Триваго или как да печелим пътувайки и/или споделяйки

• 56 919
  • 533
  •   1
Отговори
# 525
Хайде пак аз с въпроси да дойда  Mr. Green

Или ви е минал мерака на всички да се занимавате със сайта или всичко ви е ясно и за това не пишете тук  Wink

Защо е толкова мудна работата в триваго?
.....
Ясно ми е, че около празниците всички са заети и никой не е на щат към сайта, но въпросът ми е така ли е постоянно или този период на почти нулева активност е постоянен?

На мен лично меракът ми мина, когато направих 9 000 мили.
Пишех в английската платформа с идеята, че в противен случай английският ми съвсем ще атрофира, докато седя вкъщи повреме на майчинството и по цял ден готвя и пера (аз гледах моя син с памучни пелени и ги перях  ooooh! )
Друга причина да се регвам в английската платформа е, че момичетата тук пишеха, че оценките им в българската платформа се бавят. Там това не е така.

А най-много не ми хареса това, че имаше потребители, които пишеха на родния си език (испански и италиански), но си оценяваха моите мнения на английски, при това - с минимален брой точки. Направи ми впечатление, че бяха оценили и огромен брой снимки, пак с минимален брой точки. Писах на гида си и той беше на мнение, че липсват солидни доказателства, че го правят злонамерено  Stop Съответно, спрях да пиша.

А сега, след като не се дават мили за мнения, май няма кой знае какво да правя в триваго с моя ранг на 9 000 мили - така че, и да пиша, и да не пиша... До колкото разбрах, се очаква потребителите с малко мили да се преориентират към описания на хотели. Поне аз така разбрах.

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 00:00 от Fall

# 526
Този сайт винаги ми е бил много объркващ, още от преди да се пробвам да пиша, за планиране на пътувания и мнения за хотели използвам други. Моят личен опит с триваго е доста разочароващ, не се учудвам, че хората търсят информация тук, вместо в самия сайт както си е редно. Мен лично ме отказа пренаписването на мой текст по абсурден начин. Изрази от рода 'Вие може да се подкрепите в ресторанта..." или 'може да възстановите тялото и духа си' ми се струват несериозни Simple Smile Предпочитам точна и ясна информация, разни раздути описания в стил 'бля бля' няма да си направя дори труда да прочета. Въпрос на гледна точка, определено не е моя сайт.

# 527
И аз не останах очарована от сайта и организацията. Най смешното е че като се регистрира нов, и няколко човека започват да му дават насоки  hahaha Лично на мен ми е достатъчно да ми се каже веднъж. Затворен кръг е, и така искат да бъде, поне за българската версия.

# 528
  • София
В триваго всички, в т. ч. редакторите и админите са потребители точно като вас. Всеки си има някаква професия и влиза в сайта кой за развлечение, кой за малко кеш и т.н. С времето по-мотивираните стават редактори, но все пак не са хора на заплата и всеки дава своя принос с идеи за промени. Това е една самоуправляваща се общност от туристи, в която винаги най-ценени са били тези, които изказват градивни критики, защото така разбираме какво не е наред гледано от вън.
Ето сега админ описания работи усилено по забележките написани тук от последните дни във връзка със стила на описанията и скоростта на одобряване. От негово име Ви благодарим за забележките.
За кликанията и даването на оценки на мнения, поне в българската платформа държахме много здраво и аз лично съм трила много ниски оценки дори сме изтривали акаунти.
Всяка забележка сме разглеждали много сериозно и така ще бъде и в бъдеще.
Но мисълта ми беше да подчертая, че в сайта срещу вас стоят туристи-ентусиасти, които не са професионалисти, а са хора точно като вас, и е възможно да грешат, но все пак се опитват да създадат нещо полезно за останалите пътешественици. Затова не се отказвайте да споделяте с гида си всичко, което не ви хареса, за да може той да го доведе до който трябва и пропуските да не се задълбочава. Гидът е точно за това - за обратна връзка, това е вашият безценен първоначален принос за създаването на една по-полезна за всички туристическа платформа. Общо взето принципът е каквото си постелем на това ще легнем защото всичко е от нас за нас.

Ясно е, че не може да се угоди на всички, едни искат повече хора да им пишат за да съберат повече мнение, други това ги изнервя. Но вярвам, че като вникнете в структурата на общността и че всеки само иска да помогне, особено на новаците, тогава ще ги разберете и няма да им се сърдите за вниманието  Hug

Скоро Триваго ще е с напълно нова концепция, както като общност и какво всеки потребител може да прави в сайта така и като показ на базата данни. Само още малко търпение. Всички промени са инспирирани пак от нас, хората, които сме най-нормални пътешественици-ентусиасти и вярваме, че ще е за добро и ще доведе до по-голяма гъвкавост и забавление на всички нас.

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 14:57 от х_diabet_mama

# 529
И аз не останах очарована от сайта и организацията. Най смешното е че като се регистрира нов, и няколко човека започват да му дават насоки  hahaha Лично на мен ми е достатъчно да ми се каже веднъж. Затворен кръг е, и така искат да бъде, поне за българската версия.

Не е лошо няколко човека да ти дават напътствия, даже е полезно. Жалкото е че насоките са много подвеждащи, човек остава с впечатление, че по скоро стремежът е да те откажат, отколкото да те въведат във работата.

# 530
Странно ми е защо си останала с такова впечатление? От скоро съм там, имам описания на около 45-50 хотела и забележителности, всичките минали през редактор. Не съм се чувствала по този начин нито за миг. Учиш в движение вземайки предвид коментарите към написаното от теб. Естествено е да не се вписваш в рамките от начало, но заради това имаш 5 бонуса във всяка категория, чиято цел е да те ориентират. Ако в последствие останат не доизяснени неща следваш препоръките на  редактиращия и ги изчистваш. Може би има един-два случая, в които бих могла да поспоря за правотата си, но приемаш, че отсреща стои ветеран, който се е презастраховал и нещата си идват на място.

Както при всяко нещо, с което се занимаваш и тук е нужен мотив, а заплащането е само една от възможностите.

Имам питане свързано с гида и моля някой, който е запознат да ми отговори. Каква е възможността за промяна на служебно назначен такъв?

# 531
  • София
Имам питане свързано с гида и моля някой, който е запознат да ми отговори. Каква е възможността за промяна на служебно назначен такъв?

Има възможност за промяна в редки случаи, след разглеждане на причините за това искане. Пиши на Ani или Zarza в  trivago.

# 532
  • София
Аз искам да попитам, скоро се регистрирах, имам вече 10-тина описания на хотели, ако не и повече, всичките одобрени от админ, но като вляза в Общост стена и продължавам да имам 0 мили, защо така се получава  newsm78 ? Имам и доста снимки и мнения, но разбрах че те не носят мили  Whistling

# 533
  • Silistra
Здравейте, момичета. От доста време пиша в сайта, напоследък не много редовно. Опитвам се да намеря как да търся забележителности с платформата, но така и не откривам, единственото, което мога да намеря са само хотели. Къде остана секцията с места, които можем да посетим и как да разбера дали дадена забележителност е вече попълнена в сайта? Благодаря ви предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт