Клуб на готините баби-95

• 43 228
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
Яжка, хвърли едно око тук, може би ще намериш рецептата за която говориш Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371720.msg10271007#msg10271007

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=391422.0

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 12:55 от Caroline

# 121
  • София
Чуден ден е днес. Ходихме до манастирчето св.Мина. Много ми хареса. Нямаше много хора, спокойно беше и това създаде още по-приятна емоция. Програмата даже я преизпълнихме, защото на връщане пътьом минахме и през гробищата /не сме ходили повече от година/. После през пазара Н.Петков специално да си купя цветя за празника и се прибрахме. Та сега съм наслагала цветенцата във вази, върбичка и стана свежо и приятно.

# 122
  • София
Привет!

Танче, вярно е, че на срещата с Ягето аз бях привилегирована, защото я познавах от снимките. Но така естествено започнахме разговор, все едно сме приятелки от години. А сме и една зодия.

Янче, и да ми дърпаш ушите файда никаква. Минало свършено.    smile3509   Flushed
Другият път, когато и вие с Мимето присъствате на среща, някъде из България, ще си направим мно-о-о-о-го снимки, нали?  Heart Eyes

Каролине, много ти благодаря за линковете с израелска кухня.  newsm20    Ще ги разгледам подробно.  А Цветница е утре, да.

Яжке, сармите не са дюкански, но са вкусни.   food002

Римар, радвам се, че сте отишли и харесали манастирчето, което се разраства. Вчера с Яжка разбрахме, че вече изографисват още два храма в дворчето - единият на свети Николай Чудотворец, а другият... не се сещам.  Embarassed
А какви цветя си купи - саксийни или рязан цвят, нали там има борса?

Наде, слизай! Hug Hug Hug

# 123
Като прочетох написаното от Римар за цветенцата във вазите, та се сетих един случай снощи, и ми стана весело. Ще ви го разкажа, дано не съм го правила преди, че да не се повтарям, ама нали съм "пенсия", простено да ми е! Joy

Понеже и у нас е пълно с цветя от празника в четвъртък, " и като влезеш в хола и дневната  мирише разкошно, та снощи  влизайки в хола се сетих, че майка ми ни е разказвала, че като е била млада, вече женена в града, са имали съседи възрастни арменци, без деца, мъжът се казвал Зерон, бил обущар, частник и всяка сутрин избръснат и ПАРФЮМИРАН  отивал да работи в "дюкяна", а жена му го изпращала до портичката и го целувала, въобще си се боготворяли и двамата. Майка ми е от село, сираче, такова отношение между съпрузи не е виждала, пък и одеколон, парфюм четиридесетте години къде ти! Та баба арменка като влезела в цветната си градинка , радвала се на цветята, помирисвала ги и високо казвала: Ауууу, чудно, на Зерон мирише! Joy
И като ни го разказа този случай, на нас със сестра ми и братовчедките ни толкова ни трябва, помиришем ли цвете, парфюм и веднага със усмивка казваме- Ауууу, на Зерон мирише! Това значи, че  мирише много хубаво, а на нас ни припомня случая и ни е весело, и си се смеем на нещо, което само ние си знаем!
Спомени, спомени, къде се върнах чак!
Хайде, ние с Бори ще излизаме след малко, а на вас приятен ден и да ви мирише на Зерон!/явно е бил готин, пич!/ Joy

Сигурно и тези  миришат                          
                                                                                                            на Зерон!

# 124
  • София
    Каролин,намерих три рецепти,но не мога да я позная .
    Танита,само спомените остават!
    Римар,там е много хубаво.Само не мога да възприема новите параклиси-на два етажа.
    Янче и аз ще проветрявам гардеробите.Само не знам кога.Сега имам работа,а след някой ден и тревата ще порасте и ще започваме битката с нея.

# 125
  • София
Прибрах се от разходка. Ходих малко до Лозенец, видях се с позната брокерка.
После - през супера и  сега дремя тук. Ани и Пламен са в реанимация след снощи. Той се прибра в 02, тя в 04 ч. от бурен нощен живот. Сега хапнаха и почиват.

# 126
Ехоооо,кой ще каже наздравеее?
Joy Има ли желаещи за по питие?

# 127
  • София
Аз съм на кафе.

# 128
  • София
    Отивам и аз да си направя едно кафе.Понеже трудно пия вода,цял ден съм на Дерби Кафе-кола.Много е сполучлива.
     Светле,ще си взема от теб едно виртуално коктейлче-розовото.
     Каролин,кутията ти е пълна.

# 129
  • София
Наздраве!
Аз засега съм на чешмяна вода.  Laughing
Снощните спят пред ТВ, то ги гледа.

# 130
  • тук и там
Най после се прибирах.Направо съм гроги.Какво ли не боцках в градината.По едно време запяха лазарки.Помислих си като миналата година ще са -истински лазарки с песни,танци и обичай,ама не.Както Янчето каза бяха една циганка с две дечица.Едното едва вървеше,ама облечени с български национални носии.Почерпих ги,дадох им паричка.
Каролине, много интересни рецепти прочетох,дори ще опитам една -салата.
Маринче, голяма кулинарка си била.Мисля си за рецептата с булгур,не съм яла такова нещо и ще опитам.
Арита,Айша,добре сте се разходили и отпочинали днес.
Светле,и аз ще си взема едно коктейлче.
.

# 131
  • София
Светле, и аз ще си взема  коктейлче, аз от зеленото, благодаря!  cheers

Янче, пуснах една готварска рецепта в блога на Дидия,  (но тя още не я е приела) която става и за Дюкан - броколи с извара (без мазнината). Когато я приеме тази ще пусна и другите.
Мими, мисля, че няма да съжаляваш за салатката с булгур. Пробвай я!
Ние вкъщи обичаме много салати и аз изпробвам всякакви. Сега наскоро открих два зърнени био продукта - киноа и амарант. Ще ви пусна малко информация за тях. Киноата е страхотен източник на фибри и витамини от B групата.  Всички рецепти с ориз са приложими и с киноата.
В сравнение с другите зърнени култури, амарантовият протеин съдържа всички незаменими аминокиселини, като по съдържанието си на лизин е три пъти по-богат от другите зърнени култури. Освен това, той е богат на съдържащите сяра аминокиселини, метионин и таурин, които са важни хранителни компоненти, предпазващи от чернодробни възпаления и важни за нормалното развитие на новородените. Амарантовото зърно съдържа 8% естествени мазнини, в които преобладават ненаситените мастни киселини.
Семената съдържат много токофероли (витамин Е), притежаващ антиоксидантни свойства. Токоферолите могат да бъдат използвани като лекарство за намаляване на холестерола в кръвта. Съществуват много варианти за готвене с амарант. Той може да се консумира под формата на прораснали кълнове, да се вари на каша (както овеса), да се изпука на пуканки без добавка на масло (както царевичните пуканки) и след това, смилайки го с машинка за мелене на кафе, да се получи амарантово брашно. Полученото брашно може да бъде използвано самостоятелно или да се смесва с други видове брашна (пшенично, овесено, царевично и др.) в съотношение 1:3 за изпичане на хляб и сладкарски изделия.

Стана доста дълго, аз отскоро ги използвам и разучавам.   food002
Хубаво сте се разкършили с градинките си, сега почивайте.

# 132
Марина, киноа е доста популярна тук.
Ето тук момичетата от гореспоменатия форум са дали рецепта

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371720.msg10220047#msg10220047

# 133
  • в малка спретната къщурка
Добра вечер !
Вече съм с един час напред,че да мога да се приспособя за сутринта.Аз си ставам рано,но за проклетията утре сигурно ще ми се спи. #2gunfire
Светле,Наздраве !Беше ми кеф и ударих едно за отскок. hahahaДнес Фенчо беше на лекар-специалист и всичко след лекарствата е 6666666666666666.
Римар,желая ти и на теб такъв резултат.Ще чакаме да се похвалиш.
Арита,гледай да оправиш ангажиментите.Ние пак сме тук,когато си свободна пак ще си с нас.Дано Еми да не боледува вече. Praynig
Шпунц,преди 2-3 години бяхме в Сф на Лазаров ден  при нашите приятели и ни заведоха на Германския манастир/дано не греша/ в селото видяхме Лазарки и ми беше много интересно,защото при нас празника се отбелязва ритуално пред църквата.При вас празника е истински.
Каролине,благодаря ти за препратките към темите.Вече не ми стига времето да се навирам тук и там.Ето и тази вечер кога влизам,но без това немога.
Марина,интересно ми е за булгура.От детските си години не съм кусвала.Аз никога не съм приготвяла.Задължително ще пробвам.
Мими,Янче,Яжка ,ах,тези градини.Разсипахме се.
Танита,ех,Зерон,Зерон за пръв път го чувам. Joy
Айша,днес гледах прически по Станция нова. newsm78Гого да не е работодателя на Ани?
То стана дълго като Великденските пости,но еднократното влизане е така.

Лека нощ!

# 134
  • София
 Добра вечер, готини!

Каролине, благодаря ти още веднъж. Прегледах и двата линка попаднах на тази рецепта с киноа и си я копнах. 

Simple Smile

Фури, пробвай, дано ти хареса!

Хайде, лека нощ, отивам да си чета книжка.

Общи условия

Активация на акаунт