Отговори
# 150
Данчето като каза отекли крака,нещо ми се върти за извара в главата,ама точно за отоците ли беше newsm78 не се сещам,иначе и моите тази вечер са отекли,не знам как ще я карам,то много неща наведнъж се събраха.

# 151
Леле и аз днес се преуморих ужасно. Кръстът ме боли, а и коремът даже малко. То не бяха едни разходки, едни чудеса от сутринта. Но то с това страхотно време, а и най-после си дойдох във Варна и съм като не видяла, направо съм на седмото небе, как ще си тръгвам после за Търново, не знам. Но слава богу, до тогава има доста време. Сега съм се захванала да доизпера вече последните неща на беба, утре и моите неща за болницата и вече край с голямото пране.

Данче, наистина е странно, че още не са ти дали документите. Гледам, че си по-напред от мен по седмици, а на мен ми дадоха всичко още преди седмица някъде. Пращай мъжо да се разправя, че да си спокойна, пък и си си в правото.

# 152
  • София
Цитат на: alesya link=topic=484006.msg14587291но ъсприл да#msg14587291 date=1269198265
и аз съм същата от седмица насам, едно дърпане и боцкане долу в корема и леко гадене...
така е и при мен но понеже през перва бременност не си спомням подобни проблеми и за това се шашкам - моето секцио е чак края на април дано устискам до  тогава  Laughing

# 153
Защо си решила да даваш вода?
Абе не съм решила ама това инфо от приятелки дето явно не четат тука - де да знам newsm78 просто съвети, съвети.......И без това ме гледат и слушат като екзотична птица за всичко Rolling Eyes
И аз като овчица от стадото - взех едно шишенце от зор заман дето се вика.
Повече не мисля да купувам.Стерилизатор и помпа също ще чакат.Дано да нямам проблеми и бебе да зусучи както си трябва.Инструкцията за кърмене ми е на първо място в багажа за болницата.
Данче душицо забравих да ти кажа, че аз ходих с мъж ми, вблезнахме двамцата и направо си казах аз идвам за това и това.И нямаше хък - мък.
Сдобих се с документите.Да не ви разправям обаче каква липса на информация в тази обменна карта - то даже при мен е Направление на бременната до АГ - отделение.Все тая де.
Та от към инфо е едно няма нищо.Не знам кой лекар от това нищо може да се ориентира за каквото и да било.
Смятам всички направени изследвания да са с мен в една папка при нужда - подредени и надписани и така.
Отделно писа нещо си за таза дето не го разчитам, но не си спомнян таз да е мерил.На вас как ви мериха таза - като как се извършва това чудо  newsm78

# 154
Неличка, добре завърнала се у дома и се успокой! Hug Всичко ще е наред с бебчо! Peace
Елче, много хубави деца си имаш! Flutter
Хъни-Бъни, на мен не са ми мерили таза, но моят е очеизбождащо подходящ размер за нормално раждане!
Аз пък си му давах вода на Саши от самото начало, въпреки че беше само на кърма до 4м., а след това - до 6м. с добавка АМ на вечерното хранене! Винаги съм се съобразявала да е след хранене и да не му се пълни излишно корема, но никак не можех да си представя в летните жеги да не му давам вода.
И днес не родих и съм сигурна, че ако след тези физически усилия тоз бебок не се появи, пак ще се преносва.  Confused
kaat, благодаря за полезните съвети! Ако до края на другата седмица няма развитие по въпроса, ще се вземат всякакви мерки! Hug
milli_vanilli, ей сега е момента за другият начин за предизвикване, затова се спасявам, докато морния ми мъж не е заспал! Heart Eyes
Спокойна нощ на всички и утре искам бебетаааа! Hug

# 155
  • София
Привет, милички.

Честито на мамите! Елче, Соня, Гери, Алис много, много топли прегръдки от мен!

Данче, както каза и J_M_M, изварата е полезна за нас с отоците... Аз се опитвам да я ям, но тази от магазина има отвратителен вкус - нищо обшо с истината, съдържа и консерванти и ефекта май е нулев.. поне при мен. Лекарят ми от 5 месеца поне при всяко посещение ми повтаря да ям извара заради белтъка, да не близвам сол. Мисля да пробвам бани с хладна вода и морска сол. Прочетох го в нета и ако няма сериозен  ефект, то поне ще има временно облекчение.
Ти имаше ли албумин при изследванията?

# 156
Здравейте и от мен,

reniris , нормално е да те боли. И аз съм така. Придърпва ме здраво и то вечер и е като менструална болка, точно каквато имах преди да тръгна за болницата с първото бебе. И като започне така да боли,си мисля, че дошло времето, а болката спира по някое време и все едно нищо не е било Crazy. Питах доктора и той ми каза,че с първа бременност бракстън хикс контракциите не болят обикновено. С втора бременност могат да са болезнени, а с трета било още по-зле. Това е защото матката е по-чувствителна след едно раждане.  И аз имам киселини и то от доста отдавна, и денем и нощем ме тормозят... Хайде още малко остана Grinning

Това на теория, но предполагам, че много мами ще го споделят и от опит. СЗО препоръчва до 6 месечна възраст бебетата изключително да се кърмят и да не се дават никакви други течности, включително и вода, освен ако няма лекарско предписание за това. 
От опит - аз кърмех на поискване без да му давам вода или каквото и да било 6 месеца, и си беше едно здраво и едро бебе, все ме питаха с какво го храня  Joy

Кърмете си бебчетата на поискване-денем и нощем Peace. В началото докато няма кърма, коластрата върши работа,защото на бебетата коремчетата са малки и им стига това, което им даваме. После като слезне млякото, хич и не се притеснявайте да следите часовниците или да се цедите за да знаете колко милилитра има в гърдите. Цеденето трябва да е главно за облекчение на напрежението. Ако бебето е доволно, расте и пълни памперсите - значи му стига кърмата. Кърмата се усвоява за 90 мин. напълно, така че не може да се претовари стомаха ако се храни през 2часа примерно, а от вода няма нужда,защото съдържанието на вода в кърмата е много голямо, около 80%.

Хайде лека нощ на всички  Hug

# 157
  • София
целувки на всички  Hug - поуспокоих се и приех , че това е нормално  Simple Smile ,  но пак си ме е страх де да не тръгне бебо да излиза преди секциото , че за какво ми е секцио като изживея болката
 Mr. Green

# 158
Елче - да са ти живи и здрави и трите съкровища!!  Heart Eyes
Момичета, видяхте ли Елчето какво бедро вади?? Ген ли е, чудо ли е?  Flutter

# 159
Привет!
Не съм в час с темите, защото днес гледах да приготвя окончателно всичко за бебчето и все изниква по нещо, което да оставя за родителите ми и мъжа ми. Утре влизам в МД за изследвания и подготовка за секциото, което така и не знам кога ще бъде.
Записах си телефоните на вестителките. Simple Smile Следващото ми включване вероятно ще бъде с бебче на ръце, освен ако не ме отложат за следващата седмица и не решат да ме пуснат в "отпуска" през уикенда.

# 160
Moмичета пиша ви посред нощ, защото ставайки до тоалетна и поглеждайки телефона си намирам следното съобщение написано вчера в 23:34 часа:
" Вяра, пише ти мама EXCELLENT. Днес (т.е. вчера 21.03.2010) в 19:49 дойде на бял свят малката ми дъщеричка  ИВАЙЛА със завидните мерки 3250 кг. и 49 см. Секциото е успешно. Сега ни чака възстановяване. Целувки на всички коремчета!"

Честита рожба мила Excellent!Да е жива и здрава малката Ивайла и да расте умно и красиво дете! Бързо възстановяване на теб!

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 03:42 от Вяра♥

# 161
Добро утро,
честита рожба на Excellent
да е жива и здрава и много да ви радва Hug
Хъни - Бъни да споделя за меренето на таза,с първата ми бременността обменната карта ми я бяха написали както им падне(вместо килограми ръст и обратно вместо ръст килограми) не помня но имаше и други грешки и след като в края на 8-я месец си смених наблюдаващия гинеколог той се зае да провери всичко и точно тогава разбрах как се мери таза ,с един предмет подобен на  големи щипки само ги допря до двата кокала(които при мен по принцип стърчат но по време на бременността изчезват) а сега не ги е мерила но все пак при нея си раждах и първия път и зная че си знае работата жената.

# 162
  • София
ВЕСТИТЕЛСКИ АНОНСТАЗИ НОЩ КЪМ 4 СУТРИНТА НАШАТА СМЕЛА ИВЕТА Е СТАНАЛА МАМА НА МЛАДЕЖ С ПРЕКРАСНИ МЕРКИ - 3 кг. И 50 см
Раджането е било нормално, протекло е бързо. Към 12,3 са и изтекли водите и право в болницата/МД/. Име ще имаме по- късничко.
Ивета, нека ти е жив, здрав и щастлив. Много да те радват и бебо и баткото  Heart Eyes
Явно тази сутрин е добра за бебевалежа  Laughing
EXCELLENT и Гери, нека бебоците Ви са най-здравите, сладки и спокойни бебчета, да се обичате и слушате взаимно  Heart Eyes

# 163
Честита радост на Иветаа!  smile3525 еха почна се....

# 164
Честита Ивайла на мама Exellent!!! Много да ви радва и да е здраво и послушно бебе!!!

Честито и на iveeeta!!! На теб ти пожелавам да си все така силна и да имате вече само хубави изживявания с двамата младежи!

Колко хубава сутрин - с 2 нови бебенца! Снощи последно като четох нямаше никакви новини, а днес - цели 2! Супер!

Елче, не мога да не отбележа колко добре изглеждаш! И какво тънко краче имаш (даже сигурно са 2 тънки крачета  Wink )! Блазе ти! Каките са толкова сладки! Те на колко години бяха? 12 и 14? Или бъркам...  newsm78 Дано да ти помагат с малкия принц!

Общи условия

Активация на акаунт