Юлски бебета-Тема 29

• 29 134
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте!
Добър уикенд се очерта и при нас,в събота и ние бяхме в зоопарка,пак ми стана жал за животните,милите,едни опърпани,измършавели..  Confused
В неделя аз хванах бебко и една прятелка и отскочихме до Сопот,беше голяма жега,хванах тен и на бебко му се отрази добре,макар,че в колата леко помрънкваше,защото слънцето му светеше в очите.
Днес може би ще отидем до Панчарево да спретнем един пикник,ще вземем и кучо да поплува  Heart Eyes
Джиджи наистина е обърквация малко в паркинга,но ние като отидохме и навсякъде имаше някакви младежи,които ни посочваха накъде да караме.Може би е било само тогава,незнам..  И това с асансьорите малко е в минус,но поне са супер широки  Peace
Има доста паркоместа,около нас се усеща,че е много по-спокойно,може би защото работниците си тръгнаха,незнам
Хора моля ви пак някой ако има хранителна таблица за бебето-кога какво се дава,по колко,интервали между храненията,такива неща.МОЛЯЯЯЯ  Hug

# 76
Здравейте, ние сме с температура  Crossing Arms Вчера я бях поразхвърляла, но явно съм прекалила  ooooh!
Сафо, няма още да пипа, обръщането беше за протокола, както казва Карелия и дотам.   Crazy

Честити месечинки!

# 77
Рал-спанак с картоф на Сънвал има/без млечно,безглутеново
Инкс-зарядни,кабели от фотоапарата
Емили-бързо да се оправяте,други симптоми има ли
И по повод Т-какви свещички имате в случай на нужда при висока Т-снощи се замислих не дай Боже ако имаме само Панадол имам-препоръчайте ми

# 78
Вчера от хайманосване съм пропуснала новата тема  Mr. Green
Емили, висока ли е температурата? Дано не е нищо сериозно  Praynig

Връщам се да ви чета по подробно  Hug

# 79
        Привет банда,

Най-после дойде  хубавото време и доживяхме да се хванем за зелено. Отиде си една седмица с много лични събития и мероприятия. Сега си организирам времето за тази. Очакваме трудова седмица, имам работа със срок края на месеца. Трябва да успея, но знам, че ще ми бъде трудно. Малян иска повече внимание и много разходки.  В къщи му омръзва, иска лични контакти – от скоро като види деца започва да ги закача, вика: О-ооооо, и-ииииии!

На снимките при Калина беше много хубаво, евала на нея за всичко. Дано с общи усилия да успеем да съберем пари за Вики. Днес ще направя презентация на майките от квартала, и се надявам да ги приобща към тази кауза. Пускам ви линк за  репортажа на телевизия Европа: http://www.tvevropa.com/bg/video_news/bulgaria  , търсете: фотографи събират средства .......

Сиси – за бебешката музика, била съм и на двете места. Отец Живко ни е семеен приятел, той също е един много всеотдаен човек, и не случайно събира много хора. Но аз предпочитам детския център.  Ще бъде супер, ако се съберем група от наши бебета – да са на една възраст, така  ще се засили ефекта  и ползата от урока. Очаквам предложения.  На 2 април в центъра на „Естествено” също ще има занимание, бих се записа, но няма как да стигна до там, ако има желаещ  да ме вземе от Била,  съм за.

През седмицата някой беше написал за намалелите доходи и ходенето на екскурзии, на което много се издразних. Доходите и  при нас са намалели точно с 50%, в сравнение с миналата година. Въобще не  се оплаквам, вместо месечен бюджет, сега имаме седмичен. Всичко, което ни остава, отива във фонд „Пътешествие”.  За мен е въпрос на сметки, по-важното е да имаш голямо сърце и големи мечти.

Сиско, радвам се за РД на Ками, само дето се ядосваше предварително.

Нека който ходи в ЮП предварително да казва къде и в колко часа ще бъде, за до можем да се срещнем.

Приятен ден на всички!
 Hug Hug Hug

# 80
  • варненка от София
Рал, има спанак с картоф на Нестле в новите пластмасови кутийки, аз с това го въведох, не са лоши тези пюренца. На Хип спанакът е меко казано отврат  Sick

За слънцезащитните, аз принципно харесвам козметиката на Мустела, но слънцезащитният им не е сред допадналите ми. Трябва да се насася с шпакла и е ужас, а с шкурка се измива. Друго нещо е обаче кремчето им за след слънце, страхотен овлажняващ спрей, много съм доволна. От две години минах на Клоран слънцезащитен, много лесно се нанася, Стефи ми чернее, независимо от фактора, приятно мирише, доволна съм.
Ето това е кремчета:

А4, Панадолът е смешен направо, да не ти се налага да го даваш, за болкоуспокояващ е добре, но за сваляне на висока Т изобщо не го бива. Предпочитам Нурофен, но не бива да се прекалява. За висока над 39Т се препоръчва Хексалгин, което е течен аналгин за деца. Иначе свещички има на Ефералган, трява да се види според възрастта и килограмите какви ви трябват. Други майки дават Бела дона на Боарон, но аз не съм ползвала и не заня на какъв принцип се дава, а и е добре лекар да каже.

# 81
Здравейте  Hug
Ние се прибрахме от вилата преди малко. Прекарахме си супер, но нямах време за детската площадка. То без пари стават много бавно подобни идеи. Особено ако няма кой да помага дори и  с труд  Sad
Баща ми извика мъжо да му помага - вече 2 седмици не сме били заедно някъде навън   Sad
Аз така се радвах за хубавото време. В съботата бяхме цял ден на двора, но вчера на обяд издържах 10 минути. Толкова ми стана горещо и започна да ми се вие свят, че набързо се прибрахме на хладно.Имаме огромен син чадър на Капи - от  Кока Кола го дадоха на мъжо за кафето, ама той нали няма работа и ни го докара там.

Мама Диди - хубаво си ги подредила тези кокошки  Laughing
При нас пък е обратното - мъжото не си трае, а пък мен понякога даже  ме е срам  Embarassed
Не че не е прав, ама хич не обичам конфликтите.

Emily_
- не се обвинявай - то вчера беше доста топло. По-хубово ли щеше да я претоплиш и после като отидете на сянка пак да й е студено. Съмнявам се, че ти си виновна  Hug

Jillian - честито ви зъбче.
За боровинките - дядото на мъжо ми обеща , че лятот ще ходим за боровинки. Той знаел точно къде са местата - май някъде над Копривщица и Клисура. Даже говорил с някакъв човек да му каже , като станат за бране  Simple Smile Ще видим - аз съм навита.

kukumiavka
- май е време за сладките сенници са кола  Wink

За ескурзии  - няма такова нещо от доста време. Хубаво, че роднините ни поне са се постарали, че иначе щяхме да сме много зле. Нашите имат вила на морето, бабата и дядото на мъжо лятото ходят на къща в Клисура, моите баба и дядо - на вила между Панагюрище и София, свекита си купиха къща преди 2 години между Пловдив и Хисар. Дават се пари само за газ и са ядене, ама то и тук се дават.
Като ходих на работа имаше чат - пат семинари на хубави хотели, ходих и в Бебгия - Брюж по -миналото лято.
А пък миналата седмица се видях с една приятелка, която от 9 години живее в Япония. Отиде там със стипендия от японското правителство. Тя започва работа другата седмица в престижна банка в Токио. Осигуряват и всичко, включително и голяма квартира, нищо че е сама. Та тя ме покани да ида с мъжо. Вика - елате при мен, че не знам още колко години ще съм там, ще искам банката да ме прати в тяхно представителство - например Ню Йорк или Лондон, ще си платите само билетите и малко джобни  Rolling Eyes.
А аз се чудя как да й обесня, че тук положението е много зле и е направо абсурд да идем. Смънках там нещо и това е  Confused

Не ми смейте за грахчета  Embarassed - мисля още месец да ги беля - не ми отнема повече от 5 минути.
Аз спанак още не съм дала, май от зелениите - само броколи.

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 12:08 от Mishe333

# 82
ral_p аз спанака го дадох домашно направен  - картофче и малко спанак, пасирани . Стана хубаво

# 83
  • София
И аз въведох спанака домашен  Peace
Мише, колко хиляди са "само" самолетните билети?  Laughing

# 84
Ние сме в двора ама слънцето ми избяга нещо :<
Спанака аз го въведох точно със сметаната.. то какво ли въведох - хич не го хареса, но 2-3 дни слагах по 3-4-5 лъжички в други пюрета и преглъщаше някак си. Вариант е и замразения спанак.. вариш с други зеленчуци или ориз и такам. Peace

Преслава пък преди малко яде спагети с пуешко.. не е от любимите, но го изяде.. Имаше и домати, та явно въведохме и тях днес.

Ем, дано не е нищо сериозно. Вчера и аз "пуснах" Преслава по боди и панталон само... чорапите сама си ги събу  Whistling Много погледи събрахме в зоопарка, ама като не ги търпи.. да няма да я сърдя я! Naughty

И вятър и без слънце, сърдя му се на това време! :< Ама нека поспи детенце Simple Smile

# 85
  • Варна
Здравейте отново! Хубаво, че се включих на първа страница, че като гледам пак сте набрали скорост Simple Smile СафоHug

Аз последните дни съм във филма, наречен захранване. Бях си поставила за цел да изчета последните няколко теми от "Примерна схема за захранване" в Кърмаческия форум Simple Smile
Е, успях, де. Посъбрах много полезна информация, даже направих един блог и събрах постовете на Косе Босе, които не са публикувани в прословутия сайт на септемврийските мами. Ако някой проявява интерес - http://zahranvane.wordpress.com. Има и още информация, която предстои да кача.

