
  • Мнения: 353
Благодаря ти Лалка, ще я пробвам задължително  Peace

# 2 749
  • На морето!
  • Мнения: 6 574
Аз също подстригвам мъжете вкъщи. Единият 0 номер, другият 2ри.
Дилянка, ти ме разби. Все се надявах тези "технологии" да са все още непознати на Бг производителите.  Sick

# 2 750
  • Мнения: 2 906
Три лимона хубаво ги измих със сапун и ги поизкиснах във вода със сода за хляб, да им паднат химикалите от кората, защото после и тя се "яде". Пъхнах ги във фризера до пълно замразяване. После ги смелих в комбайна - малко зор, но става - и тази каша се залива с три литра вода и се държи в хладилника 1 ден. На другия прецеждаш, добавяш 2 кг. захар и 1 лъжи4ка лимонтузу, бъркаш хубаво и е готово Hug

 Mоят вариант не е за концентрат. 2-3 лимона, измити и  нарязани на дребно се заливат с около7л вода. Прибавя се 1 кг захар и се бърка щом се сетиш. Престоява няколко часа, прецежда се, лимонтузу на вкус и готово....

# 2 751
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 519
а лимонтузу защо се слага  newsm78

# 2 752
  • Пловдив
  • Мнения: 27 011
а лимонтузу защо се слага  newsm78
За консервант. Ама примерно у нас се изпива за два дни, та не слагам. Няма смисъл.

# 2 753
  • Мнения: 2 906
а лимонтузу защо се слага  newsm78

  За  вкус. Индивидуално е.

# 2 754
  • Мнения: 31
Аз сама се подстригвам с машинката от 1г и половина, еее имам и 2 посещения при фризьор. Косата ми расте по-бързо.
 Помня я тази лимонада,но сега като се замисля колко захар отива и къде се трупа оле мале... Не бих отровила ничие дете с толкова захар. По-добре натурално без подсладители и без тях можем,нали темата е хитринки за справяне с кризата  Party Party
No sugar!

# 2 755
  • Пловдив
  • Мнения: 3 934
Тъй като не ползвам консерванти, а избягвам захарта и газираното, изцеждам сок от лимони (или други цитруси) и замразявам във формички за лед. Така винаги разполагам с цитронада, а детето се радва на кубчето лед, добавка за разхладителен коктейл, овкусител за ястие, част от съставка за марината на месо, обтриване на лице за свеж тен...и още сума неща.
belinda ме подсети  Hug за мента, но не съм откривала прясна по пазарите. Иначе и от нея ще си замразя на кубчета.
И това изобщо не е поради кризата, а защото ми спестява много време, пък е и здравословно.

# 2 756
  • Мнения: 936
Кубчето лед ( от изстискан плод) как се прави на цитронада? Само го пускаш в чаша вода ли?

# 2 757
  • Пловдив
  • Мнения: 3 934
Да. Може и в газирана вода. Въпрос на желание.

# 2 758
  • Мнения: 70
Супер темичка, записвам се да я следя  Hug

# 2 759
  • Мнения: 5 577
аз пък не намирам онази тема за актуалните промоции, да питам тук - свърши ми всичко за съдомиялната, ама всичко, да знаете някъде по големите вериги някоя актуална промоция?  Thinking
течност за почистване, ароматизатор, таблетки, всичко ми трябва

Общи условия

Активация на акаунт