Триваго или как да печелим пътувайки и/или споделяйки

• 56 976
  • 533
  •   1
Отговори
  • Бургас
Наскоро открих (надали съм открила топлата вода де) този сайт http://www.trivago.bg, който се оказа доста заинтригуващ. От една страна е доста полезен за пътуващите, тъй като това е международна платформа за споделяне на впечатления, цени, снимки, пътеводители за места в целия свят - хотели, ресторанти, атракции или просто красиви места за посещаване. Всеки може да сподели впечатленията и така да помогне на хората, търсещи информация за дадената дестинация. Хубавото е, че от това може да се печелят и пари Party Да, и не трябва да се прави нищо кой знае колко сложно - не се влагат пари, не се цъка по реклами, не се налага да спамиш наляво-надясно, просто отделяш малко време и споделяш своите впечатления и снимки от местата, където си бил. Може да са някакви екзотични или не чак толкова дестинации, а може просто да споделяш за интересните места в твоя собствен град. Да споделиш снимки от посетените места. Или пък да оценяш мненията и снимките на другите, за да покажеш доколко полезни са според теб. Ако има заинтригувани, ето как става "номерът". Като начало, трябва да се регистрирате. Може да го направите като се включите като нечий приятел (примерът е с моя профил, ако решите да сте мои приятели):

Попълвате исканите данни, потвърждавате чрез активационния мейл и воала - вече сте член на общността. Сега трябва само да изберете за какво ще пишете. Това става лесно така:

В търсачката пишете нещото, за което искате да пишете или да качите снимка и ако го има, добавяте мнение или снимка от иконките вляво. А ако го няма, се свързвате с някой от екипа, за да го добави и тогава да можете да пишете. Принципно може да се пише и без да е добавен обектът, но тогава се получават много малко от така наречените "триваго мили", с които се оценява всичко и от които всъщност печелите парички. Ето как изглежда прозорецът за писане на мнения:

Дясната опция долу е за да дадете детайлната си оценка и тогава да изпратите, но може и направо да изпращате с лявата опция. Прозорецът за качване на снимки е разделен на две, за да си изберете кой начин на качване предпочитате. След всяка качена снимка, ще трябва да попълните какво точно изобразява (интериор на хотела или околности или друго - избира се от падащо меню), както и времето на снимане.

Според това как са ви оценили другите потребители (всеки може да слага оценки на дадено мнение или снимка, според това, доколко полезни са според него), процентът и съответно милите, които получавате се променят.

Вие също може да оценяте другите и по този начин пак получавате по една миля за всяка дадена оценка. Най-лесно става оттук:

По всяко време, като кликнете на милите си, ще ви излиза тази страница, където е детайлната разбивка на събраните от вас мили, както и на колко парички се равняват за момента (това е променлива величина). В началото на всеки месец, събраните мили се превръщат в реални пари, които пък щом имате 25Е може да се изтеглят  от подменюто "Банкова сметка":

Въвежда се имейлът, с който имате регистрация в Пейпал или Мънибукърс и готово - след около 2 седмици, ще имате парички в акаунта си в съответната разплащателна платформа и може да ги ползвате, за каквото имате нужда.

Пропуснах да кажа, че често се обявяват различни специални задачи и мисии, когато се получават допълнителни бонус мили за мненията и снимките. Примерно аз участвах в мисията, посветена на празника на София и за всяко мнение или снимка от софийски обект, получих допълнителни мили. Общо взето е това и си мисля, че това е достъпен, лесен и забавен начин за подпомагане на семейния бюджет, особено от хора имащи време за малко писане. Ако съм ви била полезна и искате да се регистрирате като мои приятели, за да си помагаме - моля, ще се радвам да го направите, като линкът за моя профил е в подписа ми Flutter Но пък не е задължително и може да си се регистрирате и направо в сайта - така или иначе не губите нищо Peace

П.С. Всички снимки са линкове към по-големи такива.

П.П.С. Ако модератор прецени, че мястото на темата не е тук, нека я премести (или изтрие ако прецени, че нарушавам някакви правила)  bouquet

Приятно пътешестване  Wink

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 13:11 от bradata

# 1
  • Видин
От днес цъкам и аз  Rolling Eyes

# 2
  • София
брадичке, и мен ще ме видиш там сред приятелите  Hug

# 3
Аз съм доволна от сайта. Изкарах 1 месец и паричките са добри, малко са, но не е като по цял ден да седиш пред компютъра и после- нищо. Но е хубаво да се отбележи, че е добре да пишете полезни мнения и да публикувате снимки, защото без тези неща трудно ще се изкарат същите пари. Поне аз за себе си това съм забелязала.
Хубаво сайтче и и хубаво оформена тема   bouquet

# 4
Много хубаво си оформила темата и ти прави чест, че не криеш, че всеки може да се регистрира и без покана   bouquet  Поздравления за това!

