Захранване на три месечно бебе

• 5 768
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Racingirl, ние се дохранваме почти от самото начало. Аз процедирам по следният начин:
Кърмя и се опитвам да се вслушвам колко пъти преглъща малката, после приготвям АМ като аз лично винаги гледам да е по-малко.
Обикновено додавам около 60гр. и ако не стигне правя още 30гр. Идеята е кърмата + АМ да дава количеството храна за едно ядене.
Аз не се водя по месеците, а от килограмите защото сме по-едри. В момента бебка яде около 150гр.  

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 23:45 от kalei

# 46
Моята бебка е изцяло на АМ,на 4 навършени месеца е и изпива от 100 до 140,но повечето пъти и остава,рядко изпива 140,повечето пъти по 100-110.Мисля че е малко но няма начин,плюе шишето и толкова,а когато изпива по 130-140 после връща по малко,явно неможе по повече

# 47
Имам ч въпрос.Дъщеричката ми е на 3 мес.От днес я дохранвам с АМ.Но незнам каква дузировка да и правя.Нали на 3 мес.трябва да хапват по 130гр,кърма.На инструкцийте на АМ пише 4е трябва да й давам по 150 даже 180гр.Добре де ами като я кърмя и тя изцоква примерно 40-50 гр.кърма (незнам и аз точно)после 150гр АМ ли да и давам или 110-120(което т.е е за 2 месечни бебета съдейки по инструкцийте на опаковката)

АМ е по-трудно смилаемо и засища по осезаемо..направи 110-120 мл (т.е. за 2мес, според инструкциите на кутията), а тя ще си покаже дали и е достатъчно.

А ако имаш желание да увеличиш кърмата си, и бебка да е изцяло на кърма-кажи Hug

# 48
Да ясно.На мен това ми е проблема,че не зная по кое да се водя,кг или месеци.И честно казано не мисля и да питам педиатъра,защото те са си наизустили там едни неща и това е.Няма индивидуално това така иначе...!Мерси за съвета.

Аз се пробвах няколко пъти да учелича кърмата и все пак става но трудно.А когато нямам кърма,горкото се мъчи да сучи и заспива полунаядено.Сега като имам кърма не и давам АМ.Въпреки,че хемоглобина и е мн нисък и това педиатърката го обясни 4е се получава защото кърмата не е достатъчно богата на желязо.АМ били по концентрирани с тея съставки.И се успокоявам 4е поне е и полезно това дохранване.

И друго ми е интересно. На деца който са минали 3 мес.спазвате ли хранене точно на 3 часа.Аз моята чочка я оставям някой път ако спинка и 4 часа...на вас какво са ви казвали педиатрите и като цяло какво ви е впечатлението,добре се отразява нали?Той бебока сам си показва според мен.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 13:14 от AnMary

# 49
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Аз лично се водя по правилото "Не буди спящо бебе".  Mr. Green

# 50
Аз също не будя бебето.Преди няколко дни спа от 8 до 12 на обяд,като за последно беше пила мляко в 5 часа,но я оставих да си спинка.

# 51
Още около 40-тия ден ми намаля драстично кърмата и започнах да дохранвам с адаптирано мляко,защото на бебо не му стигаше крърменето и от двете гърди,плачеше от глад,искаше да яде на всеки час и т.н.За наше учудване-той пиеше по  повече мл. наядене,отколкото му се полагаше,но иначе отново беше гладен и пищеше.Към края на 1-вия месец вече бяхме изцяло на адап.мляко,но отново с 20-30мл повече от нормалната дозировка.За сметка на това,чочко пиеше повечко водичка,защото ожадняваше от млякото.Наддава си много добре всеки месец-по 1кг. на месец.Сега бебо е на 3 месеца и 8 дена и пие по 150мл мляко.За съжаление и те не му стигат понякога.Но той си върви доста едър.

# 52
Аз се пробвах няколко пъти да учелича кърмата и все пак става но трудно.А когато нямам кърма,горкото се мъчи да сучи и заспива полунаядено.Сега като имам кърма не и давам АМ.Въпреки,че хемоглобина и е мн нисък и това педиатърката го обясни 4е се получава защото кърмата не е достатъчно богата на желязо.АМ били по концентрирани с тея съставки.И се успокоявам 4е поне е и полезно това дохранване.

Да, като съдържание на желязо (сравнено с изкуствено добавеното такова ) в АМ, в кърмата е по-малко..но пък се усвоява в мн по-голям процент, за разлика от приемането на АМ..там играят и др фактори Peace

Ето инфо по въпроса:
"Витамините и минералите, изброени на опаковката на адаптираните млека, нямат нищо общо с тези в кърмата, дори да си съответстват до милиграм. Когато производителите на адаптирани млека искат да знаят, от какво количество определен витамин или минерал бебето се нуждае на ден, те взимат предвид, колко от този витамин съдържа кърмата и колко мляко получава бебето за един ден. Но това не е достатъчно. Не е важно само количеството от определено вещество, съдържащо се в кърмата, но по-важно е количеството, което бебето може да усвои - принцип на храненето, наречен биовиталност. Биовиталността на определено вещество се влияе от много фактори, включително химичната форма и наличието на други вещества.

Кравето мляко съдържа много повече сол, калций и други минерали, но това далеч не е предимство! Макар тяхното количество в адаптираните млека да е намалено, то е прекалено високо и натоварва бъбреците на бебето . Ако съдържанието на минерали бъде намалено още, бебето няма да може да си набави необходимото му количество от тях, тъй като успява да усвои не повече от 50% (т.е., минералите в адаптираните млека имат ниска биовиталност). Повече сол и минерали означават необходимост от поемане на повече вода. Затова при изкуствено хранените бебета по-често се срещат обезводняването или поемането на твърде много вода. Това води до последици дори в зряла възраст, като предразполага към високо кръвно налягане.

Съдържанието на минерали в кърмата е по-ниско, но видът им има по-висока биовиталност. От желязото в кърмата (0,3 мг/л) например, организмът на бебето усвоява от 50 до 75%. По-важно обаче е наличието на съставката лактоферин, която подпомага усвояването на желязото . Тя има още едно предназначение - желязото в кърмата е "затворенo" в лактоферина, което го прави недостъпно за бактериите.

Кравето мляко не съдържа почти никакво желязо , затова адаптираните млека се обогатяват с него. Това допълнително желязо през първите месеци след раждането благоприятства развитието на колибактерии . От желязото в адаптираните млека понякога се усвояват само 4% (до 12%, според различните източници).

Здравото новородено има достатъчно запаси от желязо за първите 6 до 9 месеца от живота си. През този период желязото, което то получава от кърмата, му е напълно достатъчно. След този период е нeобходимо да започне захранването, за да може бебето да си набавя необходимото му желязо от храната. Витамините С и Е подпомагат усвояването на желязото от храните."
http://karmene.greatnow.com/sastav.html

За да увеличиш кърмата:
-кърмене и пак кърмене Wink-гърдите не са цистерни-те произвеждат мляко според нуждите на бебето-т.е. колкото по-голямо търсене има, толкова и повече ще се произведе Peace
-лактогонни чайове (най-обикновения такъв от първата аптека Peace)
-лактогонни храни-сурови ядки (в никакъв случай фъстъци! силен алерген); овесени ядки, варено жито; пълнозърнест хляб
-пий чай от коприва, за да набавиш нужното за теб желязо  Peace

# 53
Забравих да вметна,аз също не будя бебо за папкане.Когато се събуди-той си показва(плаче от глад) и тогава яде.До този момент,той яде на 3 часов интервал,понякога +/- 30-40мин.Не знам до кога ще е така...и кога ще се увеличат часовете.
При захранването с пюре,когато давам пюре-давам по-малко милилитра мляко.Така той не връща.

# 54
Благодаря MTV за изчерпателната статия... А колкото до кърмата съм забелязала поне при мен е така,когато ям по течни,меки храни наистина мн кърма мн нещо.И леко да кривна хоп намалява.А този проблем с кърмата почна когато започнаха тея големи жеги,където стигаше термометъра чак до 40 и кусур градуса.. Кофти работа,но аз ще направя всичко възможно да я храня с кърма поне до 6-я месец.После като дойде време за др-те храни ще е по лесно

# 55
Кравето мляко съдържа много повече сол, калций и други минерали, но това далеч не е предимство! Макар тяхното количество в адаптираните млека да е намалено, то е прекалено високо и натоварва бъбреците на бебето . Ако съдържанието на минерали бъде намалено още, бебето няма да може да си набави необходимото му количество от тях, тъй като успява да усвои не повече от 50% (т.е., минералите в адаптираните млека имат ниска биовиталност). Повече сол и минерали означават необходимост от поемане на повече вода. Затова при изкуствено хранените бебета по-често се срещат обезводняването или поемането на твърде много вода. Това води до последици дори в зряла възраст, като предразполага към високо кръвно налягане.

И кой е авторът на подобни безумни твърдения?

# 56

И кой е авторът на подобни безумни твърдения?

Посочила съм източника  Peace
..И не виждам нищо безумно-прочети цялото-не вади едно изречение/абзац от контекста Peace

# 57
Няма да повеждам вечния спор кое е по-добро. Всички го знаем.
Но да се твърди, че млечната формула ще натовари, увреди и предразположи към хипертония е повече от несериозно.
Суперлативите са излишни, хуленето също.

МТВ, ще ти бъда благодарна да намериш и предоставиш статиите в оригинал.
Нещо покрай превода се е объркало Grinning.

# 58
Както вече писах-посочила съм източника (в превод на български), ако беше отворила линка, щеше да видиш този пък превод от къде е направен-там също е посочен източника, от който е. Wink

Тук не мисля изобщо, че става дума за "хулене" / "суперлативи" Stop Говорим за нещата такива каквито са. Peace

# 59
Говорим за нещата такива каквито са. Peace

За съжаление не.
Обикновеното кисело краве мляко натоварва бъбреците на бебето, но една съвременна формула няма начин да води до увреди в отделителния апарат на едно бебе.
Всъщност цялата статия е абсолютно доказателство за едностранчивото и апологично фанатизиране на един процес, който може абсолютно нормално да бъде заменен с друг.
И от това нито едно бебе няма да пострада, нито ще оглупее.

Общи условия

Активация на акаунт