Захранване на три месечно бебе

• 5 766
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
Чакай малко-нека бъдем обективни Stop..никой никъде не казва, че това става при ВСИЧКИ бебета и че ще ги УВРЕДИ в който и да било апарат-нали?
Ти самата си подчертала изречението за което се хващаш:
"...Затова при изкуствено хранените бебета по-често се срещат обезводняването или поемането на твърде много вода. Това води до последици дори в зряла възраст, като предразполага към високо кръвно налягане."
И пак казвам-нищо не се фанатизира в тази статия-това, че се посочват плюсове и минуси, защо винаги обръщате в "за" и "против"-ето началото :

"Жените раждат бебета и ги кърмят. За съжаление, ние до такава степен сме свикнали с кърмата, че я приемаме като даденост, която при това не е кой знае колко ценна - все пак, ако не се справим с кърменето, има адаптирани млека, нали? Млякото си е мляко. По този начин и майката е по-независима и свободна, по-еманципирана и като че ли - по-модерна...

Нещата обаче не стоят точна така. Всеки вид бозайници (каквито са и хората) произвежда мляко, което е най-подходящо за неговите малки. Между кравето мляко, от което се приготвят адаптираните млека и което е предназначено за теленцата (а не за бебенцата), и майчината кърма има съществени разлики. По-долу можете да направите сравнение между кърмата и адаптираните млека, респективно кравето мляко. По-общо и схематично сравнение можете да видите тук.

И кърмата, и кравето мляко съдържат основни съставки, като мазнини, протеини, лактоза, витамини, минерали, съставки, които са разтворени във вода, но съотношението между тях е различно и това е важното. Затова се налага, кравето мляко да се подлага на обработка, за да се адаптира към нуждите на бебето и да не натоварва прекалено организмът му .

Макар на хартия адаптираните млека да се доближават до кърмата, практически е невъзможно да бъде създадено или адптирано мляко, което да се доближава дори минимално до кърмата . Кърмата съдържа жизнени бели кръвни телца, субстанции, засилващи имунитета, и е динамична, променяща се с времето, понякога дори с часове, храна ....."

И къде е фанатизма, кое не е вярно?..няма да цитирам цялата-нататък са сравнителни характеристики-който иска ще прочете..

Проблема не е тук-нека не задълбаваме излишно Peace-темата е за ранното захранване-то е по-опасно Peace
Така или иначе като няма кърма, се храни бебето с АМ..никой не го отрича.

# 61
Добре, мир Simple Smile.
Темата не е за това, да не я спамим повече.

темата е за ранното захранване-то е по-опасно Peace

Тук съм напълно съгласна.
Ранното захранване (за мен то е преди навършването на 6 месеца) е ненужно, вредно и опасно.

# 62
А забелязали ли сте и при вашите деца да искат повечко вода,когато сте почнали с АМ??Защото на мен ми се струва,че май е доста жадничка...нали още не съм съвсем наясно със страничните действия на АМ,тей като го ползваме само от 2 дена.

# 63
Да,повечко водичка пие..Не мога да кажа точно по колко мл. на ден,но е определено в пъти повече от както е само на АМ.

# 64
  • София
И+Г=Габи, синът ми и на кърма, и на АМ, вода не искаше да пие. При него промяна не е имало. И при дъщеря си не помня да е имало промяна. Тя по принцип пиеше много вода.
Щом иска да пие вода, давай. Да не е непосредствено преди хранене, т.е. да не е за сметка на млякото.

# 65
А забелязали ли сте и при вашите деца да искат повечко вода,когато сте почнали с АМ??Защото на мен ми се струва,че май е доста жадничка...нали още не съм съвсем наясно със страничните действия на АМ,тей като го ползваме само от 2 дена.

От самото раждане,дъщеря ми си пиеше вода,та не съм забелязала да има промяна,от както мина на АМ.
Давай и вода,щом иска,но поне 40 мин преди хранене я ограничи.

# 66
Изобщо не е искал вода.
Вода пропи чак след захранването - 8-ми, 9-ти месец.

# 67
Ами и ние сме на АМ + Кърма (нали първата кърма утолява) Аз си мисля,че е жадна защото става по-нервна и пие доста.И на всичкото отгоре и колики май има.Казвам "май" защото тя е на 3 мес и половина и до сеега не е имала колики и незнам какви са признаците.Знам само,че се присвиват.Но тя не реве само нервничи и се присвива.И др фактор е,че снощи посред нощ ме буди нервна,хленчи,пробвах да я кърмя-не иска.накрая с 300 зора заспа.Надявам се бързо да преминат тези колики.Е,явно няма как да почнеш нова храна и да не се отрази на корем4ето.Иначе този Нутрилон явно е голяма работа защото си ака редовно.А преди по-рядко,защото пием капки за анемията и те я запичаха.

# 68
И+Г=Габи,защо не пробваш да даваш капки против колики?Ако бебчето ти е нервно и се мъчи е много вероятно да са колики.Синът ми има колики много от рано,зачервяваше се,напъваше се,нервничеше,плачеше..и когато започнах да давам капки против колики-нещата се нормализираха.В началото варях чайче от анасон-почти нямаше ефект и затова започнах с капките.
Отностно запека,моят бебо също имаше до скоро и на него му помагаше БиоГаия капки.

# 69

Не, не съм  Thinking
Изобщо не съм й давала вода докато не беше захранена. Нито на кърма, нито на АМ.
Един път предложих и тя я отказа.

# 70
Според мен нуждата от вода напредва с възрастта на бебето. Моето отказваше вода до края на 5ия месец. След това започна да пие с охота, когато му предлагах.

# 71
И щерката вода пропи късно, неzависимо от това, че от трети месец вече премина само на АМ. А винаги имах по малко в шишенце, предлагах всекидневно.
Синът ми си пиеше доволно, на АМ почти от самото начало. Ама zа тогава.. е, тогава беше друго, свикна си детето. А може би сам е искал. Абе пиеше си вода, така или иначе.

Общи условия

Активация на акаунт