Цифричките зная,буквичките сричам,ФЕВРУАРче се наричам!

• 57 804
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Ох, горкото дете, дано не го боли много Praynig

Иначе може и да си права, хипотетично Дени също би била много щастлива най - вероятно, но като спомена финансовия ресурс, и нещо ме жегна Sad

# 211
то какво значи финансов ресурс? сега изплащаме огромна вноска по заема всеки месец. след 6 месеца максимум го изплащаме. ето един свободен финансов ресурс.повечето хора си имат подарено жилище и не оценяват това че спестяват 3 и 4 цифрени суми на месец. мъжа ми обаче иска друга кола, че нашата е на 20 години горе-долу. и пак вноски. аз мога да се тръшна и да кажа ще работя а децата болни здрави на градина, ще си мъкнат АБ там като останалите. що да ги гледам само аз и да лишавам всички от заплатата си? ама пък с вечни инфекции по ли е хубаво... Орлин колко АБ изпи покрай кака си. иначе и аз много исках трето, но си дадох сметка, че няма начин. нито финансова, нито физическа. помощ както знаете никаква нямаме. и все пак може да имаме и трето. с цената на лишения за всички и най вече за нас с мъжа ми. ни ски, ни танци  /не мога без тях и 6 години се измъчвам яко/. пак висене в къщи с бебе ..... вече сме на 35 г. и пак наедна заплата още 5 години... мислих мислих и се отказахме от трето. имаме две да са ни живи и здрави. ако бяхме 5-10 години по млади сигурно и трето щяхме да имаме.

# 212
  • София
Anaise , всеки си знае с какви средства разполага.  Naughty
Ние също нямаме собствено жилище, живеем в двустаен апартамент, на г*за на географията, който е на баща му на Християн. Нито можем да си позволим кредит за партамент, нито пък някой може да ни подари. Помощ за децата също нямаме, обаче свикнахме. Да, няма излизания, няма почивка, няма театър, кръчма, бар. На дискотека не съм ходила от 5 години, може и пвоече да са. Обаче децата са ми по-ценни. Колата ни е 14-годишна и в момента се нуждае от ремонт за почти 1000лв, иначе не можем да стигнем до морето с нея.
Всеки знае себе си. И всеки решава сам със своя партньор кое е оптималното решение. Пък и понякога решенията пристигат сами, под формата на две чертички. А не всеки има смелостта да отиде и просто "да махне проблема". Така че...каквото е писано. Не се заричайте за нищо, че не всичко е в нашите ръце.  Wink

# 213
Анайс, финансов ресурс означава минимална сигурност за мен, която ние нямаме. Разбирай - нямаме собствено жилище, нямаме възможност да изтеглим кредит, защото няма кой да ни помогне и с 1% от сумата, а за 15 години под наем, на заплати, не сме успяли да спестим. Т.е. с една заплата и кредит няма вариант да се справим, абсурд Peace

И тук не става дума за лишения от ски и екскурзия в чужбина, които и без кредит пак няма как да си позволим!

п.п. Колата ни също е 17 годишна...

# 214
Я назад с тези тийнове, моята кола пък а на 21 Simple Smile). Ама засега ми изнася да съм си с нея. Не, че ми хрумва да се пробвам с нея до морето.
А за бебенце, силно се надявам някой хубав ден да имам още 1, дано е преди 40 ....

# 215
ох много много искам още едно. аз не се притеснявам примерно от операциите. но искам вече да работя,да съм полезна за себе си и семейството си. исках да кажа, че всеки може да спести още малко и да изгледа и още едно дете, независимо сега колко има. но много зависи от възрастта, от това има ли кой да ти помогне. при нас това е решаващия фактор - липсата на помощ с децата - водене и взимане от градина, гледане докато са болни и т.н. с мъжа ми имаме хубави професии и доста платени за БГ, но какво от това като аз май едва ли имам шанс вече за свястна работа. работата ми е такава че се изисква много стоене в офиса и малко в къщи. и такамога да си окача трите дипломи в които съм инвестирала 10 години време, и усилия на стената. ще работя като продавачка на половин ден......докато децата сами почнат да се отглеждат следобедите, после .... незнам. това е равносметката при нас. не че няма да сесправим и с още едно, но ще е само напрежение в къщи, а аз искам вече да забравя стреса който изживях гледайки напълно сама децата. ако щете вярвайте но с Ема бях буквално ужасена и първите години никаква радост не съм изпитвала, имах чувството че се поболявам от стрес и нерви. сега е много по добре, с трето сигурно ще ми е радостно, но........дето клеми вика нищо не се знае Wink но пък и внимаваме уж Simple Smile

# 216
Anaise, а при 2 добри заплати имате вариант да ползвате гледачка за вземане от градина/училище и гледане, докато мама и татко се върнат от работа.
Ние имаме едни любезни съседи, които се опитват да използват майка ми за алианс-забавачка на сина им.
Мила, вие нямате ли предложение да запишете Свет с Никола и да си ги събирате двамката?

