ФДТ и база за грим и Перфектен тен - 9

• 64 635
  • 658
  •   1
Отговори
# 540
Mисля, 4е в България изглежда така:

офф, да да, вярно че опаковката беше различна, това е варианта за БГ! между другото, и пудрата от серията е добра.

# 541
Девойки,дайте акъл zа някой ФДТ zа лятото zа суха кожа.Сега полzвам Естее Лаудер,но ми идва тежи4ък zа лятото. Искам не6то,което да не матира и да е от по-скъпи4ките марки,4е от Лореал и раzни подобни се обривам. 

# 542
Девойки,дайте акъл zа някой ФДТ zа лятото zа суха кожа.Сега полzвам Естее Лаудер,но ми идва тежи4ък zа лятото. Искам не6то,което да не матира и да е от по-скъпи4ките марки,4е от Лореал и раzни подобни се обривам. 

За тониран крем дава хубава покривност, лек, хидтратиращ, дава сияен завършек, не матов, и има фактор 15. А, и мирише на краставичка Wink

# 543
Благодаря,това иzглежда интересно.Ще проверя обеzателно zа какво става въпрос.

# 544
-някой пробвал ли е това и има ли впечатления?Изглежда ми добър за лятото. newsm78

# 545
този на Римел не е с блестящите частици , защото него го спряха ,майче...... newsm78
или е нов?

# 546
Не,с блестящите частици е,гледах го преди около месец в ДМ.

# 547
  • София
Здравейте, признавам си честно, не съм чела всички теми, само от тук от там. Това , което ще питам сте го дъвкали сигурно 100 пъти, за което моля за извинение, но вс пак ще попитам, преди да инвестирам в някой от продуктите , които съм си набелязала.

Търся си база за грим и силно се интересувам от Меторитес на Герлен. Мургава съм със смесена кожа. В момента ползвам  Герлен екстийм номер 24.

Днес бях в Дъглас, Сефора , Прити шоп , Мак и пътьом забърсах един фиксатор за сенки на Импала от квартален магазин където тествах 2 бази на Гош. Та днес се намазах с безброй много бази ( на ръката естествено) и честно казано съществена разлика не видях ooooh!. Тествах Шанел (тази с помпичката), Ланком, Герлен (и двете), Clarins, Гош ( и двете), Сефора, Мак (едната леко блестяща и една леко матираща)... неудобно ми беше да се мацотя с още марки, след като почти не намерих разлика м/у изброените. Разлика, само по спомен вече, че едно ли беше намерих само в Clarins - сякъш не опъна кожата като останалите, а остана по мека някак.. newsm78 Въпросът ми е - заслужавали си да се инвестира торба с пари за такъв продукт? И ползвалите повече от един вид, може ли да направите сравнение му тях, защото предполагам, че тест на кожа на ръката е различно от това да нанесеш на лицето.  newsm78

А сега за Перлите на Герлен. По принцип, четох , че всеки от 3- те вида бил за различен ефект.. обаче дали всичките видове ще се подходящи за моята мургава кожа? Питам , защото съм си харесала това. От тестера в Дъглас, не можах да се ориентирам.. Blush И още един въпрос, някой знае ли тази лимитирана серия на перлите каква е ? Само кутийката ли е по специалана или и съдържанието?

Извинявам се много за дългия постинг.. Blush

# 548
Днес пробвах фотореди на Ревлон. Някой ползва ли го заедно с "Кристалния блясък на Лумене"-ще стоят ли прекалено "сияещо"  Laughing за смесена кожа?

# 549
  • София
Относно въпроса дали базат ще намали УВ защитата на крема или не: според мен не е много ясно. Дори хора, които професионално се занимават с козметика (производители, дерматолози и т.н.) не са ми отговаряли категорично на този въпрос. Аз по-скоро съм ги питала дали фон дьо тенът не намалява защитата на крема, като се има пред вид, че ако кремът е с фактор 50, пък фон дьо тенът е без или с 15, това не разрежда ли слоя върху кожата  newsm78 ... Фотозащитата се прави или от вещества, които се слагат в определена концентрация в крема все пак...

За попиването с кърпички - от опита си с УВ защитата и кърпичките съм забелязала, че то не точно попиването намалява крема, а самото изпотяване. Филтрите в кремовете, освен това, най-често са от не фотостабилните, т.е. вещества, които при осветяване с УВ светлина, правят химическа реакция (бях чела миналата година някакви статии из нета, от научните списания по дерматология). Освен това потенето и отделянето на мазнина от кожата отмиват крема. И не на последно място нагряването на кожата на слънце променя химичния състав на крема върху нея. Всичко това налага кремът да се нанася най-добре през 2 часа. Идеалното е да се измие или изтрие с мицеларна вода или мокри кърпи и да се нанесе нов слой. По-голям диапазон от време е приемливо, когато не се стои на слънце дълго. Т.е. в градски условия (на работа). За това Ув-кремовете за градски условия ги рекламират, че са с 8 часово действие. Т.е. цялата тази история със слънцезащитните продукти е монета с две страни. Или педантично се ползва крема според указанието, или той се превръща в обикновен овлажнител за лице. А и самите филтри и реакциите, които правят и индивидуална преценка за дебелина на нанесения слой дават като краен резултат много под 100 % защита. Да не ви разправям, че има статии, в които пише, че болшинството филтри с реакциите, които правят със слънцето, са в известна степен вредни за кожата и има предположения дори, че са канцерогенни...

# 550
  • София
http://beautycosmetic.biz/deborah-deborah-hidratirasht-fon-dio-ten-p-958.html
Отзиви за този или като цяло за фдт на Дебора?

# 551
P-r-o-l-e-t , благодаря ти за отговорите на въпросите, които съм задала по-горе  Hug Дори доскоро не ползвах за градски условия слънцезащита, защото ми се струваше ненужно. Все пак нито слънцето в Бг е толкова силно, наистина силно, а и аз не съм такъв типаж, че непременно да ми трябва защита на всяка цена. Но е факт, че слънцето става все по-вредно и всеки е редно да се предпазва, дори с по-ниски фактори/ 15-20/. Аз също обаче на моменти се питам дали самите кремове с фактори, които си мажем не са по-вредни дори от самото слънце  Thinking

# 552
  • София
Слънцето в БГ никак не е слабо!!!
И аз не съм с типа кожа, която изгаря (черни очи, тъмна коса, среден тен). Никога не съм изгаряла. Обаче това не занчи, че кожата не се уврежда от слънцето. И до днес не си мажа тялото, когато се пека. Лицето ми обаче е в пъти по-добре, откакто ползвам слънцезащита.

# 553
  • София
Здравейте, от 2 дена се мацотя с Метеоритес (база и пудра) и съм много доволна.  Grinning Хем стоят дискретно и незабележимо, хем има разлика.. не мога да го опиша, но съм много доволна от покуката си! Heart Eyes
За лятото смятам да скипна ФДТ  и да си бутам количката само по база, пудрата, руж и спирала.

Знам ,че това не е правилната тема за въпросът, който ще задам, но с търсачката не успях да намеря подходящата, ако може да ме насочите , към нея за да си задам на правилното място въпроса. А той е , как мога да наподобя, такава визия :

Благодаря!  Hug

# 554
  • Paris
Courage, това е рекламната визия от последната колекция Теракота. Та значи с тези продукти.
http://www.guerlain.com/int/en/base.html#/en/home-makeup/catalog … ntoir-terracotta/

Общи условия

Активация на акаунт