Като ветеран в сайта (вече близо 6 години  Crazy ) имам само да добавя, че в началото възможностите за "изява" са доста ограничени и заплащането - ниско. Но с времето всеки има възможност да се издигне и да поеме по-отговорни задачи, които съответно са и по-добре платени.  Има няколко потребители, които се издържат от триваго, а живеят в страни с по-висок житейски стандард от БГ  Wink

# 5
  • Бургас
Благодаря ви момичета (Ели, видях те вече мила Hug И още една лакова маниачка също Mr. Greenbouquet Татянка, благодаря ти и на теб - няма смисъл да крия фактите, пък и не съм фен на максимата за целта и средствата - излагам всичко, пък всеки си преценя. А може и да си помагаме - я с някой глас (заслужен все пак де), я с инфо Peace Погледнах профила ти и благородно завидях - повече за посетените места, отколкото за милите и положението Mr. Green Но пък който не може да пътува много, може да чете и да гледа снимки - понякога аха да се пренесеш на желаното място Flutter
А за парите - ами бавно, но славно - в крайна сметка просто се иска малко време и желание, а резултатите сами могат да ни мотивират. Аз самата съм на моменти и пиша само като ми дойде музата, но пък влизам да зяпам снимки и да чета чуждите впечатления. Още не съм се ориентирала и аз за всичко, но пък малко по малко и това ще стане. А и хората там са отзивчиви и помагат Party Забелязах, че въпреки че в БГ платформата не са ми отключени разни функции (да добавям сама линкове, обекти и др.), то след 10000 мили, влизайки през английската платформа, мога да го правя newsm78 Ще чакам и тук да стане - доколкото разбрах, трябва да имам над 50000 мили и да "кандидатствам" Rolling Eyes Малко по малко ще вървим напред, защото е интересно и не знам дали някой оттук ще достигне до фазата, да се издържа от Триваго, но самата перспектива ми изглежда чудесно Crazy

# 6
  • Бургас
 Благодаря, bradata, там съм вече Simple Smile Пари няма да изкарам, но колко места, колко впечатления...!

# 7
Здравейте, имам един въпрос . Регистрирана съм в този сайт от 4 дена. Написала съм някой статии, качила съм и няколко снимки.Това което ми прави впечатление е , че за разлика от снимките, които се разглежат веднага, статиите ми все още стоят непрегледани отредоктора.Това нормално л;и е или тряба да пиша на някой.Благадора за отделеното време.Лек ден

# 8
  • Бургас
Ами в Триваго хора на заплата май няма и всички са там на доброволни начала, което значи, че и самите редактори вършат работата си в свободното си време и затова не винаги правят всичко бързо. Аз имам да получавам една награда отпреди седмица и половина и още не са ми начислени тези мили, ама ще си чакам Mr. Green Иначе ето какво е писано във форума там относно статуса на снимките, но това се отнася и до мненията:

Цитат
Във вашия профил в дясно на снимките, има точки в синьо, оранжево, жълто и червено. Сега ще поясня какъв статут изразяват те:
Първата е синя.
Това означава, че вашата снимка е изпратена успешно в триваго и очаква да бъде одобрена или отхвърлена от редактор.

Втората е оранжева.
Това означава, че вашата снимка е одобрена.

Третата е жълта.
Това означава, че снимката се преглежда от редактор.
Тази жълта точка понякога се получава и когато снимката не е изпратена успешно. Моля, кликнете на жълтия кръг и натиснете редакция.

Четвъртата е червена.
Това означава, че снимката ви е отхвърлена и като цъкнете на червената точка, ще прочете поради каква причина е отхвърлена.

Пожелателно е мненията да са написани грамотно и без правописни грешки, а снимките да са ясни и да не са обърнати на една страна Peace

# 9
Ами в Триваго хора на заплата май няма

има, има!

# 10
  • Бургас
Брех, не знаех Crazy 'звинете Mr. Green Ама надали са много и редакторите и админите надали са сред тях или бъркам Rolling Eyes

# 11
Може да минат 2-3-4 седмици докато ти одобрят мненията. Но макар и неодобрени другите могат да ги оценяват.

# 12
Регистрирах се Simple Smile
Нямам време сега, но довечера ще видя.
Може би ще качвам повече снимки.
Правят ли проблем, ако са с фотографски таг - дребно надписче на снимката "Еди кой си фотографи"?
Че не ми се качват без надписа. Blush

# 13
  • Бургас
Попитах, тъй като не знаех и отговорът е - няма проблеми, може да се качват Peace

# 14
Благодаря ти!
Мисля, че трябва да ме имаш като контакт, пак съм Еовин, eowynofrohan.
Мисля, че през теб се регистрирах Simple Smile
Така че ще можеш да видиш снимки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт