Захранване на три месечно бебе

• 5 780
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Моля те, спри да крещиш.
Пиши с малки букви.  Peace

# 16
Извинете, незнаех,че като пиша с големи букви крещя - просто така ми е по-удобно............ Grinning

# 17
ЩЕ ИЗЧАКАМ И ЩЕ ГО ЗАХРАНЯ НА 4 МЕСЕЦА!!!! А ЗНАЕТЕ ЛИ В КАКВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ СЕ ДАВАТ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ И ПО КОЛКО?????

Най-добре е да го захраниш на 5 навършени, на 4 още му е рано.
За захранването в библиотеката има много информация  Peace

# 18
И аз ще захранвам на 5 или 6 навършени месеца.Ще прочета за захранването във форума,смятам че има много теми и е абсолютно излишно да се подхваща нова тема.... Mr. Green

# 19
Здравей

и на мен ми казаха ,че мога да почвам със захранването двама доктори Simple Smileобаче още не съм ще поизчакам поне 5м да направим и тогава Peaceа пък и какво от това ,че си е удвоило теглото от раждането до сега това само може да говори,че храната му стига и се развива добре Peaceако не качваше тогава евентуално захранването може да е решение на проблема

# 20
Много е малко за захранване. Я си го кърми (давай адаптирано мляко).
Аз лично захраних на навършени 6. Реално към края на 7 месец. За един месец въведох картоф, морков, зехтин...

# 21
Мерилин, имахте съмнения за алергия преди време - явно бебчето ти е чувствително към храни. Изчакай колкото може по-дълго със захранването. Момичетата вече са писали по-горе - най рано на четири навършени месеца се захранва (тоест в петия месец), но това се прави ако вече са налице признаци, че бебето е готово за захранване - седи само, проявява интерес към храната и т.н. Ако няма такива признаци, по-добре да се изчака. Шест месеца сега се препоръчва като оптималната възраст за начало на захранването, но въпросът не е само във възрастта. Не се притеснявай за хемоглобина. Моята дъщеря е на година и месец, още не е яла месо, хемоглобинът й е отличен.   

# 22
На мен педиатърката ми каза същото - на 3 месеца, вчера бяхме пак при нея и тя ми се накара защо не съм започнала още при условие, че бебето ми е вече на "цели 4 месеца и половина"...  Изсмях й се

# 23
Момичета, да ви дам пример с двете си деца.
Едното (синът ми) е захранен по "старата схема", т.е от 40 ден сок и т.н. От бебе си е капризен на храненето и от бебе стомахът му е ..."по-чувствителен". Не може да понася тежка храна. Когато беше на 1 годинка и нещо често е повръщал.
Сега е на 18 год.  Mr. Green
Второто (щерка ми) сега е на 5,5 год и е захранена по"новата система". Т.е за първи път опита нещо различно от мляко, когато навърши 6 месеца, т.е към края на 7. Яде си всичко. Не е имала проблеми със стомаха.

Та, правете си изводите. Давам ви реален пример с моите деца.

# 24
Момичета, да ви дам пример с двете си деца.
Едното (синът ми) е захранен по "старата схема", т.е от 40 ден сок и т.н. От бебе си е капризен на храненето и от бебе стомахът му е ..."по-чувствителен". Не може да понася тежка храна. Когато беше на 1 годинка и нещо често е повръщал.
Сега е на 18 год.  Mr. Green
Второто (щерка ми) сега е на 5,5 год и е захранена по"новата система". Т.е за първи път опита нещо различно от мляко, когато навърши 6 месеца, т.е към края на 7. Яде си всичко. Не е имала проблеми със стомаха.

Та, правете си изводите. Давам ви реален пример с моите деца.
това е абсолютно вярно  Peace

# 25
Изчакай още за захранване.

# 26
Благодаря на всички!!!!! Grinning

# 27
те педиатрите още са на книгите от бай тошово време, и моята педиатърка каза да почваме соковете, 1 седмица давах и добре че случайно попаднах на една тема засоковете тук, и реших да спра да и давам

# 28
ooooh! безумие!

Влез в сайта на Министерство на Здравеопазването-има "План за хранене, съгласуван със СЗО"-принтирай го, и го дай на "докторката"...въпреки, че им е раздаден,. но тя определено не го е чела..поне него..а колко още информация има..

# 29
Е, недейте така да плюете по педиатрите. Има случаи, които са изключения от правилото, в които се препоръчва по-ранно захранване, защото бебето качва прекалено много. Моят педиатър, който не е и чувал за старите схеми на захранване също много се чудеше дали да не предложи по-ранно захранване за сина ми, защото между 3 и 4 месец беше наддал 1,6 кг.
Изчакахме 1 месец и покачването на теглото спря да е толкова рязко, затова захраних на 6 месеца. Но ако синът ми продължаваше да качва по 1,6 кг на месец, със сигурност щях да послушам педиатъра и да захраня по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт