Отговори
# 135

За помпата - мисля че трябва да се стирилизира /поне при моята така съветват/. Но няма проблем преди да ти я донесат това да се направи Simple Smile
Моята я стерилизирах още вчера и сега ми е в багажа.
Не смятам да я стерилизирам след всяко цедене.  Цедя и мия с бебешки сапун.Така правех и с каката. Взела съм я за всеки случай, но искам бебето да си засуче от гърдата, а не да го приуча на шише.

# 136
navail, с избор на екип бях (в реанимацията 2 от 3 бяхме така и нямаше разлика в отношението)
Забравих да кажа - операцията беше в понеделник, а петък в 12 ни изписаха, връчиха ни епикризите и по живо по здраво.

# 137
  • Düsseldorf
Помпата за кърма има смисъл да се стерилизира, ако ще се дава млякото на бебо - от една страна е добре да не се губи точно първото мляко с коластрата... От друга, обаче, най-добре е бебето да суче само, а не да му се дава с шише. На всичкото отгоре стерилизацията е само за няколко часа, после и без това трябва наново. А и след всяко цедене как ще я стерилизирате пак в болницата?
Та, с 2 думи, е все тая според мен стерилизирана ли е или не е.....

# 138
Аз ще нося помпата по-скоро за корекция на зърната и нямам намерение да я стирилизирам в болницата. Подкрепям Alex_shu - струва ми се ненужно да цеди и да се дава на бебето, стига естествено да няма някакъв сериозен проблем. Но има ли проблем трябва да влезеш във война с персонала, за да се съгласят да дават изцеденото /поне на повечето места е така Sad /

# 139
За помпата за кърма - аз дори не съм я купила.
Все се въздържам от тази покупка.От стерилизатор за микровълнова също.Отделно, че уж имаше промоция на помпите ама като проверих на няколко места ни чули ни видели ooooh!.Помпите на Авент все са си 80 лева и това е.
.
Аз имах предвид ако се наложи цедене при напрегнати гърди все ще отскочи някой да ми я донесе.Няма да се дава изцеденото на бебето - само за мама ще е помпата.
От аксесоарите за хранене съм купила само едно малко шишенце на Авент от тези без Бисфенол - евентуално за водичка и това е.Общо взето все се надявам да мина без шишета, стерилизатори, помпи и т.н, но напосредък все попадам на приятелки имали проблеми с кърменето и така подробно ooooh! разказвам какви точно проблеми са имали.И все повтарят Оооо помпа за кърма задължително да не станеш като мене ooooh!.Опитвам се да са настройвам за обратното, но и на мен прекалено идеализиран вариант ми се вижда особенно за жена без грам опит в гърменето.
Неличка забравих да ти кажа добре завърнала се Hug.Всичко ще е наред с бебенцето ти HugМалко остана.Скоро ще се гушкате.От тук насетне само хубави моменти да те чакат и едно леко и прекрасно раждане Hug

# 140
 Качих в албумчето още малко снимки, за да видите и мен и каките

# 141
Елче много сте сладки  love001а малкия направо да го схрускаш.Пращам ви целувки.

# 142
Неличка мн се радвам че всичко е добре с теб и бебето....лека бременност докрая

Елче – изглеждаш страхотно, а малкия е просто разкошен бонбон...каките и те изглеждат доволни...сигурно и помагат

# 143
Хъни - Бъни, при теб всичко ще е наред и няма да имаш нужда от помпа Simple Smile. Аз също до последно мислех да не вземам и ако не се притеснявах заради плоските зърната, нямаше да взема.
Защо си решила да даваш вода? Ако кърмиш, каквото е намерението ти явно, бебето няма да има нужда, тя само ще го залъгва и изпитото количество ще е за сметка на кърмата. Това на теория, но предполагам, че много мами ще го споделят и от опит. СЗО препоръчва до 6 месечна възраст бебетата изключително да се кърмят и да не се дават никакви други течности, включително и вода, освен ако няма лекарско предписание за това.  

# 144
  • София
Момичета нормално ли е да ме боли корема/още не съм влязла в 9 м/става ми лошо и имам киселини-докторката каза,да пия нош па и магнезий-това било достатъчно,но мен  като ме"среже корем"имам чувството че се почва.Ако някои има подобни неразположения да сподели,че съм притеснена(с първата бременност нямам спомени да съм имала болки по това време на бременността.Благодаря ви!!!

# 145
reniris и аз съм така от седмица и половина някъде ми става лошо,гадими се,имам ужасни киселини за който и Талцид не помага ooooh!,но нямам проблеми с корема-освен от време на време леки контракции

# 146
reniris мила и аз имам контракции,а предния път даже не знаех какво е това докато започнах да раждам,обикновено се случва когато съм ядосана нещо или съм под напрежение,затова гледам да съм спокойна,още малко остава така че пий нош па и магнезий и аз така действам и помага. Hug

# 147
и аз съм същата от седмица насам, едно дърпане и боцкане долу в корема и леко гадене...ама нали ми е първа бременност и не съм сигурна дали са контракции...голям зор - само ходя прегъната и се моля малкия да не тръгне преди секциото...може ли някоя от вас да ми каже какво представляват контракциите и колко време преди раждането се появяват...че сериозно започнах да се безпокоя...

# 148
  • Düsseldorf
Аз, например, ще раждам секцио, и знам, че няма да ми дадат веднага бебето, така че ще се наложи да се цедя. Още повече, че в началото няма да имам много кърма  Cry, вероятно... И би имало смисъл да не хвърлям първото мляко с коластра, обаче вече изложих и мотивите да няма много смисъл от стерилизацията....
Аз ще нося помпата по-скоро за корекция на зърната и нямам намерение да я стирилизирам в болницата. Подкрепям Alex_shu - струва ми се ненужно да цеди и да се дава на бебето, стига естествено да няма някакъв сериозен проблем. Но има ли проблем трябва да влезеш във война с персонала, за да се съгласят да дават изцеденото /поне на повечето места е така Sad /

# 149
Здравейте и от мен !Днес ако не разбера какво са контракции ,няма кога да е  Sick
Адски се преуморих,то не беше чистене ,после разходки ,после мъжа ми донесе вече изпраните килими и пътеки и досега ги слагахме  ooooh! Краката ужасно ме болят и сега ще си почивам пък каквото ще да става Praynig
Днес излязох на разходка и се принудих да си купя едни маратонки ,защото с моите ботушки и крачка на можех да направя Sick
Маратонките ги купих за 15 лв от един ром на пазара  Joy Joy Joy
Така не съм се радвала на покупка никога  Joy Едни широчки ,белички ,точно за отеклите ми крака ,40 номер Laughing
И аз пак да си кажа ,че утре вече ако не ми дадат документите - пращам мъжа ми  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт