Отговори
# 120
Секцио в Тина Киркова:
Ще опиша съвсем накратко, че си затрих писанията преди малко.

Подготовка и операция
1. Тоалет и клизма - хубаво е да си носите самобръсначка, иначе много внимателно ми направиха тоалета в отдел патология (където си бях от седмица преди това)
2. Подготовка - абокат + банка, драснаха ми тест за алергия към упойката, една инжекция в дупето (безболезнена), катетър (поставиха ми го много внимателно и усещането беше неприятно само за 1/2 секунда), почакахме банките да изтекат и на собствен ход отидох до операционната;
3. Сложиха ми нова банка, апарат за мерене на кръвно на другата ръка и упойка (наложи се да ме боцнат 2 пъти, понеже първия път ми самоподскочи крака и извади иглата, но и двата пъти не ме заболя грам)
4. Анестезиоложката почна да ме разпитва как съм и да ме боцка тук и там. Първо ми се затоплиха краката, после почнах да усещам само допир, но не и боцкане и в общи линии от гърдите надолу нищо не усещах;
5. По едно време ми падна кръвното и ми прималя (от упойката), но мина за не повече от минута (стандартно си се случвало така като те хваща тази упойка) и ми беше леееко затруднено дишането през цялото време;
6. Сложиха ми чаршафчето и всичко се почна; усещах само хлад и придърпване някакво и след 5 мин ми показаха дупе Grinning
7. Единствено имах ужасно треперене през повечето време (само от гърдите нагоре де);

Реанимация
1. Изтъркулиха ме на носилка до съседната стая и от носилката - на легло;
2. Донесоха ми багажа, подадоха ми тел (и веднага се похвалих!), извадиха ми и ми отвориха шишенца вода;
3. В стаята бяхме 3 момичета и като мина треперенето (след 1 час приблизително) сме си говорили почти цяла нощ;
4. Вляха ми още 1-2 банки; след това имаше 4 инжекции през около 2 часа.
През цялото време не съм усетила никаква болка, санитарките непрестанно ни проверяваха и бяха безкрайно внимателни
5. Минаха на 2 пъти за тоалет
6. След 24 часа ни свалиха катетрите, разходха ни до другия край на стаята и обратно (болката беше относително слаба, по-скоро като придърпване и бодеж от дясната страна) после на количка и в родилно отделение в твойта си стая. 

Родилното:
1. Бях на 5ти етаж в двойна стая, имаше си баня и тоалетна, които се деляха със съседната стая. Като цяло съвсем поносими условия като изключим, че леглата бяха много меки и неудобни;
2. На 1ви ден ни доведоха децата към обяд; взеха ги следобед за повиване, вечерта за баня и към 12 си ги прибраха;
3. На 2ри ден доведоха бебешорите в 6 сутринта и ги взеха 3 пъти през деня - плюс веднъж сутринта на неонатолог;
4. На 3ти ден ни ги доведоха в 6 и не ни ги взеха повече освен за педиатър (всяка сутрин ни казваха, че децата са ок и тежат едиколко си), преповиване и баня Simple Smile
Всяка сутрин ни носеха термометър; През деня ни носехас АМ през 3 часа и всеки ден минаваха да ни дават съвети за кърменето - преди да проимам кърма го държах 1-2 мин на едната гърда, 1-2 мин на другата и чак после шише, показаха ми как да си го държа да засуче, 3тата вечер ме посъветваха да не му давам добавка през нощта, а да се опитам само да кърмя и на сутринта наистина вече бяхме само на кърма.
Като страничен ефект имаше малко падане на кръвното и пищене в ушите, но нищо особено (+ това на етажа имаше кафене Wink)
Бяхме на диета до 4ти ден и само сънувахме храна Simple Smile
Всички бяха безкрайно мили, усмихнати и внимателни към нас Simple Smile

За толкова се сещам засега, ако някой иска да пита нещо - нека пита на лични.

Честито на всички, които вече са майчета и пожелавах леко раждане на всички останали!
Целувки на всички! ММММммммм:*

# 121
alice62 страхотно си обяснила.Радвам се че всички са били толкова мили Hug.А ти с избор на екип ли беше Thinking

# 122
Marini, имаш още време, току виж този път бебчето те изненада. Можеш да си правиш отвара от коприва – освен че помага за вдигането на хемоглобина, действа тонизиращо на мускулатурата – по 1 пълна супена лъжица в 0.3 л. се запарва за 1 час. Пие се 3 пъти по 0.1 л преди ядене /на мен ми е доста гадничко, но се надявам да има ефект, защото желязото на таблетки се оказва, че няма/. Другото, което може да пробваш е отвара от босилек Simple Smile

Froh, и аз се надявам да изчакаме до след Великден. Приготовленията са много вълнуващи, истинско удоволствие, дори когато се поумори човек малко. Радвам се, че се чувстваш добре.

Звездичка, пия арника по схема от хомеопат – 2х3 зрънца от 5 ch, като по време на раждането препоръча през половин-един час по 3, а след него отново 2х3. Мисля, че е някаква стандартна схема.

JMM, опитай с киви – 3-4 на празен стомах.

Хубав ден на всички!

# 123
ЧЕСТИТИО И ОТ МЕН ЗА НОВИТЕ БЕБОЦИ.ДА РАСТАТ ЖИВИ ,ЗДРАВИ И УСМИХНАТИ ДЕЦА.А НА МАЙКИТЕ-БЪРЗО ВЪЗТНОВЯВАНЕ newsm51
Хубав ден ви пожелавам на всички останали Hug

# 124
Хиляди благодарности на мама Алис  Hug Hug Hug Сега се поуспокойх  Praynig

# 125
Привет мами,

Искам и аз да кажа на мами Елчето, sonya_yancheva и anni2002 колко невероятно сладки са им дечицата...чак да не повярва човек че и ние носим такива бебоци в нас....

На мама anni2002 да честитя и рожденника – да ви е жив и здрав, много да ви слуша и помага. Wink

alice62 – много благодаря за разказа, от теб звучи не чак толкова страшно и болезнено...даже напротив. На мене ми подейства успокояващо...дано при всички с планирано секцио да мине така лесно...

# 126
Момичета аз не се притеснявам от килограмите и свалянето им,даже се надявам този път да си запазя някой Sad защото предния път свалих всичко и отново си станах кожа и кости,а с малко килца се харесвам повече,ама така е кой каквото няма това търси.сега проблема ми е запека Embarassed,дайте идея с какво да го преборя,знам че не е хубаво да се яде активия, овесените ядки и топла вода с мед не ми помагат,а тежестта в стомаха ми тежи повече от бебо.
И аз бях така....даже моят мъж каза, че сега  съм по-хубава....ама ме лъже сигурно Mr. Green....като си гледам снимките от преди да забременея то само нос и очи се виждат, за цици и дупе да не говорим, аз и сега нямам....но на крака съм качила.... Crossing Arms
Запек??? Нито с Кал, нито сега съм страдала от тава чудо....ям за закуска портокал, на обяд крем супичка(без мляко), следобяд кивита и за вечеря салата....това е рецептата против запек.....
Повече целулоза мила и ще мине......и шоколада помага при мен.... Crazy Crazy Crazy
Е не всеки ден....но като видя, че ми става тежко, минавам на този режим.

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 15:19 от sladkish4e

# 127
Здравейте, мами!
Честито на всички мами който държат в прегръдките си малките си бебчета!
Днес се прибрах, не смятам да описвам кошмара, който преживях.
Благодаря ви за пожеланията! Сега оставам сама с мислите си дали бебето е добре, в четвъртък съм на лекар Praynig

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 19:48 от неличка

# 128
неличка Hug Hug Hug
Добре завърнала се.
Дано от тук на татък само хубави неща да те спохождат. Praynig
И аз бях тека декември месец, когато Кал се разболя от това гадно автоимунно заболяване и не знаех на кой свят съм....но се забравят лошите неща....сега само напред гледай....

