ФДТ и база за грим и Перфектен тен - 9

• 64 656
  • 658
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Момичета ,някоя ползвала ли е фон дьо тените на Дермакол?Добри ли са Rolling Eyes

# 211
  • София/Бургас
мамми, да ползвала съм ф.д.т.-ен на Дермакол.
Този : http://beautycosmetic.biz/dermacol-dermacol-make-cover-silno-pokriven-p-909.html
Никога няма да си купя този ф.д.т.-ен повече. Ефектът е варосано лице. Личи си от километри, че си с ф.д.т-ен. По ужасно нещо не бях си купувала.
Някъде из старите теми за ф.д.т.-ен има снимки на това как стой този ф.д.т.-ен, направени от мен. Влез в профила ми и погледни в Публикациите ми там някъде са снимките.

# 212
Напоследък изпробвах 3-4 различни фон дьо тен-а ColorStay, Photoready, Clinique superfit  и разни др. Слагам си овлажняващ крем 15тина минути преди да се гримирам, слагам базата на  Гош и въпреки това около челото и носа кожата ми седи суха след поставянето на  фон дьо тен-а. Доволна съм много и от трите изброени по-горе, но заради сухата кожа  ми седи като на миниатюрни люспички, ако ме разбирате... но пък без грим на допир кожата ми не е суха и редовно я овлажнявам.
Къде е проблемът и ако е нещо във фон дьо тените какъв бихте ми препоръчали!?

# 213
Ох, точно същия проблем!!!
Смених си крема, а от години ползвам един и същ и нямах подобен проблем. В областта на брадичката и нослето едни сухотевинкии и кожата все едно се бели, ауу отврат. Пробвах да замажа с още крем/фондьотен и не става.
Вече не знам какво да правя.  ooooh!

И да ви попитам - винаги съм ползвала козметика за суха кожа - пъпки и през пубертета не съм имала, чат пат през някои месец ми се появява някоя единична, имам и малко черни точки по носа. Това значи ли, че кожата ми е мазна или смесена, че нещо не съм наясно.

А често ако не се намажа с крем доооста изпръхвам, особено зимата. Абе, като цяло имам усещане за суха кожа, ама тия черни точки не говорят ли точно обратното?

# 214
Ох, точно същия проблем!!!
Смених си крема, а от години ползвам един и същ и нямах подобен проблем. В областта на брадичката и нослето едни сухотевинкии и кожата все едно се бели, ауу отврат. Пробвах да замажа с още крем/фондьотен и не става.
Вече не знам какво да правя.  ooooh!

И да ви попитам - винаги съм ползвала козметика за суха кожа - пъпки и през пубертета не съм имала, чат пат през някои месец ми се появява някоя единична, имам и малко черни точки по носа. Това значи ли, че кожата ми е мазна или смесена, че нещо не съм наясно.

А често ако не се намажа с крем доооста изпръхвам, особено зимата. Абе, като цяло имам усещане за суха кожа, ама тия черни точки не говорят ли точно обратното?

Суата кожа може също да има черни точки и пъпки,не е проблем само на мазната кожа.
Както и мазната кожа може да бъде дехидратирана и да се бели....
При мен най добър ефект има на Клиник розовото кремче-гелче екстендет търсти релийф:

Понякога ексфолирам сутрин със 7-дневния скраб на Клиник,който е нежен и може да се ползва всеки ден.
Кремчето нанасям с потупвания и оставям да попие,много е приятно и освежително и с 30 мл карам дълго време Peace

# 215
Да аз съм абсолютно със същата кожа като Sylvie не съм имала никога проблеми с акне.. от време на време някоя и друга пъпка .... и си имам и черни точки на носа, но кожата ми е страшно суха... ползвам на  clinique drmatically different mousturizing lotion  който го водят за сухата кожа ... не знам и аз може би трябва нещо по-овлажняващо да взема

# 216
"Суха" може да се използва за два различни вида кожа.Единият е  сухия тип кожа, който е сух понеже е намалено производството на липиди.
Другия вид е просто дехидратирана кожа, т.е. може да е нормална, може да е мазна, но моментно да е дехидратирана поради разллични причини - лошо време, хормони, неподходяща козметика, заболявания и т.н.

всъщност, ето някаква статия, да не се обяснявам да спамя, гугълнах набързо:
http://www.iwostin.bg/man.php?mode=view&id=24

Установете какъв е точно проблема на кожата ви за да знаете какви продукти да използвате.
При всички случай и всички типове кожа задължително трябва да пиете достатъчно вода, да ползвате измивно средство което не е прекално агресивно и не пресушава кожата, да есфолирате веднъж седмично и да завършвате с крем с подходящ състав и консистенция. Може да добавите и комплексни витамини (важни за кожата са Б комплекс, А, Е, цинк.)
 Peace

# 217
  • София
и аз се присъединявам към мнението на Мими,че не само сухата кожа изпръхва.Аз съм с много мазна кожа,обаче има фон дю тени от които кожата ми седи на люспи.А широките пори трудно се скриват и е много трудно да се намери подходящия.Аз все още търся,з-то половината тестери които изпробвах ми запушват порите.И повечето ми седят на люспи,дори и някои които пробвах за мазна кожа и май се отчаях вече.Не съм пробвала само тестер на тониращ крем,но там се съмнявам за покривността и не знам вече как да подходя.

# 218
Ами според мен просто моята кожа не е хидратирана добре .... ще взема да се стегна и да пия повече вода, витамини ... уж я ексфоалирам поне веднъж в седмицата и пия вода, но явно не е достатъчно. Simple Smile

# 219
Delwine може и д а го знаеш това, но все пак ще напиша..,много полезен трик за дехидратирана кожа. ПОвечео хидратиращи кремове 'заключват' влагата в кожата и не й позволяват да се изпари. Затова трябва да се нанасят на мокра кожа за много по-добът ефект, т.е. след душче, вместо да си попиеш лицето тогава да сложиш кремче, изтръскай част от водата и на влажна кожа нанеси крема.
 ще се събудиш с доста по-хидратирана кожа (освен ако вече не го правиш така  Wink)

На Кашето жена му порите само база ми ги скрива, иначе какъвто и ФДТ да плесна, все потъва в тях...
Не знам какво конкретно да ти препоръчам друго да пробваш с такива проблеми...може би минерален? Тониращите нищо не покриват, изравняват малко тена, но слаба работа...

# 220
Мацки, къде в София мога да тества мновия Фотофиниш на Ревлон Rolling Eyes

# 221
  • София
Момичета и аз да питам  Simple Smile..Кой фон дьо тен е най добър за силна пигментация  SadСилна ще рече почти по цялото лице SadПолзвам на Импала,водоустойчив е но ми е мазен..Препоръчаха ми на Ковермарк и Дермакол,но чета отрицателни мнения... newsm78

# 222
MissNellie мерси за съвета Simple Smile Чувала съм го това, но самата аз не процедирам така. Ще го пробвам още днес :>

# 223
и аз се присъединявам към мнението на Мими,че не само сухата кожа изпръхва.Аз съм с много мазна кожа,обаче има фон дю тени от които кожата ми седи на люспи.А широките пори трудно се скриват и е много трудно да се намери подходящия.Аз все още търся,з-то половината тестери които изпробвах ми запушват порите.И повечето ми седят на люспи,дори и някои които пробвах за мазна кожа и май се отчаях вече.Не съм пробвала само тестер на тониращ крем,но там се съмнявам за покривността и не знам вече как да подходя.

Съжалявам, не е темата такава, но да похваля новия крем на BIODERMA PORE REFINER.
много е хубав като консистенция и е подходящ за под фдт (за разлика от повечето кремове, които съм ползвала). Ефекта върху порите не е супер впечатляваш, но за сравнение - идеалиста на ЕЛ е с по-незабележим ефект или поне на мен не ми харесва толкова

# 224

Пробвай новия на Клиник за който писах.И аз изпробвах 100 но този ми задоволява всичките прищевки.
Покррива невероятно,скрива всичко-пори,пъпчици,белечета...а в същото време седи естествено,без да е прекалено матов...където има нужда по плъно слагам втори пласт с потупване...
Държи ми цял ден,забравих коректор,база,пудра...и на всичкото отгоре не запушва порите ами обратното-почиства ги,няма черни точки,няма пъпки,кожата е гладка и свежа...за мазна кожа дума не може да става Peace

Общи условия

Активация на акаунт