ФДТ и база за грим и Перфектен тен - 9

• 64 871
  • 658
  •   1
Отговори
# 435
  • София
И аз подкрепям Мис Нели - по-тъмния цвят фон дьо тен е огромна грешка. Аз се подведох така. Не исках точно да добивам бронзов загар с фон дьо тена. Случи се, че консултантките в бюти зоната ме изпързаляха да си купя по-тъмен фон дьо тен, защото идвало лято... Еми стои неприятно, поне аз си виждам така, че ми е неестествен... Вратът и деколтето ми са тон и половина по-светли като сложа фон дьо тена, а преливането към врата и слагането му и по деколтето води до упорити петна по яките на дрехите...

# 436
  • София
Ами на Кларинс продуктите са прилично добри. Имала съм 2 фон дьо тена - матиращ и новият дълготраен. Естествено така и не си уцелих цвета... Прилично добри казвам, защото намирам и по-д0бри за себе си, основно от бялата козметика, гримовете са ми по-на заден план. Примерно на Шисейдо и Ювена кремовете са по-добри от Кларинс. Т.е. този продукт, който показваш, не съм го ползвала, но Кларинс пускат прилично добри продукти. НЕ ми се вярва да има много отзиви за продукта - в България наблягаме на класическия фон дьо тен и пудрите...

# 437
Здравейте момичета.
Не намирам в темата никъде информация за правилното поставяна на ФДТ за да се получи первектния ефект.
Преди няколко дни си купих за първи път основа(база) за  ФДТ но не ми стана ясно,дали се слага след крем за лице?
Нещо  друго необходимо ли е?Пробвах веднъж но не  виждам голяма разлика,със  или без основа?

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 10:08 от susie

# 438

По принцип се слага крем с фактор, база, ФДТ, пудра - това на теория. Някой дами  предпочитат да не слагат крем под базата за да не се натрупват. Някой ги смесват и нанасят заедно. Общо взето пробвай как ти е най-удобно и от какво се нуждае кожата ти. Аз лично не пропускам крем защото към края на деня вече усещам кожата си дехидратирана (въпреки че е комбинирана) пък и не виждам разлика в натрупване защото все пак крема попива.

Ако под правилното поставяне на ФДТ имаш предвид техника - като цяло слагаш няколко точици ФДТ на лицето и разнасяш, било то с пръсти, гъбичка или четка, докато се прелее хубаво и постигнеш покритието което искаш. Ако ползваш четки тогава може да се каже че има малко по-специфична техника , иначе просто гледаш да става равномерно и хубаво прелято...

# 439
Mерси MissNellie ,точно последователността ме интересуваше.  bouquet
Аз май ще съм без крем за лице,лятото ми е доста мазна кожата а и ФДТ  ми е слънцезащитен

# 440
MissNellie , благодаря ти за отговора  bouquet

# 441
  • София
Момичета, до сега ползвах Healthy Mix Bourjois върху матиращата база на Lumene и бях много доволна от ефекта. Но сега като се затопли толкова, тази комбинация издиша и след 5-6 часа вече почти нямам останал фон дьо тен по лицето.  Tired Със смесена кожа съм. Препоръчайте нещо, което да изтрайва цял ден, че не ми се занимава с повторно оправяне на грима. Сега си поръчах ето този http://www.feelunique.com/p/Maybelline-New-York-Superstay-24h-Foundation-30ml , чакам да дойде. Някой да знае нещо? И в този ред на мисли да се оплача от Ластинг Перформанс на МаксФактор, който изглежда супер при нанасяне, но само след 2-3 часа е изчезнал и при това тези наблюдение са ми още при хладното време.  Crossing Arms

# 442
  • Варна
Къде мога да намеря база във Варна ?
Никъде не открих  Confused Само в магазинчето в Елитис казаха, че имат, но не я продават, а я дават към друг продукт на Дебора.

# 443
kashmir по принцип след ФДТ се слага пудра, не само за да се матира, но и за да се увеличи дълготрайността му. На английски дори се казва setting powder, нанся се с меко кабуки и се прелива усърдно с кръгообразни движения, ако се спази техниката на преливане не можеш да кажеш че има пудра отгоре, не се забелязва въобще.

Ако не искаш да пробваш така, ФДТ  който е изключително траен е Ревлон Калър стей. Наистина е много траен, не вярвам с него да имаш проблем.

# 444
  • София
 Hug Мерси, да ти кажа никога не съм слагала пудра върху фон дьо тена, имам чувство, че ще си личи от километри, че съм с фон дьо тен, а не искам. Този Калър стей много го хвалите, ще взема и аз да го пробвам накрая.  Peace

# 445
Ами всичко е до типа пудра, качествена четка, и добра техника на нанасяне, и не си личи ама грам. Но това си е разправия...Калърстей си е мега траен, като си сложа на обратното на ръката  преди да сложа на лицето, после след 3 миенета пак стои Crazy За съжаление аз се опъпчвам от него....Успех Peace

# 446
Момичета,имам нужда от съвет,а гледам ,че имате доста опит и искам да се допитам до вас. Grinning
Насочила съм се към Artdeco mineral powder foundation -лесно ли се нанася,стои ли естествено?
Аз съм с мазна кожа и искам нещо ,от което няма да лъсвам бързо,да стои естествено,със средна покривност,да няма ефект маска.
Нямам почти никакъв опит с фон дьо тен,в момента ползвам една пудра с мат ефект на Clinique и съм много доволна.
Ще се радвам ако помогнете със съвет.

# 447
Къде мога да намеря база във Варна ?
Никъде не открих  Confused Само в магазинчето в Елитис казаха, че имат, но не я продават, а я дават към друг продукт на Дебора.
Има продукти на Арт Деко/предполагам и база/ на ''Княз Борис'',  до магазина на Сваровски с/у църквата.На ''Владислав'' с/у Образцов дом /малко по-нагоре/ в един козметичен магазин има на Радиан.

# 448
  • Варна
kashmir, и аз като теб ползвам базата на лумене, после фдт пак на лумене, но наистина в топлото малко се лъсвам след няколко часа. Сега си взех фото реди на ревлон, това лъсване го няма и в голямата жега, няколко пъти вече го тествах, освен това лицето стои като леко целунато от слънцето, много свежарски вид дава.  Peace

# 449

За втори път си вземам този- добро покритие и никакво лъсване.
По -лекичък е от Колор Стей и Фото Реди на Ревлон.

Общи условия

Активация на акаунт