# 129
  • Варна
неличка, дано всичко е наред,стискам палци.
Опитай се да се успокоиш.Това сега е много важно.

За запека тук някъде четох за свещички Eva Q, пробвах ги много съм доволна.За 15 мин.
действат и са специално за бременни и кърмачки.

# 130
ЧЕСТИТО МОМИЧЕНЦЕ НА ГЕРИ! Много хубаво име сте избрали! И Леа е много хубаво, звучат като от приказка Леа и Кая! Heart Eyes
АНИ, ЧЕСТИТО НА ЩАСЛИВИЯ ТАТКО! МНОГО СЕ РАДВАМ ЗА ВАС, ДАНО И ЗА НАПРЕД ДА СТЕ ТАКОВА ЩАСЛИВО СЕМЕЙСТВО КАТО ДОСЕГА! Simple Smile

Неличка, от цяло сърце ти съчуствам! Дано Господ да е с теб и всичко с вас двамата с бебчо да е както трябва! Praynig Hug

# 131
Сега си записах телефоните на 2 "вестителки" Mr. Green.... гледам в темата и не знам от къде им имате телефоните, а то в албумчето #Crazy....първият път с Кал не съм звъняла на "вестителки"...

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 16:10 от sladkish4e

# 132
Здравеайте момичета .Доста съм изпуснала.
Честито на всички майчета  bouquet  bouquet  bouquet
sonya_yancheva
alice62
look_ani
bibi
Гери - дано не съм изпуснала някого Embarassed
И имената които сме им избрали до едно ми харесват Peace
Голям бебевалеж.Като ви чета и  Shocked не остана време момичета.Аз също поприготвям каквото е останало.Дребни довършителни ремонти в къщи и покъпки дребни.
За покупките - Не харесвам много това което съм купила за изписване.......ако имам време и сили май ще ходя да търся друго.
Взела съм едно одеалци по дебело ако е много студено и едно друго мекичко за по топло време.И това е.Порт бебе няма да вземам.
Все ми се струва, че малко неща съм приговила, че нещо много важно ми убягва и напъвам мозък да се сетя ама нъцки ooooh!.
За плацентата - питах и в предната тема, но май никой не отговори.Практика в болниците ли е да ни приспиват с упойка ,за да огбедат и да ни зашият.Упойките много ме плашат и по точно пълната упойка - не знам защо newsm78.Може би защото няма да имам контрол никакъв над ситуацията.
За багажа за болницата - освен стандартните неща съм взела и цяла кутия подплънки за кърма Rolling Eyes.Май няма да ни трябват в началото и смятам да ги махна от багажа newsm78.
Моите не са опаковани всяко отделно и се притеснявам да взема само няколко - няма май да са стерилни при това положение.
Не знам защо точно такива са ми купили - като не можах аз да ида да си избера Sick
Помпа за кърма не съм купила - ако потрябва по спешност ще ми донесат.Доколкото знам те са стерилни в кутията и за първо ползване не се нуждаят от стерилизация или бъркам newsm78
Ох дълго стана,ама като пиша рядко и толкова много неща ми се въртят в главата Embarassed
Приятен неделен ден от мен.Ще гледам пак да се включа Hug

# 133
Неличка Добре си се завърнала!И аз ти казвам да мислиш позитивно...съвсем скоро ще гушкаш здраво и красиво бебоче!  Hug Hug Hug
Хъни - Бъниостави си ги подплънките Peace На снимките от изписването на дъщеря ми съм с мокри петна на гърдите  Laughing Laughing Laughing
JMM не съм го чувала това за активията,аз си хапвам и ми помага много Peace

# 134
Хъни - Бъни, за раждането на плацентата задължително бият метаргин и това се случва малко преди бебето да се роди. Ако раждаш без упойка, слагат местна само за шевовете /ако има такива/. Нямам идея какво налага пълна упойка...може би при възникнал проблем, ако плацентата не е цяла и т.н.
За помпата - мисля че трябва да се стирилизира /поне при моята така съветват/. Но няма проблем преди да ти я донесат това да се направи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт