Захранване на три месечно бебе

• 5 770
  • 71
  •   1
Отговори
# 30
Голаям проблем е това захранване,и аз се опитах да я захраня сега-на почти 4 месеца,но такива неприятности си навлякох-пак много силни колики,има слуз в акото,гърчи се плаче ужас е.Много се мъчи миличката,но грешката е моя,въпреки че колко и е влязло в коремчето-1-2 л.сок-и тя плюе,то изтича.Вече 3-ти ден е с разстроено стомахче и неможе и половината мляко да си изпие.Щом стигне половината и почва да се гърчи.Имаше и разстройство но то спря-давах ентерол,сега е на биогая и инфакол,по препоръка на педиатърката,но аз много се притеснявям-тази слуз в акото.Вие какво мислите майчета?

# 31
dididv -какво си давала?

# 32
1-2 л.сок от ябълка,но тя плюе то тече навън,но явно е влязло нещо щом така се разстрои.Сега ме е страх да си помисля за захранване.Ще изчакам да стане на 6 и ше опитам с оризова каша

# 33
мн е тръдно  явно да си намериш компетентен педиатър, повечето каквото са чели  са книгите от по бай тошово време и само това си пеят! нашата е същата сокове да съм давала, аз давах една седмица пак колики си докарахме и спрях и нямам намерение да дажам преди 8-9 месеца
за 4-тия месец сме качили 550 гр, което според нея е малко, може и тка да е ,ама не е кои знае колко зле според мен, и ми заяви да съм давала пюрета щото не наддала добре, даже на 4 м и цяло хранене да заместим  Shocked пък това просто няма как да се случи, преди 7-месечна възраст нямам намерение да измествам млечно хранене изцяло, може да е малко ама и млекце трябва да има
това което каза педито мина през едното и излезна през другото ухо, като ме пита как сме със захранването ще и кажа добре, нямам намерение да и се обяснявам, тя да гледа за здравни проблеми на бебчо, захранването да го остави на мен

# 34
1-2 л.сок от ябълка,но тя плюе то тече навън,но явно е влязло нещо щом така се разстрои.Сега ме е страх да си помисля за захранване.Ще изчакам да стане на 6 и ше опитам с оризова каша

Не би следвало да е от това..нещо ти да си консумирала, различно от обичайното? (предполагам знаеш, но да кажа Blush-най-силен алерген-фъстъци, фъст.масло и пр. продукти..прясното мляко в големи к-ва; хистамин съдържащи плодове/зеленчуци..)

lisanata  Peace, големия ни син заахраних навремето на 6 и малко..предвид, обаче зъбоникненето (което при него беше в 9мес първи зъб)-ест. отказа пюретата и си беше само на кърма..
Сега беб ме изненада-на 6мес.-6 бр зъби  Mr. Green...ама ще чакам още да поизникнат и ще го мятам директно на пържолите Joy (това в рамките на майтапа)....все още е само на кърма.
Говорих скоро с един неонатолог, който изказа мнение, че късното въвеждане на глутен криело опасности, равностойни на ранното такова...това го коментирах и с педиатъра на децата, който не бе съгласен с тази теза (както и аз де..от попрочетеното тук-там)..та значи, защо не е логично да има "вреди" по-късното въвеждане на глутен:
-глутена е протеин, който няма как да бъде преработен от бебешкия организъм преди 6мес, поради проста причина-не работи панкреаса на 100%-той именно отделя част от ензимите, които разграждат храната и по-конкретно глутена. Ако се въведе по-рано-реакциите са на лице-слуз в изпражненията, разстройство и т.н..
Това с-е се "израства" т.е. реално се изчаква да проработи панкреаса..тук не става дума за цьолиакията (липса на ензима изобщо), което е непоносимост към глутена за цял живот и обикновено е наследствено.
Та "късното" въвеждане-т.е. именно ако се захрани на 7-8-9мес, и карайки по схемата-зеленчук, плод, каша..реда на глутена се явява към 10 + мес..когато при всички положения панкреаса си работи както трябва ...отделно, по такава схема са и децата с алергии в семействата и проявили алергия било то към АМ или др. вид храна..т.е. при тях въвеждането на глутен също е късно Wink

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 14:02 от AnMary

# 35

МТV   Да и аз това се чудех,но аз не я кърмя,пие лактана и си я обича.Явно е от скапания сок и ще е много трудно захранване с нея,много силни и колики имашв като по малко бебе,но явно аз избързах

# 36
И нашата педиатърка ме посъветва да започна да захранвам бебо.Той е на 3 месеца,но наддава повечко.По нейни препоръки започнах с прясно изцеден сок още от 40-тия ден,който много добре се приема от бебо и му харесва.Но сега със захранването е ужас!Плюе,пищи,муси се.. smile3514 Вече цяла седмица се мъча..

# 37
  • София
Om Saeed, може би не е готово. Можеш да спреш за малко, седмица-две и пак да пробваш.

Дъщеря ми е захранена точно като твоето дете. Нямаше никакви колики, само един единствен път поплака малко и се успокои като заспа по корем на коленете ми. Захранването й понасяше. на 6 м. обаче беше с нисък хемоглобин.
Синът ми имаше ужасни колики, до късно. Той е захранен много късно.

# 38
Така и моята бебка имаше много силни колики,тъкмо отшумяха и аз опитах да захраня,но не предполагах че ще се обострят толкова.Спрях със всичко де,сега пие само млекцето и и се възстановява коремчето.

# 39
Om Saeed 3 месеца не е ли малко раничко за твърда храна, изчакайте поне до 5-тия, няма за къде да бързате, не насилвай детето , вероятно не е готово, така най много да намрази някои храни

# 40
  bouquet за съветите..
 Аз не съм против ранното захранване..,когато педиатърката ми каза да започна да давам пюре още от 3-тия месец малко се зачудих-не е ли раничко,но й се доверих..Когато започнах да давам прясно изцедено сокче бях много скипрично настроена(оюе от 40-тия ден),но детето толкова го харесваше и си го пиеше без никакъв проблем..
1-вото пюре,което дадох на бебо беше от чисти моркови(на фирма Гербер) и той много добре го прие,папкаше си го без проблем.Започнах с морковчета,защото той най-много обича сокче от моркови и е свикнал с вкуса им. 2-рото беше от ябълки+кайсии(на Ганчев)-с него ударих на камък,цупеше се,пищеше,плюеше го.Когато и аз го опитах установих,че е леко киселее.Смених го с комбинирано зеленчуково пюре от моркови,ябълка и грозде(на Гербер)-и него не искаше да яде..,отново се сблъсках с отказа,плюенето и мръщенето..Днес пробвах да му дам пюре от ябълка+круша(на Хипп) и не повярвах като си го изпапка..Е,да,мъничко се понацупи в началото,но си го изяде.. Утре също юе му дам,та да видя дали ще си го хапне пак..

# 41
  • София
Om Saeed, правилно, или спираш за момент или пробваш с друго пюре.
Моя син също в началото не хареса пюрето от ябълка. Оставих ябълките за момент и преминах към други пюрета. След това ядеше и ябълка.
Аз също май започнах с морков.

При дъщеря ми нямаше проблеми с ранното захранване. Като минус отчитам ниският хемоглобин на 6м. На 1г всичко беше ок. В момента е много капризна на тема ядене Sad Брат й яде повече от нея.
Може би навремето не трябваше да следвам на сляпо съветите на педиатърката Simple Smile

# 42
Имам ч въпрос.Дъщеричката ми е на 3 мес.От днес я дохранвам с АМ.Но незнам каква дузировка да и правя.Нали на 3 мес.трябва да хапват по 130гр,кърма.На инструкцийте на АМ пише 4е трябва да й давам по 150 даже 180гр.Добре де ами като я кърмя и тя изцоква примерно 40-50 гр.кърма (незнам и аз точно)после 150гр АМ ли да и давам или 110-120(което т.е е за 2 месечни бебета съдейки по инструкцийте на опаковката)

# 43
Имам ч въпрос.Дъщеричката ми е на 3 мес.От днес я дохранвам с АМ.Но незнам каква дузировка да и правя.Нали на 3 мес.трябва да хапват по 130гр,кърма.На инструкцийте на АМ пише 4е трябва да й давам по 150 даже 180гр.Добре де ами като я кърмя и тя изцоква примерно 40-50 гр.кърма (незнам и аз точно)после 150гр АМ ли да и давам или 110-120(което т.е е за 2 месечни бебета съдейки по инструкцийте на опаковката)
Моето бебе е изцяло на АМ и в момента изпива между 100 и 140мл в зависимост колко е гладна.

# 44
[color=teal]Om Saeed -прочети библиотеката на подфорума-има много инфо за захранването , както и схеми по които да се "движиш" Peace
Аз на твое място бих спряла захранването-защо-защото бебето показва само, че не е готово:
-има засилени колики
-има запек[/color]
- "
 2-рото беше от ябълки+кайсии(на Ганчев)-с него ударих на камък,цупеше се,пищеше,плюеше го.Когато и аз го опитах установих,че е леко киселее.Смених го с комбинирано зеленчуково пюре от моркови,ябълка и грозде(на Гербер)-и него не искаше да яде..,отново се сблъсках с отказа,плюенето и мръщенето..Днес пробвах да му дам пюре от ябълка+круша(на Хипп) и не повярвах като си го изпапка.Е,да,м.ъничко се понацупи в началото,но си го изяде.. Утре също юе му дам,та да видя дали ще си го хапне пак..

Confused
Има т.нар. признаци за готовност на бебето за захранване:
"Сигнали за готовност на бебето за захранване с твърда храна
Вашият педиатър трябва да следи готовността на бебето за захранване с твърда храна и да ви уведоми кога може да започнете. Някои от нещата, които се следят:
• Възраст поне 4 навършени месеца;
• Теглото от раждането е почти удвоено;
• Теглото е около 13-15 фунта (1 фунт=0,543 кг);
• Бебето може да остане в полуседнало положение с подпора отзад, след като вие го поставите така;
• Може да контролира движенията на главата си и вратните мускули, както и да обръща глава за да откаже храна;
• Спряла е проявата на изтласкващия рефлекс когато поставите лъжичката в устата му;.
• Пие поне 32-40 унции (1 унция = 28.3 гр) за 24 часа и иска още;
• Ако е на кърма и започне да иска да бъде кърмено 8-10 пъти за 24 часа и търси още храна след като е свършила кърмата по време на храненето.
• Времето между храненията започва да става все по-кратко в продължение на няколко дни;.
• Бебето може да вземе предмет и да го напъха в устата си;
• Бебето се интересува от друга храна, която вижда около себе си;
• Бебето става нервно по среднощ, ако преди това е спало добре, или периодите на нощен сън започват да намаляват и преди заспиване и след събуждане бебето има нужда от храна. "

Защо е нужно да го насилваш..има време за пюрета Peace Другото което е, и е важно-не се дават непознати храни за бебето по няколко накуп;-защото ако направи алергия, няма да знаеш от коя от съставките е. Визирам, тези комбинирани пюрета..първо се дават всички съставки самостоятелно, последователно, и с интервал (почивка) м/у тях от по поне 3дни!

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=667
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=1110

Общи условия

Активация на акаунт