Топли слънчеви лъчи огряват нашите канадски ширини - 41

• 34 439
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Ха здравейте и от мен Mr. Green
Да се включа и аз по някои от обсъжданите въпроси. Чубрицата - от Бг, даже днес получих пратка, съдържаща ценната за мен подправка Peace Тук съм купувала от SuperC, но след като направих кюфтета, мъжа ми каза, че миришат на мухъл и отказа да ги яде. Нямаше нищо общо като миризма с бг чубрицата, заради което пакетчето отиде на боклука и повече експерименти не съм си правила. Една позната ми беше казала че е купувала прясна чубрица от Marche Jean Talon в Монреал, но никога не съм търсила.
Заквасване на мляко - винаги съм използвала единствено и само Astro 6%, като вече заквасеното съм го използвала също за закваска няколко пъти, докато видя, че резултата е по-рядък от обикновено, тогава пак купувам Астро. От много време не съм квасила, защото от магазините се бях запасила с купони за по 1$ намаление, и киселото мляко ми излизаше по-евтино, отколкото аз да го квася, да не говорим че 6% си е доста гъсто. И за тези които не знаят - в момента Астро на най-изгодна цена можете да си купите от магазин Балкан в Лавал - 2.25$. Навсякъде другъде му вдигнаха цената доста, като на места съм го виждала по 3.99$ Rolling Eyes
Чао от мен засега Stop Надявам се да съм ви била полезна Peace

# 91
  • Калгари, Канада
Lady_Cherie , благодаря!  bouquet

Чубрицата от БГ си я носим или ни я пращат. Веднъж взехме за садене семенца /не помня от Уолмарт или от Рона  беше/ и мога да кажа, че се получи добре - почти колкото българската на аромат, може би малко по слаб. Садили сме и магданоз и копър, стават идеално, друго е да си имаме прясни от градината.  Peace

# 92
Lady_Cherie , благодаря!  bouquet

Чубрицата от БГ си я носим или ни я пращат. Веднъж взехме за садене семенца /не помня от Уолмарт или от Рона  беше/ и мога да кажа, че се получи добре - почти колкото българската на аромат, може би малко по слаб. Садили сме и магданоз и копър, стават идеално, друго е да си имаме прясни от градината.  Peace

И аз сях, но катериците изядоха семената. Докато не си купих оранжерия. Но чубрица не съм сяла, ако ми свършеше някои приятел даваше, но съм и купувала ( става). Има едно което наистина мирише на мухъл, но това е някакъв вид целина ( випреки че на опаковката пише savory,  в състава няма savory).

# 93
... тензухът тук е толкова тъничък ...

от къде си го купувате в Монреал и как се казва на тукашните езици  newsm78

# 94
Тензух сам намирала в магазини от типа на "всичко за 1 долар"

# 95
  • Торонто
Kivi-to,
Kyde e tazi oferta, spored sajta im ne letqt do BG?

...Значи пътуваш с Jet airlines до Брюксел и от там е прикачването с Бг авиолиний до София...

И едната .... Брррррр
И другата ...Бррррр

Хич не съм фен на Балкан (ако искат да се си прекръстват 100 пъти)
Ако стане "мяу".... Опазил Господ. Плюс това ни на индийци бих се качила, ни на поляци Simple Smile

Аз лично не си пътувам всяка година да си правя експерименти Simple Smile

Индийците ясно, ами на поляците какво им е?
Цените им са от най-ниските, полетите - в удобни часове, с час и половина само на трансфера ...

# 96
Софи Simple Smile

Честно казано не ми хареса отношението им. Толкова да им беше неприятно да говорят на английски и изглеждаха сърдити Simple Smile При въпроса отправен на полски " Пиле или телешко" .... някак си логично да разбереш за какво става въпрос и аз отговорих на английски...ей, Богу тясна ми храната като на куче.
После Варшарското летище беше по-зле от старото Софийско (това беше преди 4 години все пак).  И тоалетните бяха отвратителни... Брррррр....
И като имаш предвид, че бях без деца още.

Най-много ми дападат Бритиш (миналата година) и КЛМ (преди 6 години). Чувала съм за Малев и Чехите, че са добри от бившите комунистически държави.

Но всичко е и до лични предпочитания.

# 97
Пътувала съм с поляците,нито сървиса им е сървис, нито храната храна.Отгоре на това е такъв студ в самолета,4е имам 4уството 4е се возя на шейната на дядо Коледа.Та това е за поляците от мен.Ако някой има друго впе4атление,нека да сподели.
А с индийците сега ще пътувам за първи път и после ще споделя.Но цените им са много добри и май доста хора са се ориентирали към тях.
Австрийците пък трябва да съм луда,4е да им платя такива високи цени и отгоре на това и багажа е ве4е 1 куфар.От 24 Май им се води пиков сезон и билета е $1500 за възрастен #Crazy НЕ Благодаря.

# 98
Софи Simple Smile

...................Чувала съм за Малев и Чехите, че са добри от бившите комунистически държави.

И двете компанй ве4е нямат полети.Но 4ехите също не са много за предпо4итане,защото престоя и на отиване и на връщане беще по 5 4аса.

# 99
mamamia, мерси   bouquet

Кой питаше за чубрица? Има в магазините - thyme, не е баш като нашата, но то кое ли е. За зор-заман става

Малка корекция - thyme е нашата мащерка, а чубрицата е savory. Можеш да я потърсиш в турски или арабски магазини. А съм намирала и в Super Store, но както е казала Г-жа Броненосец не е така ароматна, като българската.
Мерси за поправката Peaceще объркам народа  Grinning
Ние летим последните години през Лондон. Подходящо е за пътуващи до Варна и Бургас, защото има удобни връзки.  Но отделно се купуват билетите, съответно багажът се взима и чекира наново, което е голямо неудобство.

Иначе за храна какво да говорим- последните години всички са доста зле. Не помня кои бяха, но ни сервираха- паста /макарони/ с хлебче и кексче. Друго нямаше. За пиене- скуош - сок от разредено прахче, дори дъщеря ми не го пи. А канадците на вътрешните полети нямат безплатна храна от няколко години, а платената - мани, мани- нудълс супа от готовите- само ти я заливат с вряла водичка и разни сандвичи от типа на закуската в макдоналдс и ...толкоз- който иска да яде, който иска да гледа.

# 100
Преди да забременея, а и след това летях доста - очарована съм от храната в Lufthansa (това при условие, че в самолет само от миризмата на храна ми става лошо). И обслужването им е страхотно, а и лятото имат директни полети до Варна ( снаха ми работи в бюро за билети и ме урежда директно с тази опция), за едната командировка два уйкенда си ходих до вкъщи. А и прстоя във Франкфурт ми е много удобен - на жп гарата им правят страхотни дюнери ( не мога да пропусна, пък и от летището до там е 15 мин)

# 101
И за тези които не знаят - в момента Астро на най-изгодна цена можете да си купите от магазин Балкан в Лавал - 2.25$. Навсякъде другъде му вдигнаха цената доста, като на места съм го виждала по 3.99$ Rolling Eyes
И във Фрута си е евтино киселото мляко. По 2 и нещо е. Не знам точна цена, защото не купувам. Но другата седмица ще е и на примоция- по левче-кефче. Simple Smile
А 2007-2008 цената се въртеше около 1-70-1.80.

# 102
  • На бял кон в Pierrefonds
от къде си го купувате в Монреал и как се казва на тукашните езици  newsm78

cheese-cloth му викат, виждала съм в МЕтро и Мекси депо /нещо като 1$ +/

Г-жа Броненосецр аз ползвам за закваска органик кисело мляко, на което изрично пише жива закваска. Всички други млека не се правят с жива закваска, включително и посочените прахчета с лактобацилус.
Сега навсякъде, където видя Астро е по 1 долар. Явно промоция има някаква.

Миналата година летях с Ер Канада, храната беше добре и персонала що-годе учтив. Иначе тач скрийн мониторчета, най-новите филми /2009/, за който пътува без деца и му остава време да гледа нещо. От Франфурт до София - Луфтханза.

# 103
Много ме изненадахме с киселото мляко - Балканското на Астро от край време си е почти $4 - и в Торонто, и във Ванкувър. Всичко надолу е ако уцелиш намаление Sad Завиждам ви!

# 104
  • На бял кон в Pierrefonds
Сега се поразтърсих за чубрицата, би трябвало да я продават като подправка, излиза, че повсеместно се използа. Даже за Кебек казват, че е традиционна подправка за тяхната кухня.

http://www.passeportsante.net/fr/Nutrition/EncyclopedieAliments/ … iette_nu_sommaire

И, че, освен вкусна, е и много полезна за здравето...

http://www.passeportsante.net/fr/Nutrition/EncyclopedieAliments/ … ?doc=sarriette_nu

Иначе аз купувам от БГ магазините или директно от БГ, но тази година като отворят местните пазари ще попитам, може някой да отглежда и да има и тукашна.

Каролина, 2 месеца в БГ.....чак на мен ми се приходи. Много добре да си изкараш....

Общи условия

Активация на акаунт