# 217
имаме вариант но е само вариант. не познавам такава жена дето да ги взима, дори срещу пари, а не по съседски. питала съм кой ли не. да неговорим че трябва вечер до късно да стои с тях и като са болни да се занимава с тях. няма такава жена,поне аз не  знам. и с това всичко се изчерпва......

а майка ти защо не гледа детето срещу заплащане?

# 218
  • София
И аз не познавам такава жена. Анайс, ама вие нали имате баба в София?  newsm78

# 219
имаме 2 баби и какво от това. предлагах им преди 2-3 години 1000 лв. на месец да ми помогнат с Ема, а аз да работя. ами отказаха и двете. малко ли са парите, какво ли......сега вече нищо не мога да им предложа, защото нямам. след време ще си живуркат с 100 лева пенсийка...

# 220
  • София
Е, все ще се пенсионират по някое време и ще могат да взимат децата от училище. Аз какво да кажа като първо имаме само една баба и второ не живее в София?  ooooh!

# 221
Клеми ами ти сякаш не щеш да разбереш Simple Smile няма да ни помогнат, как да го кажа иначе. свекърва ми си гледа другия внук освен работата си,на дъщеря си. а майка ми цял живот си е гледала брат ми,сега ще си гледа неговото дете. живеят си заедно. трета баба нямаме. може д апомогнат по някога  - майка ми един път в седмицата за няколко часа, а свекърва ми веднъж на няколко месеца за не повече от 2 часа. но това сама реши помощ ли е, аз съм при децата също,не съм на купон. няма уикенди,ваканции, седмиции. вечно сами с мъжа ми и все тичаме. просто няма да смогнем с трето ,а имахме желание.

# 222
  • София
Ето, пишеш, че свекърва ти работи. Тя отказала ли ти е в прав текст, че като се пенсионира НЯМА да ги води/взима от училище? Едно е помощ, като майката не работи, друго е, когато се налага вече.
За мен това, което пишеш Е помощ, защото аз и толкова нямам.  Naughty

# 223
от тази "помощ" се невротизирах жестоко. мисля че няма по гадно  нещо да гледаш как близките ти уж хора не щат да погледнат децата ти. да гледат как не си добре и че не се справяш,че умираш от ужас всеки ден. да така бях като останах сама с Ема на 3 години и Орлин на 1-2 месеца в къщи. а и преди това с контарции непрекъснати и с Ема в къщи. после с операция, с тежка количка, стълби,зимата......може би ако знаех че нямаме баби в града щях по добре да се мобилизирам. но знаейки че имаме се инквизирах защо аджеба не щат да помогнат. да вземат Ема за 1 седмица. от стрес нямах кърма. но да беше само това.....бях се зарекла да не говоря на тази тема, ама те на пак почнах, а не искам Simple Smile вече само за танцуване може да си говорите с мен Simple Smile
само ще кажа че вече като майка не си представям така да се отнеса някога с дъщеря ми, нито с сина ми.

и последно за да отговоря Simple Smile още като родих Ема имах прищипан нерв като теб и точно около 1-2 месеца адски болки при всяко движение. помолих свекърва ми да си вземе 1 седмица отпуска, но тя каза "всеки си има майка" и не дойде изобщо. а според мъжа ми майка ми се отнасяла с мен като към снаха си Simple Smile да ама не.майка ми всеки ден чисти и готви наснаха си, която не се прибира и и гледа детето. така че и за снаха не ставам както  виждате Wink

# 224
а майка ти защо не гледа детето срещу заплащане?
Защото въпросните родители не предлагат такова Simple Smile.
А ние си търсим някакви танци или балет за през лятото, защото девойката е с голям мерак за танци.

Общи условия

Активация на акаунт