Захранване на три месечно бебе

• 5 765
  • 71
  •   1
Отговори
ЗДРАВЕЙТЕ!!!! ВЧЕРА БЯХ НА КОНСУЛТАЦИЯ И ПЕДИАТЪРКАТА МИ КАЗА, ЧЕ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНА ЗАХРАНВАНЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУКОВИ ПЮРЕТА, ЗАЩОТО БЕБЕТО МИ Е НА ТРИ МЕСЕЦА, А Е 7 КГ. Т.Е УДВОИЛО Е ТЕГЛОТО СИ ОТ РАЖДАНЕТО И ТРЯБВА ДА ГО ЗАХРАНВАМ, Т.К КАТО СТАНЕ НА 5 МЕСЕЦА ТРЯБВА ДА ЯДЕ ВЕЧЕ МЕСНИ ПЮРЕТА, ЗА ДА НЕ МУ ПАДНЕ ХЕМОГЛОБИНА. АЗ МИСЛЯ, ЧЕ МУ Е ОЩЕ РАНО ЗА ПЮРЕТА. АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МЕ ПОСЪВЕТВА КАКВО ДА ПРАВЯ ЩЕ СЪМ МУ БЛАГОДАРНА!!!! А ПЪК И НА НИТО ЕДНО ПЮРЕ НЕ ПИШЕ ОТ 3 МЕСЕЦ............ СЪЩО АКО МОЖЕ ДА МЕ ПОСЪВЕТВАТЕ ЗА НАЧИНА И ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА НА ВКЛЮЧВАНЕ НА РАЗЛИЧНИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ. МОЕТО БЕБЕ ИМА УЖАСНИ КОЛИКИ - НЯМА ЛИ ДА СЕ ЗАСИЛЯТ ОТ ТОВА ЗАХРАНВАНЕ!!!!!??????

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 10:05 от Vivi

# 1
  • Стара Загора
Много е рано да започваш захранване .Какви са тези педиатри не знам  ooooh! Не четат ли ,не се ли образоват или просто ги мързи и си карат като едно време  ooooh! Изчакай да навърши поне 5 месеца и започни  Peace Това е моето мнение  Peace Да не говорим ,че бебето ти има ужасни колики  Sad и най-много още повече да се обострят  Peace
Аз започнах с оризова каша и след това редувах зеленчук -плод  Peace

# 2
 И моят съвет е да започнеш поне на 5 навършени, ако захраниш ще увеличиш коликите на детето си, и нашето педи ми каза на 3 да почна с плодови, но аз започнах на 5 с тиква!

# 3
  • София
Много е рано за захранване.
Най-ранната възможна възраст, на която може да се започне със захранване, е навършени 4 месеца. Препоръчително е бебето да бъде на кърма/АМ до навършване на 6м.
Ако бебето има колики, при захранване нещата ще станат по-зле.

Моля те, пиши с малки букви. В интернет писането с големи букви се приема като крещене.  Peace

# 4
ПЕДИАТЪРКАТА МИ КАЗА, ЧЕ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНА ЗАХРАНВАНЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУКОВИ ПЮРЕТА, ЗАЩОТО БЕБЕТО МИ Е НА ТРИ МЕСЕЦА, А Е 7 КГ. Т.Е УДВОИЛО Е ТЕГЛОТО СИ ОТ РАЖДАНЕТО И ТРЯБВА ДА ГО ЗАХРАНВАМ, Т.К КАТО СТАНЕ НА 5 МЕСЕЦА ТРЯБВА ДА ЯДЕ ВЕЧЕ МЕСНИ ПЮРЕТА, ЗА ДА НЕ МУ ПАДНЕ ХЕМОГЛОБИНА

Всичкото това са едни ОГРОМНИ глупости  Wink

# 5
Както са писали и другите мами-изчакай PeaceНяма защо да бързаш,това,че детето е удвоило теглото си,не е причина за захранване.Това,за хемоглобина,не е вярно.Синът ми беше почти 7 месеца само на кърма-много трудно ни вървеше захранването,хемоглобинът си му беше перфектен.А и детето ти има още колики,ще стане по-зле от пюрето.
Спокойно може да пренебрегнеш този "съвет" на педито Peace

# 6
ОК, А КАКВО ДА КАЖА НА ПЕДИАТЪРКАТА, КОГАТО МЕ ПОПИТА КАК ВЪРВИ ЗАХРАНВАНЕТО?????

# 7
  • София
Първи вариант: Казваш й, че бебето си е твое и ти преценяваш кога и с какво да го захраниш.
Втори вариант: Казваш й, че си опитала да захраниш, но коликите са били страшни, бебето е пищяло и не можеш да продължиш. Решила си да изчакаш.

# 8
Няма от какво да се притесняваш. Първо - ТИ си майката и ти си тази, която взима окончателните решения. Педиатърката само съветва и предлага. Ако се притесняваш да й кажеш, че си решила да изчакаш още малко, кажи й, че върви добре и това е. Моята тук ме съветваше на 8 месеца да започна жълтъка, но аз не бях съгласна. Казах ок и си правех каквото аз сметнах за правилно.
Освен това, ако имате голямо разминаване с нея, нищо не пречи да потърсиш друг педиатър. Проблемът е, че почти всички са с подобни съвети  Tired

# 9
Преди 6 години, когато се роди голямата ми дъщеря и децата на приятелките ми педиатрите ни съветваха да захранваме на навършени 2 мес. с плодов сок, 3 мес. плодово пюре, 4 мес. зеленчуково, 5 мес. месно и кисел. НО сега за второто ми дете повлияни от западните си колеги педиатрите съветват - на кърма до 6-ия месец, а първото захранване да е със зеленчуково пюре.
Аз лично каката я захраних по схемата от 2 -ия месец, която ми препоръча тогава лекарката, а малката на 3 мес. и 10 дни плодов сок, на 4 мес. и 20дни плодово пюре, след месец зеленчуково, а след още месец и месно.
Избора за твоето дете може да направиш сама. Нали всяко дете е единствено и мама знае най-добре какво е добро за него. Добър апетит на бебчо!

# 10
А тя тази докторка,как  разбра колко му е хемоглубина,че   и ще "падне".То може бебето да си е с нисък хемоглубин и сега.

# 11
Стига с този хемоглобин  ooooh! В другите държави никой не прави кръвни изследвания на бебето за хемоглобина. Няма такова нещо като нисък хемоглобин при бебетата, освен в изключително редки случаи на сериозни заболявания. Но не и от храненето  Peace

pety_80ned, мама знае кое е най-добре за бебчо четейки и интересувайки се, а не по инстинкт. За захранването говоря  Simple Smile

# 12
Здравей, Блонди! Имах предвид, че майката е човекът, който решава независимо от всички съвети на педиатрите и приятелките. Разбира се трябва да има достатъчно информация и споделен опит, на който да се основава решението и.

# 13
  • София
Според мен също е рано за захранване.
Послушай съветите на Виви за това какво можеш да кажеш на педиатърката ако те попита за захранването. Можеш също така да кажеш, че си информирана Simple Smile и искаш да почакаш със захранването Simple Smile

Дъщеря ми нямаше никакви колики. Захранена на 2м. Педиатърката беше привърженик на ранната система. А аз слушах Simple Smile Но пък след това дъщеря ми беше с много нисък хемоглобин на 6м.
Синът ми имаше много силни колики, почти до 5ти месец. Захранен е на 8м. Хемоглобинът му на 6м беше повече от отличен.

# 14
БЛАГОДАРЯ ВИ!!!! ЩЕ ИЗЧАКАМ И ЩЕ ГО ЗАХРАНЯ НА 4 МЕСЕЦА!!!! А ЗНАЕТЕ ЛИ В КАКВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ СЕ ДАВАТ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ И ПО КОЛКО?????

Общи условия

Активация на акаунт