Хитрини за справяне в кризата?

• 215 270
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 745
  • София
Мъжо се постригва сам с машинката.

Що се отнася до колбасите - пак от него знам /работи по складове/ - материалите за почти всички видове и марки идват от едно и също място. И представляват чували с циментно-подобна смеска. С надписи - телешки, лукакнка, шпек, кебапче, наденица! Mr. Green

# 2 746
Ха, Белинда, благодаря за идеята - аз със газирана вода не бях се сетила да я правя   bouquet
Вчера видях че има вишни по 1,20 и досега търсих рецепка за сок от вишни, засега ми се виждат малко сложни  Stop

# 2 747
  • Стара Загора
Килограм вишни (изчистени от костилките) + килограм захар - стоят 24 часа. На килограм вишни се
слагат 4 аспирина.  После се насипват в бурканчета и се затварят. Не се вари. Пускат си сок, а плодовете
ги ползвам в кексове, мъфини, торти...
Може би ще стане и това. Узрелите
вишни са достатъчно меки да се пасират.

# 2 748
Благодаря ти Лалка, ще я пробвам задължително  Peace

# 2 749
  • На морето!
Аз също подстригвам мъжете вкъщи. Единият 0 номер, другият 2ри.
Дилянка, ти ме разби. Все се надявах тези "технологии" да са все още непознати на Бг производителите.  Sick

# 2 750
Три лимона хубаво ги измих със сапун и ги поизкиснах във вода със сода за хляб, да им паднат химикалите от кората, защото после и тя се "яде". Пъхнах ги във фризера до пълно замразяване. После ги смелих в комбайна - малко зор, но става - и тази каша се залива с три литра вода и се държи в хладилника 1 ден. На другия прецеждаш, добавяш 2 кг. захар и 1 лъжи4ка лимонтузу, бъркаш хубаво и е готово Hug

Mоят вариант не е за концентрат. 2-3 лимона, измити и  нарязани на дребно се заливат с около7л вода. Прибавя се 1 кг захар и се бърка щом се сетиш. Престоява няколко часа, прецежда се, лимонтузу на вкус и готово....

# 2 751
  • Mediterraneo
а лимонтузу защо се слага  newsm78

# 2 752
  • Пловдив
За консервант. Ама примерно у нас се изпива за два дни, та не слагам. Няма смисъл.

# 2 753

За  вкус. Индивидуално е.

# 2 754
Аз сама се подстригвам с машинката от 1г и половина, еее имам и 2 посещения при фризьор. Косата ми расте по-бързо.
 Помня я тази лимонада,но сега като се замисля колко захар отива и къде се трупа оле мале... Не бих отровила ничие дете с толкова захар. По-добре натурално без подсладители и без тях можем,нали темата е хитринки за справяне с кризата  Party Party
No sugar!

# 2 755
  • Пловдив
Тъй като не ползвам консерванти, а избягвам захарта и газираното, изцеждам сок от лимони (или други цитруси) и замразявам във формички за лед. Така винаги разполагам с цитронада, а детето се радва на кубчето лед, добавка за разхладителен коктейл, овкусител за ястие, част от съставка за марината на месо, обтриване на лице за свеж тен...и още сума неща.
belinda ме подсети  Hug за мента, но не съм откривала прясна по пазарите. Иначе и от нея ще си замразя на кубчета.
И това изобщо не е поради кризата, а защото ми спестява много време, пък е и здравословно.

# 2 756
Кубчето лед ( от изстискан плод) как се прави на цитронада? Само го пускаш в чаша вода ли?

# 2 757
  • Пловдив
Да. Може и в газирана вода. Въпрос на желание.

# 2 758
Супер темичка, записвам се да я следя  Hug

# 2 759
аз пък не намирам онази тема за актуалните промоции, да питам тук - свърши ми всичко за съдомиялната, ама всичко, да знаете някъде по големите вериги някоя актуална промоция?  Thinking
течност за почистване, ароматизатор, таблетки, всичко ми трябва

Общи условия

Активация на акаунт