Какво ново при нас,  я да помисля... Захранването най-после тръгна в горе долу нормален ритъм, в момента яде по 80 грама на обяд (зеленчуково пюре + месо от вчера) и следобяд (каша с плод). Но като чета вече какво ядат децата ви, ехеее, има доста да почакам докато стигнем и ние до там...
Естествено, не ни подмина и обичайния запек, ама то от непрекъснато ядене на морков, картоф и ориз, какво да стане... Вода не иска да пие все още, опитвам се да й давам круша и синя слива всеки ден, само дето тя не ги харесва. Така се принудих всичко да смесвам с тиква. Simple Smile
Все още няма зъбки, но за сметка на това успя да вдигне първата си температура - беше 37.8, само за една вечер и спадна от само себе си, без да й давам нищо.
Със седянето се справя вече доста успешно. Само дето вместо да седи, предпочита да се търкаля и сурка напред назад по целия диван (все още не съм я пуснала на пода, защото е много студено, дограмата ни зее от всякъде). Започна да се изправя по възглавници, особено обича да се катери по мен, ако я оставя на решетката на кошарата, стои изправена сама. Не ползваме бънджи или проходилка.
Започнала е и да бърбори много напоследък, вързва разни срички, ба-ба, ма-ма, да-да, бе-бе и т.н. Много ме изкефи като избърбори "айде де".
През нощта беше започнала да се буди по 4 пъти през два часа, но тази сутрин осъзнах, че се събуди направо в 6, което много ме изненада. Заспива към 9:30 - 10 часа, напоследък изключително и единствено на гърда.
ЕБХ-то върви сравнително добре, хващаме всички акита и някои от пишканията, на гърне не съм я слагала още, аз си я издържам на легенче.

Най-похвалното за мен е, че успях да сваля 2-та омразни килограма! При това - единственото, което спрях да ям е сладко Simple Smile Ама предвид количествата бисквити, пасти и шоколади, които ядях преди това ... получи се много лесно.
Все още нямам цикъл и все още се боря с досадната екзема... Вече направих пътека и при хомеопата...

По повод темата за раходите около бебето - ами аз го смятам така: 24-5 лв за памперси (ползваме един пакет месец и половина), 60 лева за пюрета (пюре на ден), 6 лв каша, 11 лв прах за пране, 40 лв за дрехи, 30 лв за играчки, тампони, носни кърпи, кремове, козметика - максимум 20 лв на месец - 190 - 200 лв за всичко. А ако успеем да махнем нощния памперс и започна да й готвя аз, ехееее...

Вече толкова много ми се ходи на екскурзия, че ще се пръсна! Вчера ходихме в парк Златни пясъци по единия от маршрутите, дето е най-равен. Бяхме с количката и всички ни зяпаха Simple Smile Направихме си и мини пикник. Но това е най-малкото, на мен ми се ходи на истинска планина!

Хайде стига толкова за мене!
Прочетох за неприятното преживяване на Марулка... Много се радвам, че е завършило добре, ще се оправите, няма страшно! На мен ми изтръпна всичко, само като четох, но важното е, че всичко е зад гърба ви!

# 86
Кейт, чудих се и аз къде изчезна. Hug Браво за блога, страхотна работа! Peace
Кукумявче, може да го погледнеш, ще ти свърши прекрасна работа!
@mi, с удоволствие ще дойдем с вас на другата музика, само да мине Великден, че няма да сме тук. Няма проблем да ви вземем от вас. Очаквам скоро да се запознаем и квартално.

За слънцето препоръчвам Дейлонг кидс - http://www.spirig.bg/daylong-kids.php Много лесно се нанася и е сравнително ок като състав! Peace

# 87
Кейт, чуден блог, мерси, значи и зехтин може вече, че и слънчогледово олио  newsm78
Ние си точим сополките и кихаме  Crossing Arms

# 88
  • Canada
Айде варненски мамчета: утре на разходка дружно в Морката или където решим... В 14 часа на Севастопол - желаещи?

Мише333, по-добре е че мъжът ти е оправният. При мен нещата са точно като при Мама Диди - много се кани нашия, но хич го няма да вдигне скандал или каквото и да било...(само веднъж си спомням нещо подобно)

# 89
  • София
Честити месечинка на Влади и Стела! Да са здрави и палави!
Колкото е по-висок фактора на слънцезащитния крем, толкова по-дълго е времето за излагане на слънце, май нещо такова беше 30 фактор действа за 30 мин., 50-ти за 50 мин. и така.
Рал не съм въвеждала спанак и не мисля специално да захранвам с него. В един момент просто мисля да й дам пресен спанак и така. Знам за кое пюре говориш то е със сметана наистина и въпреки че съм въвела млечни протеини не съм купувала от него.
Кукумявка нямам хранителна таблица, карам го по интоиция. Mr. Green Редактирам се за да ти кажа за сенниците за кола, аз съм купила вече от тези сладките детски сенници за които говори Мише, само че вчера забравих да ги сложа, та още не съм ги пробвала. С трите принцеси на Дисни са, много са сладки да видим колко ще вършат работа.
Мише къде ви е вилата да не е около язовир Тополница?

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 14:34 от cveten prashec

Общи условия

Активация на акаунт